Metalové okénko listopad

Metalové okénko listopad

Tisk

mo 200Listopad nás místo listí zasypal videoklipy a že si můžete vybírat z tolika žánrů, až se hlava točí! Taky se dovídáme, že hlavně v únoru nás spousta kapel potěší novým matrošem. No prostě pořád se něco děje!

 

 

Na podporu svého nového alba, živáku s názvem Alive In Melbourne, které vyjde 20. listopadu, vydává ukrajinská metalovka Jinjer oficiální klip k písni Retrospection:

System Of A Down přišli po patnácti letech s novou hudbou! Konkrétně jde o dvě skladby, Protect The Land a Genocidal Humanoidz, které produkoval, hudbu i slova napsal právě kytarista kapely Daron Malakian. Jak se to povedlo, to můžete posoudit sami:

Foo Fighters vystrkují růžky, vždyť jim taky 5. února vychází nové album, už desáté! Medicine At Midnight bude obsahovat jen devět skladeb s hracím časem 37 minut a už teď si můžete udělat obrázek, jak to bude vypadat, a poslechnout si zvláštní písničku Shame Shame:

Metalisti ze San Francisca Machine Head vydali netradiční skladbu My Hands Are Empty. Evidentně se jim vydávání klipů zalíbilo…

Kapela Love And Death se 12. února vrací s novou deskou! Připomínám, že kapela nejdřív v roce 2012 vydala EP Chemicals a o rok později debutovou desku Between Here & Lost. Na novince Perfectly Preserved se můžeme těšit na 10 songů a jako ochutnávku tu máme chytlavý singl Down:

Till Lindemann (Rammstein) a Peter Tägtgren (Pain, Hypocrisy) ukončili spolupráci ve svém projektu Lindemann. Oba dva se budou věnovat vlastním plánům, ještě ale společně makají na vytvoření DVD z jejich koncertu v Moskvě, které by mělo vyjít na jaro. Till Lindemann zůstane aktivní i pod jménem Lindemann, avšak s novou sestavou.

Portugalští temně ladění Moonspell nás 26. února oblaží novým albem Hermitage, které je jejich třináctým albem a bude na něm 10 skladeb.

 mo moonspell

Švédští In Flames vzpomínají na koncerty a emoce, které je provázejí, v živáku Stay With Me:

Superkapela Killer Be Killed, sestávající z Maxe Cavalery (Soulfly), Troye Sanderse (Mastodon), zpěváka Grega Puciata (The Dillinger Escape Plan) a bubeníka Bena Kollera (Converge), vydala své druhé album 20. listopadu. Z desky Reluctant Hero můžete kouknout na klip k From A Crowded Wound:

Rockeři Puddle Of Mud vydlai loni v září desku Welcome To Galvania a z ní nám předkládají videoklip k písničce Go To Hell:

Phil Anselmo je nezmar a angažuje se v tolika kapelách, až je těžké, udržet si o tom přehled. Jednou z nich je i vynikající black metalová grupa Scour, která 27. listopadu vydala EP The Black s šesti písněmi. Jejich tvorbu můžete ohodnotit v klipech Doom:

a Flames:

Zdroj: https://www.blabbermouth.net/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

ALŽBETA STANKOVÁ – DIVADLO KALICH

kalich 200Alžbeta Stanková je herečkou v Divadle Kalich, její přechozí zkušenosti jsou však i z Radošinského národního divadla, známe ji z filmu Rebelové nebo ze seriálu Rodinná pouta. V Divadle Kalich ji uvidíme v představení Osmý světadíl.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

František Nepil pro všechny milovníky Vánoc

nepil200Ještě před vypuknutím krásného období adventu se objevila na trhu malá, roztomile vypadající kniha Vánoce mám rád s fejetony Františka Nepila. Na navození vánoční atmosféry a nálady nebo na večery v dece s čajem úplně ideální záležitost.

...

Divadlo

Labutí jezero – baletní klenot v ústeckém divadle

200divSeveročeské divadlo opery a baletu v Ústí nad Labem má na svém repertoáru klasické zpracování Čajkovského baletu Labutí jezero. Baletní klasika „na špičkách“ vyprávějící severskou legendu o dívce Odettě proměněné v labuť si získala svou nesmrtelnost díky...

Film

Co se stane, když se na JEDNÉ svatbě setkají DVĚ nevěsty?
dve nevesty a jedna svatba 200Marie je typická městská singl. V práci s jí daří víc než dobře - je úspěšná televizní moderátorka a to, co dělá, miluje, v soukromí však moc úspěchů nezaznamenává. Ve vztazích má totiž absolutně nezávidění...