Deset malých králíčků

Deset malých králíčků

Tisk

lovec kraliku perexZatím co si Joona Linna dva roky ve věznici posiloval a chystal se na novou kariéru zahradníka, zločin ve Švédsku neustal. Známá literární dvojice Lars Kepler se po odbočce s mysteriózním thrillerem Playground vrací ke svému starému známému vyšetřovateli Joonovi a víle Saze Bauerové.

 

Stefanie je mladá dívka, která si přivydělává jako společnice. Dostane skvěle placenou nabídku, která je jí trochu podezřelá, ale touha vydělat si ji nakonec dovede do domu švédského ministra zahraničí. Ten se k ní nechová zrovna jako gentleman, a je po zásluze odměněn brutální popravou, kterou provede maskovaný muž.

Švédská policie je okamžitě zalarmovaná, má za to, že se jedná o teroristický útok a jede podle plánu tak, aby ochránila další švédské státníky. Jenže tato teorie je brzy vyvrácená a na scéně se objevuje tzv. záchvatový vrah. Jedno je jisté – vraždy budou pokračovat.

Vládě nezbývá nic jiného, než povolat zpátky do služby geniálního vyšetřovatele Joonu. Ten první přichází na to, že vůbec nejde o to uškodit členům švédské vlády, že je v tom něco jiného. Že se vrah za něco mstí a že bude celkem deset obětí. Čas rychle utíká, zvládnou vyšetřovatelé odhalit vzorec vražd? Jaké bude výsledné skóre pro lovce králíků?

Další „keplerovka“ je pořád starý dobrý page-turner, ale občas to vypadá, že manželská dvojice tak dlouho kombinuje, až překombinuje. Některé pasáže působí dost nerealisticky. Nicméně tempo jako vždy vražedné, autoři umí psát tak, aby vám srdce zběsile bušilo, naženou vám strach, ani nevíte jak.

V šestém pokračování série s Joonou Linnou jsem dokonce přišla na to, kdo je vrahem (lepším se po letech konečně nebo se autoři trochu horší?). Lars Kepler začlenil do svého krimi příběhu i otázku terorismu, což je teď zřejmě trend severských autorů (viz kniha Bratr Joakima Zandera). Zda budou pokračovat v této linii i v příští knize, netuším, ale podle závěrečné stránky se můžeme určitě těšit na další díl s nepřekonatelným švédským vyšetřovatelem s finskými kořeny.

lovec kraliku

Lovec králíků/Kaninjägaren
Autor: Lars Kepler
Žánr: krimi román
Nakladatelství: Host
Rok vydání: 2017
Počet stran: 527
Hodnocení: 85 %
Zdroj foto: www.hostbrno.cz

http://nakladatelstvi.hostbrno.cz/nakladatelstvi/krimi/lovec-kraliku-1296


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Alžběta Bublanová: „Život s panikou mě naučil být silnější. Ovládat svůj život a nespoléhat se pořád na někoho.“

alzbeta bublanova 200Alžběta Bublanová za svou prvotinu, povídkovou sbírku Čtyři stěny (2012), získala od Akademie literatury české ocenění Máchova růže. Kromě beletrie se zabývá také psaním recenzí, rozhovorů, fejetonů a článků. Narodila se 8....

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Hurvínek zmoudří mezi osly

200hurKnížku vydalo nakladatelství FRAGMENT v Praze 4 v roce 2013 jako svou 2519. publikaci, 1. vydání. Přestože je určená dětem od 5 let, jistě zaujme čtenáře všech věkových kategorií. Jsou zde použity plnobarevné fotografie ze stejnojmenného divadelního předst...


Literatura

Bílá Voda si zaslouží být knihou roku

bila-voda200Na jaře vyšla v nakladatelství HOST dlouho očekávaná kniha Kateřiny Tučkové s názvem Bílá Voda, která rozhodně stojí za to!

 

...

Divadlo

Sen noci svatojánské : Shakespeare by se nejspíš divil

sen noci svatojanskeV sobotu 13. října 2012 se ve zlínském Městském divadle uskutečnila premiéra komedie z pera mistra svého oboru Williama Shakespeara Sen noci svatojánské. Přicházející noc byla říjnová a ch...

Film

Stuck in love; utopeno v lásce?

love perexToto americké drama-komedie člení spisovatelskou kariéru, své hlavní téma, do několika vývojových etap. Počínaje generačním přenosem psacích chromozomů odrazem ve svých potomcích, pokračující  domnělou ztrátou inspirace, kdy diváka zasvěcuje do vlas...