Psychedelická kapela láká na audiovizuální show z rondokubistického divadla

Psychedelická kapela láká na audiovizuální show z rondokubistického divadla

Tisk

Madhouse Express 200Pražská kapela Madhouse Express plánuje ve spolupráci s uměleckou skupinou Weird Visuals zprostředkovat nevšední audiovizuální zážitek formou livestreamu. Kapela tak chce po vydání svého debutového alba Surreal Meadow alespoň částečně potěšit své příznivce během několikaměsíčního koncertního půstu. Koncert se bude vysílat online v neděli 28. 2. ve 20:00 z divadla Venuše ve Švehlovce.

Madhouse Express, nadějná formace české alternativní scény, vydala na podzim roku 2020 své první dlouhohrající album s názvem Surreal Meadow. Deska zaznamenala úspěch mezi recenzenty (musicserver.cz, kidsandheroes.com, magazín Full Moon) i fanoušky. Kapela však zatím kvůli pandemii neměla možnost prezentovat ji živě a to má v plánu částečně vynahradit online koncertem.

Účinkující i pořadatelé slibují neobyčejný virtuální zážitek. Spojení psychedelického rocku a osobitého projevu kapely doplní projekce liquid-light show: speciální technika světelného umění. Tu má na starost umělecká kapela Weird Visuals, která při tvorbě efektů brala v potaz náladu i každý tón jednotlivých písní. Naváže tak na spolupráci na vizuálu debutového alba.

Atmosféru koncertu navíc podtrhne i neobyčejné prostředí. Odehraje se totiž přímo z divadla Venuše ve Švehlovce. To nabízí sál ve stylu art-deco s prvky rondokubismu. Pořadatelé tak chtějí fanouškům stylově zprostředkovat alespoň částečné spojení s kulturou.

Zpestření si pro své příznivce kapela připravila ještě před samotnou událostí. Zájemci o ni totiž mohli na Facebooku hlasovat o výběru setlistu pro nedělní večer. Měli tak možnost vybrat 8 písní z repertoáru kapely. Právě tento výběr Madhouse Express zahrají 28. 2. od osmi hodin večer.

Diváci a příznivci Venuše mají možnost podpořit kulturní program formou dobrovolného vstupného v síti goout.net.

Odkaz na událost: https://fb.me/e/255EzjwMn 

madhouse1

Více informací:
https://www.facebook.com/madhouseexpress
https://madhouseexpress.bandcamp.com/
https://www.instagram.com/madhouseexpress/?hl=cs
https://www.facebook.com/weirdvisuals/
http://www.venuse-ve-svehlovce.cz/
https://bit.ly/3qRYocR

Zdroj foto: Anikó Puchalková a Nicol Soukupová

 


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Seriál k měsíci čtenářů : Knihovny pro K21, Severočeská vědecká knihovna v Ústí nad Labem

brezen-mesic-ctenaru 200V ústecké knihovně je vždy živo nejen v březnu, měsíci, který je již po několikáté měsícem čtenářů. Nějaký ten týden napřed totiž ústečtí knihovníci pro své čtenáře i návštěvníky připravují program, kter...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Zachraň planetu, staň se motýlem. Nebo vycestuj s Redline expedition

Putovani za zviraty perexAutorka knihy Putování za zvířaty, podnikatelka, cestovatelka, lektorka a velká milovnice přírody Kamila Paličková, zve prostřednictvím stránek čtenáře na cestu do Afriky. Představuje zdejší fascinující přírodu a z...

Divadlo

Škrhola a lotři ze mlýna ovládli hrad Sovinec

sovinec 200Středověký hrad Sovinec nacházející se v krajině Nízkého Jeseníku je proslulý nejen svou dlouhou minulostí, ale i historickými hrami v podání různých divadelních souborů. Mnoho návštěvníků zavítalo o víkendu na tradiční oblíbenou rodinnou akci s...

Film

Vánoční romance z obchoďáku v režii strážných andělů

200filmV polovině listopadu vtrhne na filmová plátna novinka z pera scenáristky a zároveň režisérky filmu Karin Babinské Křídla Vánoc. Po drsné realistické sondě do hlubin duší a světa teenagerů provedené v jejím celovečerním filmovém debutu Pusinky, se tent...