Nejnovější Kladivo na čaroděje cílí hlavně na kynology

Nejnovější Kladivo na čaroděje cílí hlavně na kynology

Tisk

kladivo 200Nakladatelství Epocha nám podzimní dny zpříjemňuje novou knihou z úspěšné městské fantasy série Kladivo na čaroděje. Již po deváté se setkáváme s partou netradičních vyšetřovatelů, kteří řeší ještě neobvyklejší případy. Žrádlo pro psy, jak již název napovídá, nás zavede k milovníkům psů – samozřejmě ale ne těch obyčejných, co máme doma.

 


Do série Kladivo na čaroděje se vrhla Epocha někdy v roce 2010, kdy se prvních dvou dílů zhostil Jiří Pavlovský. Mezi další jména, která do série přispěla, patří Ondřej S. Nečas, Dušan D. Fabian, Jakub Mařík, Martin D. Antonín a nyní Darek Šmíd. Desátý díl nás čeká ještě do konce roku, ponese název Kladivo na démony a vrátíme se ke kořenům, jelikož jeho autorem bude opět Jiří Pavlovský.


Darek Šmíd (*1977) je publicista, scenárista a překladatel komiksů. Napsal román Superpérák a fantasy komiks Archibaldova dobrodružství, ale spolupracoval také na scénářích pro televizní seriály Comeback a Vyprávěj. Na kontě má i dvě knihy o filmech: Příběh filmu Kolja a Příběh filmu Tři bratři.


Na úvod si musím postěžovat na kvalitu vazby. Obálka, s příjemně tlumeným zpracováním od Lubomíra Kupčíka, má klopy – což by mi nevadilo. Ovšem hned na desáté stránce se mi z knížky stalo salátové vydání, vypadla mi počáteční dvojstránka příběhu a celé se to rozjelo. Doufám, že jde jen o ojedinělý případ.

kladivo


Žrádlo pro psy nás dovede k dalšímu spletitému příběhu naší pestré čtverky - Klaudie, Vincence, Waltera a Felixe – a tentokrát budeme řešit psy a jejich páníčky na utajených zápasech, kde se magií rozhodně nešetří. Oproti minulému dílu je devítka podstatně tenčí (216 stran ku 160), což ale není na škodu. Jedná se o akční jízdu s bryskními popisy napětí nabitými situacemi, ale i bystrými poznámkami. Květnatá a barvitá mluva autora mě potěšila, stejně jako fakt, že není příznivcem pondělí. Tento díl mi sedl o hodně víc, než ten předešlý a je to hlavně zásluhou pestrého Šmídova jazyka, ale trošku i kynologickým tématem.


Kladivo na čaroděje jede směle dál, nebere si servítky, přináší spoustu akce a uštěpačného humoru. Budu se opakovat, ale opět musím zmínit, že pro obyvatele našeho hlavního města bude zážitek ze čtení ještě umocněn o to, že lokace mnohdy důvěrně znají. Žrádlo pro psy je kvalitně sepsaná kapitola jednoho velkého nekonečného příběhu, ale dá se klidně číst i samostatně. Doporučuju nadšencům žánru urban fantasy, příznivcům obřích psisek a všem stoupencům oddechového zábavného čtení.


Název: Kladivo na čaroděje 9 – Žrádlo pro psy
Autor: Darek Šmíd
Žánr: městské fantasy
Nakladatelství: Epocha
Rok vydání: 2015, paperback
Počet stran: 160
Hodnocení: 85 %

www.epocha.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

PEPSON SNĚTIVÝ

pep 200Jak se stalo, že se z ekonoma stal spisovatel? - Spíš bychom se měli ptát, jak se z hudebně a literárně orientovaného člověka stal ekonom – byť pouze inženýrským diplomem, ne zaměřením či snad nedejbože mentalitou. V šedi osmdesátých let byly v Jablon...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Sedm čísel o zločinu v ženském pojetí

Sedm čísel 2

Už samotná obálka čtenářům napovídá, čeho se v thrilleru Sedm čísel dočkají. Anna Karolina se představuje české čtenářské komunitě a nabízí zajímavě pojatý příběh, který se může zalíbit ženám i mužům.


Literatura

Oheň a dým k létu patří!

ohen a dym 200Grilování nebo opékání nejrůznějších dobrot je symbolem léta. Kdo někdy připravoval něco na ohni, ten se jistě rád inspiruje a pomůže mu v tom kniha Oheň a dým od Huga Hromase.

 

...

Divadlo

Kam vlastně patří Mauglí? Dojemný příběh v Divadle Kalich.

maugliNedělní odpoledne jsem strávila se synem vskutku nevšedně. Zlákal nás muzikál Mauglí, který ve svém repertoáru nabízí Divadlo Kalich v Jungmannově ulici, v Praze 1. Na odpolední představení chodí převážná většina dětských ...

Film

Kronika – každý neumí být superhrdinou
ImageAsi neexistuje nikdo, kdo by neznal slavné, kladné hrdiny, jako je například Superman. Připadá nám jako samozřejmost, že své nadpřirozené schopnosti využívají jen k pomoci a ochraně lidí. Ale předsta...