Jaromír Nohavica zahraje s filharmonií hned dvakrát v O2 universu

Jaromír Nohavica zahraje s filharmonií hned dvakrát v O2 universu

Tisk

nohavica 200Folkový písničkář, zpěvák a skladatel vystoupí v pražské hale O2 universum 4. a 5. května 2020. Na scéně ho doprovodí Janáčkova filharmonie Ostrava a chybět nebudou ani tradiční hudební hosté Robert Kuśmierski a Pavel Plánka.

 

 

Koncert Jaromíra Nohavici s Janáčkovou filharmonií Ostrava pod vedením Marko Ivanoviče zažili diváci již v několika městech v Čechách, na Slovensku a také v Polsku. Konají se pouze příležitostně, a tak se stávají pro diváky malým hudebním svátkem.

Barevná aranžmá Marko Ivanoviče a Ondřeje Brzobohatého dávají známým písním Jaromíra Nohavici nový rozměr a posouvají je někdy na hranici filmové hudby. Koncert je průběžně doplněn i malými intermezzy tradičních vystoupení Jarka Nohavici s jeho stálými pódiovými hosty – vynikajícím polským akordeonistou Robertem Kuśmierskim a hráčem na percuse a bicí Pavlem Plánkou. Netradiční spojení zdánlivě neslučitelných žánrů ještě více umocňuje poetiku Nohavicových textů a přináší divákům velmi silný zážitek.

nohavica1

Jarek Nohavica již bezesporu patří mezi legendy našeho folku a mnohé jeho písničky již takřka zlidověly. Jako první z českých písničkářů se stal nositelem ceny Premio Tenco, která je každoročně již několik desítek let udělována v rámci Festivalu autorských písní v italském San Remu. Zařadil se tak mezi interprety zvučných jmen, k nimž patří například Jacques Brel, Donovan, Nick Cave, Bulat Okudžava nebo Leonard Cohen, kteří toto významné ocenění získali v minulosti. Jeho alba jsou již dlouhodobě vždy nejprodávanějšími na tuzemském trhu.

Nohavica2

Prodej vstupenek na oba koncerty v O2 universu je v prodejní síti Ticketmaster. Pořadatelem koncertu je Bestsport.

 


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Miluji Vás!“ vzkázala svým fanouškům spisovatelka Jenny Han

jenny han perexV pražské Meet Factory proběhl letos druhý ročník knižního festivalu pro děti a náctileté.

Naší redakci se poštěstilo „ulovit“ rozhovor s jednou z hlavních autorek letošního ročníku Humbook Fest, Jenny ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Všechno dopadne jinak: Mechanismy evoluce se nezastaví, budoucnost ale nepředpovíme

Koukolik‘Chtít od vás, abyste tu takhle u čaje konverzačně shrnul svých vlastních padesát let zkušenosti s vývojem poznání lidského mozku je nejspíš drzost povrchní novinářky. Přesto to zkouším,’ říká tazatelka, novinářka Libuše Koubská. Zkusila to a povedlo se.

Divadlo

Do divadla i o prázdninách! Pozvěte přátele na promítání

letní pohodaUžijte si divadlo z pohodlí domova, třeba ve společnosti přátel při letní grilovačce. Na Dramoxu najdete stovky inscenací, které jste během roku nestihli vidět nebo které už mají po derniéře. Dobrá zpráva pro všechny divadelní fanoušky – o zážitk...

Film

Jak žena zvelebila park ve Versailles

kral 200Jedním z filmů, které ve čtvrtek 19. března zahájily letošní Febiofest, byl v předpremiéře uvedený anglický (a anglicky mluvený) snímek Králova zahradnice. Jedná se o další ukázku toho, jak umějí (či neumějí) režírovat uznávaní herci - v tomto případě ...