Hvězdný Trad.Attack! nominovaný na Grammy míří do Prahy

Hvězdný Trad.Attack! nominovaný na Grammy míří do Prahy

Tisk

trad attack200Jedna z nejznámějších estonských kapel, výjimečné trio Trad.Attack!, má namířeno do pražského Divadla Archa, kde vystoupí společně s českými hudebníky, kteří se podíleli na jejich posledním albu. DJ Kewu, multiinstrumentalista Omnion a elektronické duo Bratři pro desku Trad.Attack! Remixed vytvořili novou, tanečnější podobu nejznámějších písní kapely. Společný koncert se koná v Praze 15. září v Divadle Archa a následně Trad.Attack! míří do Ostravy na festival Pendl.

 

Kapela Trad.Attack! už několik let mění vnímání estonského folklóru a lidové hudby. Skupina koncertuje po celé Evropě a pražský koncert bude unikátním propojením s umělci, kteří se podíleli na jejich poslední nahrávce, producentem a DJem Kewu a multiinstrumentalistou a skladatelem Omnionem. Během krátkého warm-upu představí svůj remix i elektronické duo Bratři. Speciální koncert, který reflektuje vydání alba Trad.Attack! Remixed, proběhne 15. září v pražském Divadle Archa.

Trad.Attack! jsou jednou z nejvýznamnějších estonských kapel posledních let. Jejich tvorba vychází z estonského folkloru a lidových písní, kterým dodávají rockový drive a překládají je do moderního hudebního jazyka, přičemž rádi porušují pravidla a žánrové hranice. Po vydání debutové desky v roce 2015 se z nich v Estonsku během pár dní staly rockové hvězdy a koncerty po celém světě na sebe nenechaly dlouho čekat. Jejich poslední album, na němž stále více experimentují s tvrdším kytarovým zvukem, ale i elektronikou, se dostalo do užšího výběru Grammy. K nápadu vytvořit remixovou desku došli po debatě mezi sebou: “Během diskusí o hudbě a byznysu kolem ní jsme se nakonec dostali do bodu, kdy jsme řešili, jak oslovit lidi, kteří naši hudbu zatím neslyšeli a z různých důvodů by ji pravděpodobně nemuseli slyšet vůbec. Proto jsme přemýšleli nad novými kanály, kterými bychom naši hudbu mohli poslat šířeji do světa,” vysvětluje kapela původní ideu, která stojí za vznikem alba Trad.Attack! Remixed.

Trad.Attack! na chystaném koncertě podpoří multiinstrumentalista a kultovní postava české alternativní scény Omnion a producent a DJ Kewu, který ke svému remixu písně Pass-pass řekl: “Vybral jsem si tuhle píseň, protože mě strašně bavila vokální část v kombinaci s kytarovými riffy a hned mě inspirovala k rytmu který, jsem pro remix vymyslel.”

Trad.Attack! se po Praze představí i v Ostravě, kde 16. září vystoupí na festivalu Pendl. Jako předskokani se objeví opět Omnion a společně s ním také Bratři a estonský hudebník Tõnu Tubli.

trad attack

Více informací:

https://goout.net/cs/trad-attack+dj-kewu+omnion/szgpvlt/
https://goout.net/cs/pendl-2022/szhmyqt/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Eva Mlejnská: degustátorka piva pomáhá předčasně narozeným dětem!

eva 200Eva Mlejnská miluje děti. Nejen, že má sama doma čtyři ratolesti, ale ještě se aktivně věnuje charitativní činnosti ve spolupráci s nadací N. Ta se pomáhá předčasně narozeným dětem. Přinášíme nyní rozhovor s touto netradičně aktivní ženou.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Máme svobodu věřit čemu chceme

Malá paměťMalá paměť, to je nejnovější literární dílo známého spisovatele, dramatika a také humoristy Benjamina Kurase, které autor napsal během svého jarní karanténou způsobeného „uvěznění“ v Praze. Nejedná se o...

Divadlo

Slávek Novák aneb Příběh opravdového herce

Slavek Novak perexCo uděláte, když narazíte skutečný příběh o skutečném umělci, který hrával hlavní role v Národním a zároveň sváděl ženy pod taktovkou STB, aby je režim mohl vydírat? Jste-li dramatikem, pravděpodobně napíšete hru. Jste-li vtipným a...

Film

V hlavě je o zábavu postaráno

hlava200Film V hlavě (2015) je pro děti a dospívající, ale přitom tak dobře udělaný, že z něho nespustí oči snad nikdo, koho tohle téma zajímá. Dá se říct, že kdo se na film nepodívá nebo se nedodívá do konce, přijde o hodně.

...