Metalové okénko červenec

Metalové okénko červenec

Tisk

mo 200Červenec je nabitý videoklipy nejrůznějších metalových žánrů a také oznámení o novinkách, což se dá považovat za pozitivní důsledek toho všeho bláznovství kolem. Hudba vítězí!

 


Devildriver ohlásili dvojalbum s titulem Dealing With Demons, přičemž Dealing With Demons I vyjde 9. října. Již jsme měli možnost slyšet písničku Keep Away From Me, nyní je tu skladba Iona i s videoklipem:

Ve stejný den má vyjít i druhé album skupiny Ascension Of The Watchers, což je projekt zpěváka známé industrial kapely Fear factory Burtona C. Bella. Tohle uskupení vydalo debut Iconoclast už v roce 2004, novinka se bude jmenovat Apocrypha a podílí se na ní tito pánové: Burton C. Bell – vokály + kytara, John Bechdel – klávesy, Jayce Lewis – bicí, vokály, programování.

mo 1 ascension of the watchers

V září, konkrétně 18., se dočkáme nového matroše britské legendy grindcoreu Napalm Death. Po výborném albu Apex Predator - Easy Meat z roku 2015 nám naservírují dvanáctichodovovou novinku s názvem Throes Of Joy In The Jaws Of Defeatism. A hned jdou do nás s klipem k Backlash Just Because:

O týden později má vyjít čtrnáctá studiovka kanadských Kataklysm a tahle banda nikdy nezklame, takže já osobně už se nemůžu dočkat. Album Unconquered bude obsahovat devět skladeb a jako ochutnávku tu máme videoklip k písni The Killshot:

Static X vydali sedmou studiovku Project Regeneration Vol. 1 a nutno říct, že to má grády! Dvanáct písniček je na desce, nyní představuji ofiko klip k Bring You Down:

(HED) P.E. vydají svou v pořadí již dvanáctou studiovku 21. srpna, což je i datum, které připomíná dvacetileté výročí jejich průlomového LP Broke. Loňská deska Stampede byla děs poslouchat, ale podle prvního singlu to vypadá, že se kapela s deskou Class Of 2020 vrátí ke starému zvuku. Posuďte sami a poslechněte si First Blood:

Body Count, kapela vedená hip hopovou legendou Ice-T vydala animovaný klip k písni Thee Critical Beatdown z jejich posledního alba Carnivore.

Švédské melodické seskupení In Flames letos slaví 30 let výročí vzniku kapely a 20 let od vydání klíčové desky Clayman. Na její počest vydá Nuclear Blast 28. srpna speciální edici Clayman, kde budou písně znovu nahrány a bude i zbrusu nový booklet. Zkuste se zaposlouchat do znovu nahrané klasiky Pinball Map a udělat si obrázek sami:

Američtí Sevendust vydají koncem října své třinácté album (s třinácti skladbami), které pojmenovali Blood & Stone.

Cenu za nejšílenější videoklip měsíce a možná i celého roku poputuje k Marilynu Mansonovi za klip k titulní písni jeho nové desky We Are Chaos. Jedenáctá studiovka vyjde 11. září a bude na ní 10 songů. Jen doufám, že bude tak vydařená, jako Heaven Upside Down z 2017.

Zdroj: https://www.blabbermouth.net/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Literární soutěže jsou jednou z nejlepších cest, jak dát o sobě vědět

Lucie Hlavinkova pesLucie Hlavinková, která se poprvé proslavila knížkou pro děti, je patronkou naší literární soutěže, která právě skončila a čeká na vyhlášení svých vítězů. Lucie nám na sebe prozradila, jak se stala spisovatelkou, čemu se nejraději v...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Pro zvídavé děti jsou tu Naše zvířata

nasezvirata perexNakladatelství Fragment přináší všem dětem, které milují zvířátka a rády si lepí samolepky, velký barevný sešit s fotografiemi zvířat a 80 samolepkami jednoduše nazvaný Naše zvířata. Na dvanácti stránk...

Divadlo

Muzikál Jane Eyrová podruhé v Brně

jana Eyre perexPo delší době, tedy přesně po roce, se Hudební scéna Městského divadla rozezvučela muzikálem, který mněl svou první premiéru těsně před zavřením divadel v nastávající pandemii korona viru.

...

Film

Dovolená v protektorátu (TV pořad)

Protektorat 200Ve středu 6. května  se konala v pražské kavárně Campus novinářská projekce k novému typu Cross žánru Situační drama s názvem Dovolená v protektorátu od tvůrců České televize. Přítomní byli nejen autorka projektu, scénáristka Zora Cejnkov...