Metalové okénko leden

Metalové okénko leden

Tisk

mo 200První měsíc roku 2022 nám nepřinesl nic moc metalové zprávy, zato videoklipů přehršel. Je opravdu z čeho vybírat, tak zkuste třeba i to, co není tak známé, třeba se vám zrovna něco nepříliš proslulého zalíbí.

 

 

Švédští black metalisté Dark Funeral vydají 18. března novinkovou desku We Are The Apocalypse a z ní nám servírují videoklip k singlu Let The Devil In:

A o týden později, 25. března, se dočkáme nové desky Abbatha, takže rozhodně je, na co se těšit! Jeho třetí deska se bude jmenovat Dread Reaver a najdeme zde deset skladeb. Jednou z nich je i písnička Dream Cull, ke které tu máme videoklip:

Začátkem února (konkrétně 4.2.) vychází i nová fošna americké skupině KoRn. Jejich čtrnáctá studiovka ponese název Requiem a získáme tak devět skladem. Už jsme slyšeli Start The Healing, teď tu máme k poslechu neméně chutnou flákotu Forgotten:

Abychom se nenudili, tak tu máme další klípek. Teď se podíváme na zoubek říznému modernímu HC v podání bandy Hatebreed. Ti přede dvěma lety vydali svou osmou studiovku, desku Weight of the False Self, a z ní tu máme videoklip k úvodní písničce Instinctive (Slaughterlust):

Debutová sólovka vychází 25. února frontmanovi veleslavných Cannibal Corpse, Georgeovi Corpsegrinder Fisherovi. Deska ponese jednoduchý, ale úderný název Corpsegrinder, bude mít deset písniček a poslechnout si už teď můžete On Wings Of Carnage:

The Halo Effect je nový projekt, ve kterém se seskupilo pět bývalých členů švédské melodické kapely In Flames, konkrétně Jesper Strömblad (kytara), Daniel Svensson (bicí), Peter Iwers (basa), Niclas Engelin (kytara) a Mikael Stanne (zpěv). Debutové album přinesou ještě letos, zatím si na ně můžeme udělat názor při poslechu videoklipu k písni Feel What I Believe:

Industriální šílenci Ministry vydali loni v říjnu svou patnáctou studiovku, která nese název Moral Hygiene. Pokud máte rádi jejich specifický zvuk, pusťte si takový trochu šílený videoklip k písničce Believe Me:

Zdroj: https://www.blabbermouth.net/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Nanovo: „Snažíme se prodávané předměty vytrhávat z kontextu doby a zasazovat je do moderních interiérů.“

nano200Přinášíme vám rozhovor s Jirkou Mrázkem a Adamem Karáskem, kteří stojí za eshopem a dnes i kamennou prodejnou s názvem Nanovo. Ta se zaměřuje především na designový nábytek druhé poloviny 20. století a my se zeptali, jak k tomu vlastně došli a na spoustu ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Vyprávění o nesmyslném a zbytečném utrpení

Na zapadni fronte klid perexV roce 1914 vypukla první světová válka a jedna generace kluků opustila školní lavice, aby s vlajícími prapory, nadšením a vojenskou hudbou táhli do války. Měli určitou představu, jak to bude probíhat, a ...

Divadlo

Nový český muzikál Bar Silencio bude mít premiéru

silencio200Bar Silencio je třetím muzikálem Milana Matyáše Deutsche (Červený Kukiš - divadlo Mana, Voda živá - Semafor). Premiéru bude mít 22.2.2023 v klubu La Macumba. V tuto chvíli jsou v plánu následující představení 22.2., 23.3, 20....

Film

Karel Schinzel Člověk, který obarvil svět. Podpořte výrobu dokumentu na Startovači

schnitzel perexV sítnici lidského oka je zhruba 7 000 000 čípků umožňujících vnímat člověku 10 milionů barev kolem sebe. Pro běžného člověka je to samozřejmost a nevnímá tak složitý mechanismus, ale s nástupem éry černobíle fotografie vzniká logická o...