Zpěvák Dan Bárta jako zapisovatel a předčítač. Poslechněte si jeho podcast

Zpěvák Dan Bárta jako zapisovatel a předčítač. Poslechněte si jeho podcast

Tisk

Dan Barta 200Český rozhlas Vltava uvedl nový podcast Nevinnosti světa. V pěti půlhodinkách Bárta vypráví o cestování, o focení vážek, o světě a o tom, co v něm viděl a cítil. Poslechnete si, jak mu skoro explodovala páteř při konzumaci jakéhosi indického povzbuzováku, jak v Jižní Americe gázou ucpával klukovi rozšklebenou ránu, jak v Africe shodou náhod vytvořil potenciální chlapecké fotbalové mužstvo… První povídkový podcast Českého rozhlasu Vltava najdete na webu Vltavy, v aplikaci mujRozhlas a na dalších podcastových platformách.

 

Venezuela, Kostarika, Mosambik, Jižní Indie, Čína…Všude tam se Bárta postupně v podcastu Nevinnosti světa vydává. „Jde o setkávání s lidmi na částečně služebních cestách, kdy jsem jezdil za vážkami. Anebo jsou to úplně staré zážitky, když jsem cestoval s báglem jako backpacker,“ popisuje Dan Bárta, hudebník známý například z funkových J.A.R. nebo z jazzového projektu Illustratosphere.

„Všichni rádi posloucháme příběhy, a když je vypráví podmanivým hlasem charismatický Dan Bárta, je o dokonalý zážitek postaráno. Díky formě podcastu můžeme povídky šířit i k našim novým posluchačům. Všechny díly jsme publikovali najednou, ve čtvrtek 18. února,“ doplňuje Jaroslava Haladová, šéfredaktorka ČRo Vltava.

Poetické a patřičně sebeironické zápisky Bárta načetl v studiu Českého rozhlasu Vltava v režií Aleše Vrzáka a dramaturgii Kláry Fleyberkové. Podcast Nevinnosti světa hudebně obohatil Dan Bárta s Filipem Jelínkem. Vzniklo tak pět půlhodin, které můžete strávit za hranicemi našeho každodenního světa. Vydejte se s Danem Bártou na cesty a nahlédněte tam, kde je svět snad ještě pořád tak nějak jiný. Nevinný.

Zaposlouchejte se do prvního povídkového podcastu Vltavy: Dan Bárta – Nevinnosti světa, který měl premiéru 18. února 2021.


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

JITKA SMUTNÁ: MÍT NĚKOHO JE V ŽIVOTĚ PODSTATNÉ

Smutna 200Diváci televize Prima si ji zamilovali nejprve jako rodině oddanou a milující manželku Lídu Bernátovou v seriálu Cesty domů, nyní hraje naslouchavou pošťačku Boženku ve Svatbách v Benátkách. Od podzimu ztvární Jitka Smutná v seriálu...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Stříbrná cesta – naděje umírá poslední

stribrna cestaLelle jako každou noc usedá do svého auta a vydává se na cestu. Každou noc jezdí často i celé hodiny. Hledá stopy, naději, cokoliv co by mu pomohlo najít jeho dceru Linu. Tu jednoho rána odvezl na autobusovou zastávku a odjel do práce.

...

Divadlo

Z Žítkovských bohyní na jevišti mrazí

bohyne perexRomán Žítkovské bohyně způsobil v českých literárních vodách poprask a následně brázdil český literární rybník od ocenění k ocenění. Bylo jen otázkou času, kdy se tohoto románu chytne někdo, kdo se jej bude snažit převést na fi...

Film

Jeníček a Mařenka jsou postrachem všech čarodějnic

jenicek a marenka 200Žili byli dva malí sourozenci Jeníček a Mařenka, které jejich otec odvedl v noci do hlubokého černého lesa a zanechal je tam napospas divoké přírodě. Po krátkém bloudění ve vysokém porostu našli bratr se sestro...