Nechte se unést emocemi na výstavě Alfons Mucha eMotion

Nechte se unést emocemi na výstavě Alfons Mucha eMotion

Tisk

Mucha perexV prostorách Jízdárny Pražského hradu můžete ještě do 13. září letošního roku navštívit multimediální výstavu Alfons Mucha eMotion. Na digitálních obřích projekcí výtvarných děl za doprovodu dobové i současné hudby ožívají modelky z Muchových plakátů, historické postavy z ohromující Slovanské epopeje a Alfons Mucha promlouvá ze svého autoportrétu. To vše proměňuje standardní výstavu v neopakovatelné chvíle.


SLAVNÁ SBÍRKA V POHYBU

Mucha 1
Návštěvníci se mohou nechat pohltit atmosférou zdobné secese a při pohledu na rozpohybované části Slovanské epopeje, spojené v jeden celek a dokreslené dějovou hudbou, budou doslova vtaženi do kusu naší historie. V sále jsou umístěna lehátka pro komfortní sledování videomappingu odehrávajícího se na všech stěnách a na plochách uprostřed nainstalovaných zrcadel.

Mucha 4

Každý má však možnost vybrat si tu nejvýhodnější pozici, z níž si bude projekci užívat. Pohodlí lehátek je sice lákavé, ale diváci nakonec zjistí, že aby opravdu viděli úplně všechno, museli by mít krk jako sova. Mně se nejvíce osvědčilo místečko úplně v rohu, odkud se dal pohledem obsáhnout celý sál, všechny jeho stěny i zrcadlové plochy odrážející pestré obrazy a obrazce. Zážitek je to vskutku monumentální a rozhodně stojí za to návštěvu této výstavy absolvovat.

Mucha 2

Nejslavnější sbírka plakátů a dalších děl Alfonse Muchy, jejíž základy položil světový tenista číslo 1 Ivan Lendl, při svém prvním vystavení v roce 2013 v pražském Obecním domě získala titul Nejnavštěvovanější výstava výtvarného umění v historii ČR. Tentokrát vás obohatí o pohledy na nově získané mistrovské kousky a především o zážitek z digitálního zpracování.

Mucha 5

Výstava je otevřena od 28. června do 13. září 2022, sedm dní v týdnu, od pondělí do čtvrtka od 10 do 19 hodin, od pátku do neděle od 10 do 21 hodin. Pro aktuální informace sledujte sekci Aktuality na webových stránkách iMUCHA, kde bývají uveřejněny výjimečné kratší otevírací doby nebo celodenní uzavření výstavy.

Zdroj informací: https://imucha.com/cs/emotion
Foto: autorka článku


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Seriál k měsíci čtenářů: Knihovny pro K21, Klučov

brezen-mesic-ctenaru 200Regály plné knih, u počítače dáma či pán, který obřadně přebírá vracené knížky a zapisuje nově vypůjčené. Místnost specificky vonící – tak voní jenom tištěné publikace, stojící jako vojáci v řadách. V sále tichý šum, jak...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Secesní krásky zatančily ve slunečním světle. Obraz K. V. Maška byl vydražen za rekordních 7,5 milionu korun

hra slunecnich skvrn 200Rekordním prodejem obrazu Hra slunečních skvrn autora Karla Vítězslava Maška vyvrcholila tradiční zahradní aukce v Arthouse Hejtmánek. Dílo z roku 1910, zachycující tanec pěti secesních krásek ve slunečním světle, se vydra...


Literatura

Trochu jiné setkání s Davidem Rakerem

stin ve dverich200V nakladatelství Mystery Press vychází thrillery autora Tima Weavera, ve kterých vystupuje soukromý vyšetřovatel David Reaker. Ve Stínu ve dveřích jej najdete také, ale jedná se o titul mimo sérii.

...

Divadlo

Na podzim do divadla: O pejskovi a kočičce

200divZlínské Městské divadlo si dětského diváka předchází, jak může. První premiéra sezóny 2013/2014 bude patřit dětem. Oblíbená dvojka pejsek a kočička opět budou řádit na jevišti. A děti budou znovu se zatajeným dechem sledovat, jak tito dva nerozluční kamarád...

Film

Temný rytíř povstal i na DVD

temny rytir povstal200Završení nové batmanovské trilogie s názvem Temný rytíř povstal nepochybně patří k tomu vůbec nejlepšímu, co loňský filmový rok nabídl. To, že ho Akademie na Oscarech zcela ignorovala, je věc jiná, a to teď ...