Komediomat vyprodal zlínské Studio Z

Komediomat vyprodal zlínské Studio Z

Tisk
ImageO partě improvizátorů Komediomat jste si mohli nedávno přečíst v našem rozhovoru. Nyní jsem se na ně opět vydala do Zlína, abych se uvolnila od stresu a nechala si nahnat do očí slzy smíchu.
 
 
 

Komediomat povětšinou vystupuje v různých obměnách, přičemž primární jádro, které můžeme vidět na většině fotografií, tvoří Roman Blumaier, Saša Stankov, Marcela Máchová a Jiří Kniha. K nim se obvykle přidávají hosté, většinou členové místního divadla. Tentokrát jsme měli tu čest přivítat Sašu Stankova, Romana Blumaiera a dva Zlíňáky Michaelu Doleželovou a Pavla Vacka. Nechyběl ani moderátor Ladislav Cmíral.

Na hostech jde vždy vidět jistá nervozita a vzrušení z toho, co je čeká. Ačkoliv s improvizací nemají tolik zkušeností, nedá se říct, že by ostatním nestačili. Vždy do toho jdou s plnou vervou - hrají, baví se a občas nechápou. Nejinak tomu bylo i nyní - Pavel bez řečí dělal kotouly, mluvil australsky a usmíval se na všechny strany. Oproti tomu Míša se pěkně proběhla, když ji Roman při hře 2 na 5, ve které dva herci musí zahrát minimálně pět rolí, pěkně prohnal. Zde nechyběla ani ostřejší slova, ale publikum zůstalo nedotčené a hlavně pobavené.

Image


Co se samotných her týče, byly klasické a bylo by zdlouhavé je tady dopodrobna vysvětlovat. Jejich témata vycházela z aktuálního světa: při Větách v kapse jsme se ocitli ve virtuálním prostoru facebookového profilu a u hry Siamská dvojčata jsme se dozvěděli jejich názor na tuto sociální síť. V Seznamce se objevil i Schettino, kapitán Concordie a vyslechli jsme si prezentaci o mrazech na Kvildě (vesnice Kvildy, jak ji Roman nevědomky omylem překřtil). Nechybělo ani několik typických narážek na zvířátka typu: „Vypadáš jako surikata.“ Největší úspěch měla jedna z posledních her s názvem Zvuky, ve které kromě dvou herců figurovali dva dobrovolníci z publika, kteří se chopili mikrofonů a dodávali improvizátorům zvukové efekty. Téma bylo vykradení banky a půvabné ženské „pif pif pif“ aka „proč na mě střílíš špuntovkou?“ bylo jednoduše geniální.

Image


Komediomat tentokrát vyprodal zlínský sál Studia Z o kapacitě 164 míst a to ještě několik lidí sedělo i na schodech a donesených židlích. Je logické, že lidé mohou vyhledávat takovou inteligentní a zároveň odpočinkovou zábavu, ale na minulém představení nebylo ani 50 návštěvníků. Je vidět, že dobré reference se rychle šíří a už i média si této skupiny začala všímat, což je jen a jen dobře. Plnější sál totiž této formě humoru, kde jsou důležité i hlasy z publika, velmi prospívá. Další představení vychází na sobotu 17. března a zbývají necelé tři řady volných míst, takže pokud možno neváhejte!

Komediomat, Studio Z, 16. února 2012
Zdroj foto: FB profil

 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Na Velikonoce pojedu k mamince do Brna, říká Eva Pilarová

eva 200Zatímco v těchto týdnech podniká čtyřnásobná držitelka zlatého slavíka Eva Pilarová ještě s několika svými kolegy Evergreen Tour, na podzim ji čekají dva velké gala koncerty, kterými oslaví 55 let na scéně. Koncerty proběhnou 27. října v Mahenově divadle ...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Drama, detektivka i upírská romance


At vejde ten pravy perexOskar (Oskar Hes) je osamělý chlapec, který žije se svou matkou v paneláku na okraji města. Matka si ho moc nevšímá a ve škole ho šikanují. Jeho život se změní, když se do sousedství přistěhuje dívenka Eli (...


Literatura

Kdo půjde z kola ven?
ImageV těchto dnech přichází do kin film, inspirovaný románem Johna le Carrého Jeden musí z kola ven. Samotný román je považován za nejlepší thriller, co kdy le Carré napsal. Inspirací pro jeho špionážní detektivní romány mu byly i jeh...

Divadlo

Vzhůru do šapitó! To nejlepší z nového cirkusu a pantomimy na Dramoxu

Walls & HandbagsDivadlo, akrobacie a tanec. Novému cirkusu propadá stále více diváků. Na Dramoxu si užijete hned několik fascinujících představení z Česka i zahraničí, v nichž můžete sledovat neuvěřitelné výkony akrobatů.

...

Film

Velký Gatsby - aktualizovaný, neaktualizovaný

velky gatsby plakat 200Dalo se předpokládat, že nejnovější adaptace proslulého díla velikána americké literatury Francise Scotta Fitzgeralda neunikne zběsilým komparačním snahám odborné i laické veřejnosti. Zdá se, že věrnost př...