Kelis, Madness, The Bloody Beetroots. Sziget Festival odhalil nová jména z programu

Kelis, Madness, The Bloody Beetroots. Sziget Festival odhalil nová jména z programu

Tisk

szigetminiBudapešťský Sziget festival opět rozšířil svůj hudební program o několik hvězdných jmen. Zatímco mezi těmi stávajícími byste našly Queens of the Stone Age, Placebo, The Prodigy, Outkast, Skrillex, Lily Allen, Blink-182 nebo třeba Manic Street Preachers. Nově se teď můžete těšit na londýnskou skáčkovou divočinu Madness, hard-core elektro house v podání italských The Bloody Beetroots, popovou kočku Kelis a mnoho dalších.

 


Týdení Sziget festival se už přes dvacet let odehrává na ostrově v samém srdci historické Budapeště. Od 11. do 18. srpna na multižánrový festival přijede statisíce hudebních fanoušků z celé Evropy. Pořadatelé právě ohlásili deset nových jmen z  programu a my vám k nim přinášíme pestrou hudební ochutnávku.

sziget

Prvním z nově představených jmen jsou Madness, jedna z nejvýraznějších londýnských ska kapel. V předchozích ročnících Szigetu již dokázali, že opravdová ska party je zejména o zábavě, tanci a zpěvu. Stejného zážitku se dočkáme bezpochyby také letos, na Sziget dorazí během svého světového turné.

The Bloody Beetroots přivezou pořádnou dávku energie přímo z Itálie, můžeme očekávat pořádný hard-core elektro house nášup.

Kelis, americká popová ikona, který má na svém kontě již šest alb a třicet jedna singlů, je jednou z nejžádanějších hvězd současného popového nebe. Návštěvníci Szigetu se mohou těšit i na taneční pecky z nejnovějšího alba s názvem Food, které v dubnu vydalo Ninja Tunes.

Nejzvučnější antwerpská rocková kapela Triggerfinger se opět vrací na Sziget.  Jejich hudba v sobě zahrnuje tradičnější, old schoolový, ale přesto dynamický přístup k duchaplnému srdečnímu rocku.

Německý DJ Thomas Gold vydal svůj první debut v roce 2006 a nyní je jedním z nejuznávanějších producentů moderní dance music.

Francouzskou elektronickou scénu zastoupí Quentin Mosimann, vycházející hvězda mezi DJ a producenty, které jsou předpovídány velké zítřky.

Dále se nově můžete těšit na ruské ska v podání Leningradu, trio ze Southamptonu Band of Skulls, progresivní a elektro house v podání Denize Koyu, drum & bass Black Sun Empire nebo švédský hardcore punk INVSN.

Vstupenky za zvýhodněnou cenu můžete koupit do konce července na www.ticketpro.cz nebo na stránkách festivalu. Více informací o programu, vstupenkách, ubytování nebo parkování najdete na www.szigetfestival.cz.

Pokud vás zajímá, jak taková nonstop hudební jízda po maďarsku vypadá, přehrajte si sestřih z loňského ročníku:

Sziget – Island of Freedom 2014, Budapěšť – ostrov Sziget, 11. - 18. srpna 2014

Zdroj foto: Sziget/Sándor Csudai


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Filip Chudý (baskytarista v DYING PASSION, ex-MEMORIA…)

filip chudy2009Filip Chudý je dlouholetým hráčem na basovou kytaru. Působil zejména v hranické kapele MEMORIA a nyní hraje v šumperské partičce jménem DYING PASSION. O těchto projektech i jiných věcech s...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Louise L. Hay: Myšlenky moudrosti
MyslenkyŽivot v radosti je tím v moudrosti. Nebo je to naopak? S touhle slovní hříčkou si můžete hrát libovolně dlouho, stejně dlouho, jako si můžete probírat myšlenky těmito kartičkami od Louise L. Hay. Jsou roztomilé díky obrázkům Lucie Ernestové. A rozt...

Divadlo

Pražská divadla v březnu: emoce, napětí i dojetí

divadlobrezen1 perexNabídka v početných pražských divadlech je při plné sezóně skutečně rozmanitá. Přinášíme tipy, kam se vypravit za nejblizším zážitkem. Divadlo Disk láká na své absolventské Letovisko plné ironické drásavosti, Divadlo Rokoko zve ...

Film

V druhé půli února začne přehlídka španělsky mluveného filmu

pelicula logoNa letošní přehlídce španělsky mluvených filmů LA PELÍCULA (v Praze ji zastihneme mezi 18. a 23. únorem, poté se přesouvá do Brna, Hradce Králové a Ostravy) si zopakujeme tragikomedii Pedra Almodóvara Bolest a sláva. Do tuzemských kin se sice ...