Michal Prokop se na beat-festival do Lucerny těší!

Michal Prokop se na beat-festival do Lucerny těší!

Tisk

BEATFESTIVAL200Po více než padesáti letech se Michal Prokop vrací na pódium pražské Lucerny v rámci Československého beat-festivalu. Legendární festival se poprvé konal v roce 1967 a Michal Prokop na něm byl oceněn jako nejlepší zpěvák festivalu. V roce 2017 byl Československý beat-festival přesně po padesáti letech obnoven. A tak se už potřetí píše jeho novodobá historie. V pražské Lucerně bude tedy 28. 3. 2020 celkem pošesté.

Michal Prokop patří bezpochyby mezi největší legendy českého beatu. Stačí připomenout alba Město Er nebo Kolej Yesterday, které patří k nejzásadnějším v české rockové historii. Michal Prokop je dvojnásobným členem Beatové síně slávy Radia Beat (2007 a 2017) a v roce 2018 vstoupil do Síně slávy cen Anděl.

Jiří Vondrák nedávno dotočil o Michalu Prokopovi filmový dokument. Jedna sekvence filmu se točila právě v Lucerně. Michal Prokop o tom říká: „A tak jsem po mnoha letech stál v prázdné Lucerně úplně sám. Byl to zvláštní pocit. Lucerna je místo mých začátků a patřím do ní. Tak se těším, že 28. března tam budu stát znovu a že Lucerna bude plná."

beat prokop

Další tři kapely letošního Československého beat-festivalu jsou už spojeny s osmdesátými lety: Vítkovo kvarteto, skupina Precedens v čele s hudebníkem, hudebním skladatelem, malířem a spisovatelem Martinem Němcem. Dále pak Laura a její tygři či brněnská rocková legenda Roman Dragoun, zpěvák, skladatel a klávesista skupiny Futurum, která vystupuje jen příležitostně. Ze Slovenska tentokrát přijedou Bullet Holes (Bratislava) a vítěz soutěže, kterou Československý beat-festival od loňského roku pořádá, skupina AYA ze Žiliny.

BEATFESTIVALplakat

Československý beat-festival
Vystoupí: AYA - Žilina (vítěz soutěže), BULLET HOLES – Bratislava, FUTURUM a Roman Dragoun, LAURA A JEJÍ TYGŘI, MICHAL PROKOP & Framus Five, PRECEDENS, VÍTKOVO KVARTETO
Kdy: 28. 3. 2020
Kde: Lucerna Praha
Vstupenky: https://www.ticketmaster.cz/event/ceskoslovensku-beat-festival-vstupenky/20913

Více informací: https://www.beat-festival.cz/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Turistický seriál K21: Zámek Lednice

lednice 200Milí čtenáři, s prázdninami jsme se u nás rozhodli podívat se pod pokličku různých turistických cílů. Seznámíme vás s životy kastelánů několika hradů a zámků, podíváme se na zoubek strašidlům a představíme pár muzeí. Nebudou chybět ani tipy na ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Tomáš Třeštík se pohybuje Po povrchu

po povrchu 200Tomáše Třeštíka jsem nikdy příliš nesledovala, ale zaznamenala jsem několik jeho statusů a také rozhovorů. Z toho důvodu jsem byla zvědavá na jeho knihu, kde měl prozradit více. Jmenuje se Po povrchu a vyšla v nakladatelství Motto.

...

Divadlo

Veselé paničky windsorské: sólo pro Bolkovu pantomimu

vesele panicky windsorskeŘíká se, že hru Veselé paničky windsorské si u Shakespeara objednala přímo královna Alžběta. V představení Jindřich IV. se jí totiž zalíbila postava rytíře Jana Falstaffa a chtěla h...

Film

Babycall (Chůvička) aneb když už realitu od představ nerozeznáme

Babycall22 200V těchto lednových dnech jde do českých kin film „Babycall“, který v norsko-německo-švédské koprodukci natočil režisér Pål Sletaune. Získal za něj řadu ocenění a nominací – ceny Amanda Award, Gérardmer Award...