Odhalte tajemství metody Tokio – Paříž

Odhalte tajemství metody Tokio – Paříž

Tisk

japonky-nechodi-na-plastiku perexV nakladatelství Esence nedávno vyšla růžovo-bílá kniha s lákavým názvem Japonky nechodí na plastiku a podtituly Cesta ke kráse a štíhlé linii a také právě výzvou o odhalení metody Tokio-Paříž. I když jde o další knihu věnující se hubnutí a zdravému životnímu stylu obecně, můžete se dozvědět spoustu nových a zajímavých informací.

 


Dílo na první pohled zaujme svou růžovou barvou, která se objevuje jak na obale, tak i v knize samotné a pěkně kontrastuje s bílými stránkami. Typograf si zde vyhrál a přitom to nepůsobí přehnaně ani prvoplánově.


Kniha je rozdělena do tří stěžejních částí dále rozdělených na kapitoly: Tajné recepty Japonek Jak být stále štíhlá a mladá, Zeštíhlující metoda Tokio-Paříž a Životní postoj Tokio-Paříž: Další nápady pro lepší život. První část tedy přináší obecný úvod, seznamuje čtenáře s různými zvyklostmi Japonců a představuje zde nejdůležitější pojem kalorická hustota. Ve zkratce se jedná o energetický přínos potraviny vyjádřený v kaloriích na gram. Pokud vás zajímá více, sáhněte právě po této knize.

Dále kniha představuje jednotlivé potraviny a nápoje tak typické a oblíbené v japonské kuchyni. Kromě ovoce, zeleniny a různých řas jsou to také luštěniny nebo konjak – hlízu konzumující se nejčastěji jako příloha místo rýže nebo těstovin. Vše je srozumitelně popsáno a pro přehlednost a názornost ještě zobrazeno v tabulce, takže stačí nalistovat příslušnou stranu a najít si, co potřebujete.

Další části knihy se zaměřují na aplikaci teorii do praxe – na kombinování různých potravin a nápojů, jejich přichystání v takzvaných bento boxech a nechybí ani spousta praktických rad o cvičení a samotném přístupu k životu.

Kniha Japonky nechodí na plastiku je velmi zajímavá a především praktická. Vše je podrobně, a přesto velmi čtivě vysvětleno a popsáno, nechybí ani různé přehledy a připomenutí a obecně se dozvíte mnoho hodnotných informací.


Za velké plus považuji také to, že kniha působí jako od české autorky - vše je vysvětleno, potraviny by měly být u nás běžně dostupné a není zde znát propast, jako se stává u některých podobně zaměřených zahraničních knih. Sophie Ortegová navíc dobře ví, o čem píše, to je znát, a přesto čtenář necítí žádné povýšené vyznění nebo nemá dojem, že jej k něčemu nutí.


Já jsem si po přečtení hned koupila konjakové těstoviny, poohlédnu se po nějakém dobrém čaji a časem zkusím třeba batátovou pěnu s coulis ze zeleného čaje. Celkově jsem ráda, že mám tuto růžovou krásku v knihovně.


Sophie Ortegová vystudovala medicínu a výživové poradenství Několik let se věnuje konzultacím ohledně tělesné váhy, tvarování postavy a také omlazováním a inovacím v estetické medicíně. Její příspěvky můžete najít v různých časopisech.

japonky-nechodi-na-plastiku


Japonky nechodí na plastiku
Autor: Sophie Ortegová
Překlad: Hana Jovanovičová
Žánr: populárně naučná
Nakladatelství: Euromedia Group v edici Esence
Rok vydání: 2017
Počet stran: 224
Hodnocení:  85 %


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Skoro úplně vymyšlený film je dotočen!

skoro vymysleny film200Skoro úplně vymyšlený film, autorské dílo z rukou mladých umělců, je dotočen! Film vychází z poetiky básně Charlese Bukowskiho a věnuje se hledání, iluzím, platonické lásce a je protkán mel...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Jaké byly manželky nacistů?

Manzelky nacistu perexGöring, Goebbels, Himmler, Heydrich, Heß, Bormann – tato jména zná každý, kdo se alespoň trochu zajímá o druhou světovou válku. Jména jako Carin, Emmy, Magda, Margaret, Lina, Ilse a Gerda však už tak známá nejsou.


Literatura

Ne, milé ženy, opravdu NEMUSÍTE!

Nemusis 200Katka je vdaná, a kromě domácnosti manžela se musí starat i o dva puberťáky. Z jejího manželství se vytratily láska a respekt a zůstal jen nekonečný stereotyp. Katce zoufale chybí vášeň, chce být znovu milována, chce zkoušet nové věci a dělat, co ...

Divadlo

Molierova klasika přešitá podle vzoru dnešní společnosti má pořádné grády

misantrop 200Misantropa hraje kde kdo. Každý ho zná a alespoň jednou za život by ho měl v divadle vidět. Nutně to však nemusí být hra posazená do tehdejší doby. Hrát ho ale ve svetrech se sobem na hrudi a z původního textu zachovat pouze jm...

Film

Nejhledanější muž - Philip Seymour Hoffman v hlavní roli špionážního dramatu. Napsal mu ji John le Carré

Nejhledanejsi muz 200Dlouho očekávaný snímek A most wanted man (Nejhledanější muž) na motivy románu Johna le Carrého (autora bestsellerů Jeden musí z kola ven a Nepohodlný) vstoupil 4. září do českých kin. Nedávno zesnulý herec, kte...