Lovecraftova družina: Horor u Všech svatých

Lovecraftova družina: Horor u Všech svatých

Tisk

lovecraftova-druzina 200Bojíte se rádi? Máte rádi klasické horory a mystiku H. P. Lovecrafta? Pokud ano, vydavatelství XYZ vydalo v říjnu knížku přesně pro vás a vaše lekavé choutky! Britské duo Stephen Jones a John Llewellyn Probert čerpalo z Mýtu Cthulhu a zároveň Dantova pekla a vytvořili děsuplnou knihu Horor u Všech svatých.



Stephen Jones (* 1953) je autorem mnoha studií o hororu a fantasy, editorem řady hororových antologií. Za svou činnost získal celou řadu významných literárních ocenění.
John Llewellyn Probert (* 1967) je autorem více než stovky povídek, několika novel a románů. Rovněž získal několik ocenění za přínos do hororové literatury.

Kolem kostela Všech svatých v Londýně odnepaměti docházelo k neobvyklým jevům a nevysvětlitelným zmizením. V roce 1990 se na místo vydává skupinka v čele s Robertem Chambersem z washingtonského Útvaru pro vyšetřování Cthulhu, která má za úkol prozkoumat působení nadpřirozených sil. Spolu s ním zde bude čtyři dny pátrat po nadpřirozenu zvědavá investigativní novinářka Karen Shepworthová, katolický kněz Michael Traynor, docentka Cruttendenová z Oxfordské univerzity, „doktor“ přes paranormální záhady Peter Chesney a dva výherci soutěže Britských listů, mladík Paul Hale a spiritualistka Ronnie Quesnelová. Během čtyř nocí pronikají záhadě na kloub a noří se do hrůzných tajemství. Projdou si doslova peklem…

Sevřela ho panika a přimrzl na místě. Protřel si oči, ale to bylo jen horší, protože si potvrdil, že nešlo o žádnou optickou iluzi. Náhrobky se opravdu hýbaly, cosi je zespodu tlačilo vzhůru. Před jeho vyděšenými zraky spadl vlevo od něj tři metry vysoký monolit na zem s tlumeným žuchnutím a pod ním se objevily špinavé konečky prstů, škrábaly se ven, nehty polámané a utrhané od dorážení na těžký náhrobní kámen. Všude okolo padaly i menší, vzpřímené náhrobky a širší kamenné desky se zdvihaly. O kousek dál se památník čtyřčlenné rodiny zvedl tak vysoko, že Traynor viděl tři páry hnijících dospělých rukou a jeden pár droboučkých dětských ruček, jak se snaží vydrápat ven. (str. 96)

Čtenáři hororu si na této knížce určitě smlsnou, protože obsahuje všechny atributy potřebné pro tento žánr. Jediná věc, co mě mrzí a proč nemůžu dát vyšší hodnocení, je uspěchaný a jaksi nedodělaný nemastný neslaný konec. Čekala jsem něco víc. Máte-li ale rádi klasické hororové příběhy, jistě si přijde na své!

lovecraftova-druzina

Název: Lovecraftova družina: Horor u Všech svatých
Autor: Stephen Jones, John Llewellyn Probert
Žánr: horor
Nakladatelství: XYZ
Rok vydání: 2017, pevná
Počet stran: 416
Hodnocení: 85 %


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Zlínská Zelenáčova šopa je pro naši kapelu GAIA kultovní místo, říká Vladan Vavruša

vladan vavrusaI když zlínsko-otrokovickou kapelu GAIA čeká v sobotu 23. března další koncert ve zlínské Zelenáčově šopě, následující rozhovor s kapelníkem Vladanem Vavrušou je hlavně o novinkách a plánech. Třeba o nových písničkách a nahrá...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Cesty, které vedou kolmo nahoru

sam-ve-stene 200Přesně takové cesty zdolává Alex Honnold. Jak je to možné? To proto, že skalní stěny neleží na zemi, ale tyčí se vzhůru k oblakům. Ano, Alex je horolezec. Nepředstavujte si však muže, který zajišťuje lana a využije každou skobu. Právě na...


Literatura

Příliš krásná dívka – nepříliš povedené čekání na motiv

krasnadivka perexKlasik praví „za vším hledej ženu“. V případě detektivního románu z pera Jana Seghertse Příliš krásná dívka to platí do puntíku. 

 

...

Divadlo

Rodinné taneční divadlo Letem světem se uskuteční 20. března v 17:00 v Divadle na Vinohradech

letem svetem 200Již třetí celovečerní titul uměleckého souboru Baby Balet Praha s názvem „Letem světem“ přinese v Divadle na Vinohradech (nejen) dětskému divákovi cestovatelský zážitek.

...

Film

Nad námi Elysium jako běžným smrtelníkům nedostupné místo

200 filmJihoafrický režisér Neill Blomkamp upoutal nezvyklou sci-fi Distrikt 9, v němž se zcela obešel bez obvyklých žánrových klišé a příběh vybudoval jako varování před rasovými předsudky a ústrky, které postihnou zbídačené mimozemšťany, kteří nalezli pramál...