Džusy nám mohou pomoci zhubnout

Džusy nám mohou pomoci zhubnout

Tisk

dzusy 200Zdravý životní styl včetně zdravého stravování je nejen hitem, ale i nutností, pokud si chceme dlouhodobě udržet své zdraví. Je to aktivní děj a věc osobního rozhodnutí, které za nás (pokud nejsme děti) nikdo jiný neudělá. Dnešní strava je mnohdy na hony vzdálená přírodnímu stavu, a proto potraviny, které jíme, mohou postrádat živiny, jež potřebují trávicí soustava a játra k správné činnosti. Jak hubnout, detoxikovat, zlepšit kondici a zůstat štíhlí a zdraví pomocí džusové diety nám radí ve své knize autorka Christine Bailey. Kniha obsahuje 100 receptů k přípravě čerstvých džusů.

Podle autorky mají čerstvé džusy očistné účinky: díky vysokému obsahu vody pomáhají hydratovat naše tělo a zbavují jej škodlivin. Obsahují řadu účinných látek, jako např. kyselinu citronovou, kyselinu jablečnou, pektin a chlorofyl, které vstřebávají tuky a toxiny z trávicího traktu a pomáhají při hubnutí. Džusy rovněž mají v sobě vitamíny, minerály, fytonutrienty a aminokyseliny, jež jsou nezbytné pro naše zdraví. Díky vysokému obsahu antioxidantů chrání organismus před škodlivými volnými radikály a pomáhají zlepšit činnost jater. Obsahují enzymy, které podporují trávení a vstřebávání živin a napomáhají tak vytvářet energii a podporovat látkovou výměnu. Džusová dieta je podle autorky vhodná pro hubnutí, protože nabízené džusy nejen zajistí přísun všech potřebných živin, které organismus pro hubnutí potřebuje, ale rovněž povzbuzují trávení a činnost jater.

Kniha obsahuje řadu motivačních prvků od lákavých fotografií přes reklamní sdělení až po velmi logická vysvětlení, jak funguje hubnutí prostřednictvím této diety. Organismus se snaží vypořádat s odpadními látkami, škodlivinami (toxiny), které se usazují uvnitř těla a tím se přetěžuje vylučovací soustava. Zbytkové toxiny ukládá tělo v tukových buňkách. Čím více toxinů máme v sobě, tím více je podle autorky potřeba tukových buněk na jejich uložení. K odbourání je zapotřebí vlákniny, kterou do džusů přidáváme. Autorka vysvětluje, jak džusy připravit a představuje tři programy džusové diety (Džusová bleskovka na víkend, Džusový týden a Džusy pro život). V nich najdeme džusy a ukázkové jídelníčky, které jsou sestaveny tak, aby nám pomohly zhubnout. Ve druhé části knihy jsou představeny džusy, které podporují zdravou pleť, vlasy a nehty, dodávají energii a vitalitu a posilují imunitní systém.

Knížka se mi líbí. Recepty jsou použitelné a mnohé jsou lahodné. Využije je každý, kdo chce hubnout, snížit riziko onemocnění nebo podpořit léčbu sebe a svých blízkých. Rozhodně není špatné začít ráno lahodným čerstvým džusem. Kromě toho se dozvíme řadu užitečných informací o léčebných účincích jednotlivých přísad včetně těch, o kterých jsme třeba ještě ani neslyšeli.

dzusy

Název: Džusy. Jak hubnout – detoxikovat – zlepšit kondici – zůstat štíhlí a zdraví/ z anglického originálu The Juice Diet: Lose Weight*Detox*Tone Up*Stay Slim & Healthy
Autorka: Christine Bailey
Přeložila: Eva Procházková
Žánr: kuchařka
Nakladatelství: Knihy Dobrovský v edici Knihy Omega
Rok vydání: 2016
Počet stran: 160
Zdroj foto: Knihy Omega
Hodnocení: 100 %
Link: http://www.knihyomega.cz/eshop-dzusy-jak-zhubnout-detoxikovat-zlepsit-kondici-zustat-stihli-a-zdravi.html

( 3 hlasů )


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

1st Choice: „Budeme hrát na tisíc dvě stě procent a navíc před domácím publikem!“

1st choice 200Těsně před festivalem Sunday Music Jam vám přinášíme rozhovor s bubeníkem kapely 1stChoice Janem Martinkem. V kapele se udály různé změny a frčí směle dál, tak si přečtěte, jak jim to jde a zajděte se podívat – 30. srpna do areálu Tiskárny n...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Tady všude byl Ladislav Smoljak. Divadelní legenda očima přátel a rodiny

tady vsude byl smoljak 200Snad není mezi námi barbara, který by neznal českou legendu Járu Cimrmana. Kdo by nikdy Žižkovské divadlo J. Cimrmana nenavštívil. A právě o jednom z tvůrců této postavy a poetiky sa...


Literatura

Burcující kniha: Co nesmíte vědět? No, někdy radši nevědět...

zakazana knihaŽe je to kontraverzní kniha, to je možná ještě docela slabé slovo. Který autor totiž rýpne do problematicky uspořádání světa, Nového světového řádu, zákonitě padá do škatulky konspiračního teoretika. Je to pravda, nebo je to škoda? Autor...

Divadlo

Štyrský/Toyen/Heisler. Švandovo divadlo uvede komorní hru Martiny Kinské o nevšední umělecké trojici

Styrsky Toyen Heisler 200Novou autorskou inscenaci oceňované dramatičky a režisérky Martiny Kinské s názvem Štyrský/Toyen/Heisler uvede 27. března v premiéře Švandovo divadlo na studiové scéně.

...

Film

Musí se do práce, i kdyby se nechtělo!

200filmFilm Já to tedy beru, šéfe…! reaguje na tehdejší podnikovou a ekonomickou stabilitu v Československu. Pracovních míst bylo mnohem více než práceschopných a kdyby nebylo zaměstnání ze zákona povinné, museli by se lidi k činnosti přemlouvat.

...