Užijte si víkend v Hampshire

Užijte si víkend v Hampshire

Tisk

Vikend-s-panem-Darcym 200Nakladatelství Sofa Book přineslo četbu pro všechny milovníky Jane Austenové v podobě knihy Víkend s panem Darcym. Udělejte si pohodlí a začtěte se do tohoto romantického příběhu.

 

 

 

Víkend s panem Darcym se odehrává v Hampshire, v rezidenci Purley Hall, kde se odehrává akce pro všechny fanoušky Jane Austenové. Na programu je toho opravdu mnoho – od různých vážných i nevážných přednášek přes kvízy až po slavnostní ples nebo výlet do rodného místa spisovatelky. Právě zde se setkává mnoho žen toužící zažít lásku jako z románů… Hlavními hrdinkami jsou Katherine Robertsová, uznávaná profesorka anglické literatury na Oxfordské univerzitě a Robyn Love mající problémy se svým současným partnerem. Pro obě je ten víkend velmi speciální a čtenář je pak svědkem velmi netradičních a přesto poměrně uvěřitelných situací.

Jak název napovídá, Víkend s panem Darcym je určený především pro obdivovatelky děl Jane Austenové, nebo alespoň ty, které viděly Pýchu a předsudek. Pro ně je kniha opravdové must have, must read, o tom nepochybuji. Mě tato spisovatelka úplně minula, takže vůbec nejsem cílová skupina tohoto románu a měla jsem tak problém si ke knize najít cestu. Mnohdy jsem se řádky a stránkami dost prokousávala a nutila se do čtení.

Také mě trochu rušila typografie. Na malé mezery na okrajích stránky jsem si zvykla, ale vadilo mi, že v knize scházely mezery mezi odstavci, když se střídaly příběhy hrdinek. V závěru knihy to tak bylo a hodně to pomáhalo se orientovat v ději.

Kniha Víkend s panem Darcym je romantický slaďák, kterému se nedá vytknout zapálenost do tématu a také skvělé popisy, ať už budov nebo atmosféry obecně. Podruhé už bych si knížku nepřečetla, ale do pohodové atmosféry vánočních svátků se hodila.

Victoria Connellyová je populární anglická spisovatelka, která získala četná literární ocenění. Je známá zejména díky oblíbené sérii svých knížek pro fanoušky Jane Austenové. Její literární díla byla přeložena do mnoha jazyků a jeden z jejich románů Flights of Angels/Let Andělů se dočkal i zfilmování. Victoria Connelly žije se svým manželem a loveckým psem na anglickém venkově v hrabství Suffolk.

Vikend-s-panem-Darcym

Víkend s panem Darcym
Autor: Victoria Connellyová
Překlad: Denisa Štrbová
Žánr: román
Nakladatelství: Sofa books
Rok vydání: 2017
Počet stran: 331
Hodnocení: 70 %


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor se Siri Pettersen, autorkou trilogie Havraní kruhy

Siri PettersenSiri Pettesen je norská spisovatelka a designérka, známa především díky své populární trilogii Havraní kruhy, která žne úspěchy i v České republice. Jak se cítila, když svou knihu držela poprvé v rukou? A je nějaká z jejich postav i...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Klid pro duši v Japonsku

cajovna v tokiu 200Čajovna v Tokiu je název šestého dílu knižní řady Romantické útěky od britské autorky Julie Caplinové. Romantický příběh vyšel pod hlavičkou nakladatelství Cosmopolis letos v březnu a rozhodně stojí za přeč...


Literatura

Když je Poustevník sériovým vrahem…

poustevnik 200Po Honicích psech přináší Kniha Zlín ve společnosti Albatros Media další díl ze série s vyšetřovatelem Willliamem Wistingem od Jørna Liera Horsta, tentokrát s názvem Poustevník. Jedná se o devátý díl, ale návaznost spočívá pouze v přítomný...

Divadlo

Zkrocení zlé ženy rozzářil neplánovaný ohňostroj

zkroceni zle zenyNa brněnském nádvoří hradu Špilberk se letos uskutečnil již třináctý ročník Letních shakespearovských slavností. Čtvrtou červencovou sobotu se hrálo představení Zkrocení zlé ženy, nejúspěšně...

Film

Matka v trapu v únoru v kinech

Matka v trapuPNový český film Matka v trapu vstoupí do kin 22.2. 2024. Snímek, který doprovází slogan: skorokomedie ze života, nabídne v hlavních rolích Petru Hřebíčkovou, Lenku Vlasákovou, Janu Švandovou, Jaroslava Plesla a řadu dalších oblíbených herců....