Začátkem října tohoto roku bude v Praze opět koncertovat jeden z nejlepších kytaristů světa Eric Gales

Začátkem října tohoto roku bude v Praze opět koncertovat jeden z nejlepších kytaristů světa Eric Gales

Tisk

eric gales 200Eric Gales se českému publiku představil v roce 2013 na Jazz & Blues festivalu v Ústí and Labem a hned v roce následujícím v pražském Lucerna Music Baru. Letos se Eric do prostoru legendárního hudebního klubu v Praze opět vrátí. Tento neobyčejný umělec, jež kříží moderní rock s blues takovým způsobem, že nenechá nikoho chladným, zahraje 12. října opět na podiu Lucerna music baru.

 

Před šesti lety zde byl nazýván hudební senzací, nyní o něm jako o jednom z nejlepších kytaristů na světě hovoří i hudební ikony jako Joe Bonamassa, Carlos Santana, Dave Navarro nebo Mark Tromonti.

Joe Bonamassa: “Jeden z nejlepších, pokud ne vůbec nejlepší kytarista na světě.”
Carlos Santana:“Je naprosto neuvěřitelný.”
Dave Navarro: “Je záhada, že Eric Gales není to největší jméno v rockové kytaře.”
Mark Tremonti: “Tenhle chlapík by mohl být tím nejlepším hráčem na Zemi.”

Od dětství poslouchal se svými bratry Eugenem a Manuelem spoustu hudby, doma buráceli Jimi Hendrix, Cream, Muddy Waters, Blue Cheer, Albert King, John Lee Hooker, King’s X a Stevie Ray Vaughan. Zajímavostí je, že se pravák Eric naučil podle svých starších bratrů Eugena a Manuela - Little Jimmy Kinga - hrát jako levák.

Brzy si jeho talentu všimli lidé z Elektra Records, kde mu v jeho šestnácti letech vydali v roce 1991 debutové album The Eric Gales Band. O dva roky později vyšlo Picture of a Thousand Faces a v roce 1995 se všichni tři bratři sešli na albu Left Hand Band pod názvem The Gales Brothers. Eric v následujících letech vystupoval jako Lil E s hiphopovými partami Prophet Posse a Triple 6 Mafia.

V roce 2001 se vrací a nahrává své první album na MCA records ‘That’s What I Am’. Následují desky u Shrapnel Records ‘Crystal Vision’ (2006) a ‘The Psychedelic Underground’ (2007). A čtyři alba na Blues Bureau Internation - ‘The Story of My Life’ (2008), ‘Layin’ Down The Blues’ (2009), ‘Relentless’ (2010) a ‘Transformation’ (2010).

Rok 2009 strávil v káznici ShelbyCounty Correction Center za držení drog a zbraně.

 EricGales 1

V roce 2013 vydává instrumentální album ‘Ghost Notes’ (Tone Center Records) a ‘Pinnick Gales Pridgen’ (Magna Carta). Na tom druhém spolupracoval s dUg Pinnickem (Kings X) a Thomasem Pridgenem (Mars Volta, Suicidal Tendencies). Pokračování ve stylu psychedelického blues, hard rocku a progresivního soulu/R&B vyšlo v roce 2014. Téhož roku vydává ‘Good for Sumthin’ (Cleopatra Records) a pak živák ‘A Night on the Sunset Strip’ (2016).

Jako již známý kytarista hrál s Carlosem Santanou – ve Woodstocku v roce 1994 a v roce 2016, Zakkem Wyldem, který se také objevil na Good For Sumthin’ a Ericem Johnsonem, který hostoval na tomtéž albu. Hrál s Bootsy Collinsem & Robertem Randolphem a spolupracoval s Lauryn Hill.

V roce 2017 gramofirma Provogue/Mascot Label Group vydala album ‘Middle of the Road’, které Eric popisuje jako “znovuzrození” po období s alkoholem a drogami. Eric pak spolupracuje s Gary Clarkem Jr., mladými kytaristy Christonem ‘Kingfish’ Ingramem, Eugenem Galesem a Lauryn Hill, Beth Hart nebo Gov’t Mule.

Loni v únoru vydal Eric své nové studiové album ‘The Bookends’ (Provogue/Mascot Label Group). Vzniklo ve spolupráci s Matt Wallacem (Maroon 5, Faith No More, The Replacements) a hostují na něm Beth Hart, Doyle Bramhall II a B. Slade.

Eric Gales plakat

Eric Gales
Kdy: 12. října 2020
Kde: Lucerna music baru, Praha
Vstupenky: k dispozici v předprodejní síti Goout.

Více informací na www.livermusic.cz a https://www.ericgalesband.com/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Turistický seriál K21: Karlštejn

karlstejn 200Milí čtenáři, s blížícími se prázdninami jsme se u nás rozhodli podívat se pod pokličku různých turistických cílů. Seznámíme vás s životy kastelánů několika hradů a zámků, podíváme se na zoubek strašidlům a představíme pár mu...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

„To místo, kde my lidi žijem, bych nazval vynálezáriem“

vynalezarium200Svět je zvláštní místo, kde se dějí samé zajímavé věci. Zvlášť potěšující okamžiky jsou, když někdo vymyslí něco nového nebo dokonce převratného. A když někdo umí básnit o technických vynálezech, to už je co říct! Dnes vám představujeme dě...

Divadlo

Vánoční čas s Louskáčkem a Hej Mistře i komedií Bolka Polívky online na Dramoxu

Louskáček a Myšák PlyšákP

Na Vánoce dává Dramox Louskáčka z Národního divadla i vánoční představení Osel na něj funěl z Městských divadel pražských. Krásně zasněžené představení Rybovy České mše vánoční i Hurvínkovo přání pro děti. A vůbec nevadí, pok...

Film

Festival Všemi směry očima manažerky Marie Pokorné

altBěhem minulého týdne jste mohli zaznamenat článek o chystaném netradičním publicistickém festivalu Všemi směry, který se uskuteční 12. dubna v pražském Rock Café. Pozvání přijalo mnoho odborníků z oboru, ...