Metalové okénko srpen

Metalové okénko srpen

Tisk

mo 200Prázdninový měsíc srpen se s námi rozloučil a zanechal nám pěknou fůru klipů a přísliby věcí budoucích. Máme spoustu věcí, na které se můžeme těšit – ať už nová alba, ale taky hojnost koncertů. Tak užívejte!

 

 

Švédští melodici In Flames plánují do konce roku vydat svou čtrnáctou studiovku a na její podporu oznámili evropské turné, kdy 16. listopadu vystoupí i v Praze v Malé sportovní hale. A aby toho nebylo málo, můžete si poslechnout i nový song The Great Deceiver:

Ve Švédsku se ještě zdržíme a podíváme se, co nového u Vikingů Amon Amarth. Nedávno vydali dvanácté řadové album pod názvem The Great Heathen Army a taky se objeví v Praze (konkrétně 16. října v TipSport Areně) a také přináší videoklip – konkrétně k písni Find A Way Or Make One:

U příležitosti 40. výročí vydá německá banda Sodom koncem října desku těch největších fláků, tedy 40 Years At War – The Greatest Hell Of Sodom, celkem 17 písní, nově nahraných v nynější sestavě.

mo sodom

Hodně se opět mluví o kapele Slipknot, jednak měli koncert v Praze a vydávají 30. září desku The End, So Far. Aby nalákali, nabízí nám videoklip k písni Yen:

Návrat do nu metalových vod může být poslech kapely Face Without Fear a jejich videoklipu k písničce My Parasite:

Co na to říkáte?

Začátkem října se dočkáme nové studiovky hororové bandy Wednesday 13. Deska ponese název Horrifier a najdeme na ní 11 písniček, z nichž You're So Hideous tu máme už i ve formě videoklipu:

V srpnu vyšla novinka Deceivers kapele Arch Enemy a na její podporu tu máme videoklip k písni The Watcher:

Poláci Behemoth vydávají v půli září svou dvanáctou studiovku Opvs Contra Natvram a pořádně se zapojili do její propagace, o čemž svědčí i to, že už teď tu máme čtvrtý singl. Takže okoukněte song Thy Becoming Eternal:

A v půli října nás čeká deska Return Of the Dream Canteen od funky kapely Red Hot Chili Peppers. Abychom se nenudili, máme tu psychedelický klípek k pohodářské skladbě Tippa My Tongue:

Po nějaké době je slyšet i o americkém seskupení Dope a důvod je vydání jejich semdé studiovky. Koncem února jim vychází Blood Money Part Zer0 a z tohoto alba si můžete poslechnout a pokochat se klipem k písni Believe:

Of Kingdom And Crown je název novinkového alba, kterým se prezentuje americká banda Machine Head. Ofiko klip k písni No Gods, No Masters máte tady:

Nový klip na nás zkouší i deathcoreoví Suicide Silence, kterým v nadcházejícím roce má vyjít album Remember…You Must Die. Jedná se o písničku You Must Die a musím říct, že za mě spokojenost. Jak je tomu u vás?

Zdroj: https://blabbermouth.net/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Herci lákají na novou muzikálovou komedii Adam a Eva

muzikal adamaeva perexDivadlo Broadway Praha připravuje muzikálovou komedii ADAM A EVA, na jejímž vzniku se podílí řada zkušených tvůrců, například scenárista a režisér Zdeněk Zelenka, autorka libre...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Nebezpečná fáma, která může zabíjet

Fama perexSvobodná matka Joanna se spolu se svým synem Alfiem přestěhuje zpátky do přímořského městečka, ve kterém vyrůstala. Rychle si dokázala najít práci a je ráda, že bydlí blízko své milované matky, která je ochotná jí se vším pomoct, ale nedokáže me...

Divadlo

Svět je naruby – jsem sluha anebo pán? A není to vlastně fuk?

harlekyn je mrtvy perexNa jednom parkovišti jednoho nákupního centra se před očima diváků rozvíjí příběh commedie dell'arte… a známy darebák Harlekýn se pouští do souboje dobra se zlem.

...

Film

Zlín Film festival, sekce Dny dánské kinematografie: Otevřená srdce

otevrena srdce200Zlínský filmový festival je primárně orientován na filmy pro dětského a dospívajícího diváka, zkrátka však nepřicházejí ani diváci, kteří již dětským a teenagerovským střevíčkům odrostli. Krom soutěžních sekcí hraných...