Hudební konference Nouvelle Prague proběhne online a zdarma

Hudební konference Nouvelle Prague proběhne online a zdarma

Tisk

np 200Organizátoři hudební konference a přehlídky Nouvelle Prague, která letos proběhne již poosmé, zvou 31. října na online verzi. Čekají vás přednášky, workshopy i mentorská setkání se zástupci festivalů, klubů, vydavatelství a hudebních médií.



„Uvědomujeme si, že je situace v hudebním průmyslu nesmírně složitá. Rozhodli jsme se proto konferenci zpřístupnit zdarma. Letos se více zaměřujeme na česko-slovenskou scénu, budou diskutována možná řešení a východiska z krize, finanční podpora sektoru, ale také např. ekologické přístupy pořádání hudebních akcí, jak mohou hudebníci a pořadatelé zlepšit komunikaci na sociálních sítích a youtube či kde a jak žádat o finanční podporu, “ říká programová ředitelka konference Anna Mašátová

np1

Nouvelle Prague otevře letos mnoho témat. Ředitelé festivalů Rock for People a Pohoda Michal Thomes a Michal Kaščák proberou s hosty, jaký je jejich výhled na sezónu 2021, Dan Dudarec (Minority Records), Petr Ostrouchov (Animal Music), David Landštof (Tranzistor) a Shina (Slnko Records) se zaměří na problematiku vydavatelství, distribuce a synchronizace.

Jak vypadá současná česká rapové scéna a jaké trendy budou udávat směr prozradí Jakub Šíma (Full Moon Magazine, Radio Wave), Hugo Toxxx, Daniel Nádler (Kolektiv X) a Annet X, hudebnice a producentka Margo vyzpovídá zástupce předních hudebních médií – Janu Kománkovou, Michala Pařízka, Honzu Vedrala a Zdeňka Lichnovského.

Nouvelle Prague se spolu s Davidem Čajčíkem (Heartnoize Promotion, Roxy), Davidem Urbanem (D Smack U), Balászem Soósem (A38) a Stevem Zappem (ITB) podívají na to, jak proměnila koronavirová krize booking umělců, jak se daří klubům v ČR a na Slovensku budou diskutovat Vašek Kokeš (Fource Entertainment), Martin Kozumplík (Brněnská asociace clubové hudby) a Tibor Zelenay (Asociace hudobných klubov ). Na hudebnice a hudebníky čeká hudební průvodce po Slovensku, Polsku, Německu a Rakousku, Andrea Hurychová provede světem YouTube, Jen Zápotocký (Scale) sociálními sítěmi, podrobně se proberou možnosti finanční podpory a grantů pro hudebníky i pořadatele, představí se také platforma JUMP European Music Market Accelerator.

np2

Vzhledem k současným vládním opatřením není možné uspořádat tradiční koncertní část Nouvelle Prague, přesto z více než 130 přihlášených projektů vybrali organizátoři desítku nejzajímavějších počinů - Aiko, Annabelle, Bára Zmeková, Billow, Bookie Baker, Papyllon, Sinks, Tea Sofia, Vanua2 a White Place. Těm dají prostor nejen na webu a sociálních sítích, ale také během poslechovky s osobnostmi hudební scény.

NP 3

Kompletní program konference a online přenos naleznete na www.nouvelleprague.com.

www.facebook.com/NouvellePrague



 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Pokud děti vidí číst své rodiče, jistě si sami také najdou ke knize cestu…“

blecha zdenek 200Poslední dobou se objevuje stále více periodik obecního charakteru a o zajímavé čtení není nouze. Uvědomila jsem si, že mě trochu mrzí, že jsme se zatím nikde nedočetli o místní knihovně. Známe dobrovolný spolek Čarodějnice od Juliány...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Nenechte si ujít Dobrovolnici

dobrovolnice perexSpisovatelka Hana Hindráková krátce po vydání její poslední knihy s názvem Karibu Keňa vydává další knihu z afrického prostředí – Dobrovolnice. V tomto článku najdete o čem bude pojednávat, ukázku i po...

Divadlo

Životní příběh Jiřího Plannera, který začínal kdysi v Semaforu, je hlavně o něčem

planner perexKniha Planner Story přibližuje osobnost Jiřího Plannera, který sice už dávno není hvězdou, ale má neskutečný tah. Už jako provozní šéf známého pražského divadla prošel neskutečnou spoustu dobrodružství, zážitků a ...

Film

Jupiter vychází do problémů

jupiter 200Film Jupiter vychází (2015) je velmi povedený mix ze světa sci-fi. Kromě toho, že se zde pořád něco děje a divák se nenudí ani na chvíli, je v hlavní roli navíc ženská hrdinka (Mila Kunis), která tenhle svět chápe po svém.