Listolet křtil album v brněnském klubu Stará pekárna

Listolet křtil album v brněnském klubu Stará pekárna

Tisk

200hudOriginální křest zažil v pondělí 4. listopadu 2013 brněnský undergroundový klub Stará pekárna, kde alternativní kapela Listolet křtila své v pořadí druhé studiové album s názvem Malý kluk. Všechny příchozí čekal hudební večer plný elektrofolku, pohodové atmosféry, chytlavých textů a neposlední řadě překvapivě i kakaa, kterým se deska křtila.



Listolet je nejen brněnská kapela s oblibou balancující na pomezí folkrocku, alternativy a elektroniky, ale také název tajného měsíce mezi říjnem a listopadem, jak členové kapely uvádějí. Pro vznik svého nového alba si tedy nemohli zvolit jinou noc, než právě tu ze čtvrtka 31. října na pátek 1. listopadu.

Nová deska s názvem Malý kluk bude následně pokřtěna v rámci turné kapely v deseti městech po celé České republice. Křtící maraton započal v klubu Stará pekárna v Brně, kde jsme byli přítomni. Desku na závěr večera skutečně pokřtil malý kluk, jak si název vyžadoval, a křtilo se velmi neobvykle, a to kakaem.

1h

Kapela Listolet působí především v Brně, ale hrdě se hlásí ke svému karpatskému původu. Skupinu tvoří celkem šest členů, kteří dávají život poetickým líbivým a uvolněným tónům experimentálního elektrofolku. Listolet funguje v následující sestavě: skladatel a režisér Tomáš Háček (klávesy, akordeon), Kuba Navrátil (mandolína, saxofon), Martin Susedík (kytary), Marek Vráblík (baskytara), Vojta Pajer (trubka) a Lukáš Čech (bicí).

V pořadí již druhé album kapely sestává z dvanácti nových písní. Drobnou zajímavostí a pomyslnou třešničkou na dortu celé desky je cvrčí cvrkání, které se údajně objevuje ve všech písních. Někde je cvrkání lehko rozeznatelné, jinde skryto v pozadí. Jedná se o takovou malou hru pro všechny audiofily. Texty všech písní na albu jsou v češtině kromě šestiminutové Lullaby, která letos na jaře sklízela úspěch v rádiích i televizním vysílání.

 2h

Kapelu Listolet si můžete naživo poslechnout i v dalších městech, do kterých v rámci svého turné zavítají.

Křtící let Listoletu:
4.11. Brno, Stará Pekárna
5.11. Zlín, Zelenáčova Šopa
7.11. Ostrava, Hudební bazar
9.11. Valašské Meziříčí, Přístav (+ 4Dogs)
20.11. Olomouc, W7
22.11. Blansko, Muzikograf
23.11. České Budějovice, Highway 61 (+ Mons Pubis)
28.11. Praha, Kaštan
29.11. Česká Lípa, Progres (+ Zhasni)
30.11. Plzeň, Zach’s Pub (+ Lidová muzika z Chrástu)

Foto: autorka článku



 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Lucie Roubínová: „Vím, že někde v davu sedí má obrovská opora…“

lakoma barka200V neděli 5. května se v Kaplici na Českokrumlovsku konal již 10. ročník soutěžní přehlídky dětských hudebních souborů Kaplické hrátky. Děti soutěžily v několika kategoriích a jejich výkony byly těžko porovnatelné. Hlavně proto, že každé u...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Hakan Nesser: Dívka, která nikomu nechyběla

divka200Líbivá anotace a líbivé téma. Atraktivní. Přesto jsem si na „konec nudy“ a pořádné rozjetí příběhu musela téměř sto stran počkat. Potom, jako když autor nasadí druhou, třetí a čtvrtou rychlost a rozjel příběh, kterému nelze nic vytknout. Snad jen občas, ...

Divadlo

Pravda versus lež: drama Mléčné sklo s Martinem Dejdarem uvede Divadlo MANA

mlecne sklo 200Světové premiéry napínavé hry Mléčné sklo v novém obsazení se konečně dočkají diváci v Divadle MANA v Praze-Vršovicích. Dramatický příběh s kriminální zápletkou plný zvratů ale i s dávkou humoru s Martinem Dejdarem v hlavní roli zde poprvé u...

Film

Černá komedie PŘIŠLA V NOCI má šanci na 5 Cen české filmové kritiky

Prisla v noci perexPŘIŠLA V NOCI. Komorní film autorského dua Jan Vejnar a Tomáš Pavlíček si od českých kritiček a kritiků vysloužila nominace za nejlepší scénář, režii a film, a také herecké výkony Simony Pekové a Jiřího Rendla v hlavních rolích. ...