Muzika hraje, Haně Zagorové a Štefanu Margitovi to společně ladí

Muzika hraje, Haně Zagorové a Štefanu Margitovi to společně ladí

Tisk

konecne spolecne perexZajímavý hudební výlet učinili Hana Zagorová a Štefan Margita, kteří natočili album Konečně společně. Původně mělo doprovázet jejich megakoncerty v O2 Aréně, jež se ale kvůli šíření koronavirové infekce (kterou si mimochodem oba zpěváci prošli) letos nekonají. Na příští rok je plánován jediný – na 19. května. Jinak už zase každý půjde svou hudební cestou…


Hana Zagorová opakovaně zdůraznila, že společný hudební výlet se nebude opakovat. Album je tedy vzácnou příležitostí, jak si manželský pár užít ve společných písních. Mimochodem, není to poprvé, kdy spolu něco nazpívali, na albu je písnička Ave Maria (Vítězslav Hádl / Zdeněk Borovec), kterou jejich posluchači důvěrně znají. Dříve nazpívaným duetem je i Ztracená láska (Leonel Richie, Walter Afanasieff / český text Hana Zagorová).

Nový kabát
Známé jsou i další písničky, co je ale nové, je jejich interpretace, dostaly nový kabát. Kupříkladu píseň Sláva, je bál (Seweryn Krajewski / český text Hana Zagorová), kterou devítinásobná Zlatá slavice nezřídka zpívá na svých koncertech, zní coby duet zase trochu jinak. A moc hezky. Změněn je kousek jedné ze slok, kterou zpívá Štefan Margita: „Život, můj Bože, je štěstí i hoře…“.

Na albu se objevuje i nově provedená píseň Mží (Michal David / Zdeněk Borovec), kterou Hana Zagorová v minulosti nazpíval s Karlem Gottem. Nelze říct, jestli je hezčí původní verze, nebo ta se Štefanem Margitou, a nikdo asi ani takové hodnocení neočekává, každá má něco do sebe a je jiná. Osvěžující je Jesenná láska (Miroslav Žbirka / Miroslav Válek), známá z repertoáru Miroslava Žbirky, kdy Hana Zagorová část slok (ty, které nazpívala ona) upravila do češtiny.

Album uzavírá duet, který složila Radůza a Hana Zagorová jej sólově nazpívala na album O Lásce…, které vyšlo k jejím sedmdesátinám. Vstup Štefana Margity melodickou píseň okořenil, zůstaly jí grády a člověku se chce tancovat. Skvostem je píseň Adieu (Jena Pierre Quemere / český text Hana Zagorová), kterou znají posluchači z alba Hany Zagorové Zloděj duší. I ta zní ve dvou nově.

Z jedenácti písní, které album obsahuje, si každý z manželské dvojice nechal dvě jen pro sebe. Hana Zagorová písně Mít tě ráda (Patrick Bruel / český text Hana Zagorová) a Já nemá strach (Marek Ztracený), Štefan Margita Máma (Charles Aznavour, český text Jiřina Fikejzová) a Les temps des cathédrales (Ricardo Cocciante / Luc Plamondon).

Mimochodem, Štefan Margita se v jednom z četných rozhovorů nechal slyšet, že Mámu, nazpívanou Marií Rottrovou, si v jeho provedení stihla poslechnout nedávno zesnulá Jiřina Fikejzová, které se nové aranžmá i interpretace moc líbily. Album stojí za to a určitě navnadí na společný koncert, který se – pokud ho nezhatí covidová pandemie – snad už příští květen uskuteční.

konecne spolecne

Konečně společně
Hana Zagorová & Štefan Margita
Producent alba Luboš Kříž
Vydal SUPRAPHON a. s. ve spolupráci s WATERSTONE s. r. o. 2020
Foto Anna Kovačič, 2019
Design HMS design, 2020
Fotografie poskytl Tomáš Ságl, společnost SÁGL PRODUCTION s. r. o.

Hodnocení 90 %


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Aleš Procházka - „Vydal jsem se na neočekávané dobrodružství...“ Rozhovor u příležitosti vydání audioknihy Společenstvo Prstenu

Ales Prochazka perexNad střechami v centru Prahy si pohrává letní slunko, vznáší se  klábosení turistů v úzkých uličkách, nic z toho však neproniká do podkrovního nahrávacího studia pražské DAMU, kde panuje klid a ticho. Filmový a divadelní herec <...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Láska v Positanu: letní romance jako vyšitá

laska v positanu200Nádherná Itálie, dobré jídlo a pohádková láska! To vše a ještě víc vás čeká v románu Láska v Positanu, který vyšel v srpnu u nakladatelství Ikar a jehož autorkou je Lucy Coleman. Nechte se nalákat na oddechovku, kde jedno léto v I...

Divadlo

Báječně chytrá a jiskřivá konverzační komedie

Hvezda v pasti 200JOANNA: Vás nikdy neunavuje organizovat lidem život, komandovat je, vyžadovat jejich obdiv a poslušnost?
GARRY: Nikdy. Vychutnávám si to.

 

...

Film

Bláznivá komedie aneb Což takhle dát si špenát

altKomedie Což takhle dát si špenát vznikla v roce 1977 a od té doby patří mezi nejlepší filmy, které se u nás vůbec kdy podařilo natočit. Velmi vhodně navržené hlavní postavy, které se dostávají vinou stroje na omlazování do rů...