Druhý ročník brněnské klubové noci Batch ohlašuje datum konání

Druhý ročník brněnské klubové noci Batch ohlašuje datum konání

Tisk

batch 200Batch, druhý ročník klubové noci, se vrátí příští rok do Brna! Zapište si do kalendáře 5. - 7. října 2023 a přijďte na nadžánrový program propojující brněnské kluby.

 

 

V rámci Batch - showcase festival a konferencem vystoupilo téměř šest desítek vystupujících z desítky zemí a to ve třinácti klubech najednou. Zapojily se kluby Alterna, ArtBar Druhý Pád, Fléda, Kabinet múz, Kafara, Metro Music Bar, Music Lab, Ponava, Rusty Nail, Sibiř, Stará Pekárna a Vegalité, spojených v BACH - Brněnské Asociaci Clubové Hudby.

Díky programové pestrosti mohli návštěvníci objevovat pro ně neznámé klubové prostory, ale také hudební žánry od folku, jazzu, postrocku po crust a punk a to za jednotné vstupné jednodenní či dvoudenní, na které mohli libovolně přecházet mezi kluby.

„Festival společně pořádalo dvanáct vzájemně si konkurujících hudebních klubů, představujících širokou paletu velikostí, žánrových zaměření, organizačních struktur, světonázorů a obchodních modelů. Je malým zázrakem, že se nám daří mj. i finančně dohodnout. Průběh prvního ročníku tak považuji za úspěšný a věřím, že se jedná o začátek dlouho trvající tradice,“ říká k prvnímu ročníku předseda BACH Vít Kalvoda.

Batch1

V sobotu 1. 10. proběhl v rámci Batch - klubové noci a konference ReConnect společný přednáškový program v Kabinetu Múz, skládající se z přednášek, panelových diskuzí a networkingu.

Jak využít TIC Brno přednesla Zuzana Mičkalová, která představila možnosti TIC Brno pro prezentaci hudebních akcí, hudebníků a hudebních platforem, proběhla debata o budoucnosti umělecké a kreativní komunity v bývalém vojenském areálu na Kraví hoře, proběhl také speed-meeting se zástupci brněnských hudebních klubů pro hudebníky a jejich zástupce.

Značně inspirativní byla debata o klubových a hudebních asociacích u nás a v zahraničí. Marcel Palovčík představil nově vznikající celorepublikovou klubovou asociaci, Vít Kalvoda, předseda BACH, prezentoval aktivity BACH, včetně zcela unikátní mobilní aplikace. Tu si během festivalu Batch stáhlo téměř 3000 uživatelů, aplikaci informující o klubovém programu tak dnes používá na 5 000 osob.

Za Asociáciu Hudobných Klubov Slovenska se zúčastnil Tibor Zelenay a za Hudobnú Úniu Slovenska Lumir Mati, kteří představili své programy spolupráce na vládní úrovni, s kolektivními správci na Slovensku i možnosti další přeshraniční spolupráce.

Na závěr dne byl prezentován program Granty partnerství OSA Šárkou Jančíkovou a souhrn grantových výzev a finanční podpory pro hudebníky a pořadatele napříč scénou.

Ti, kdo nemohli dorazit na místo, se mohou těšit na brzký záznam celého dne na youtube kanálu BACH - Brněnské Asociaci Clubové Hudby.

Akce se koná se záštitou ministra kultury Mgr. Martina Baxy, za finančního přispění Fondů EHP a Norska, Ministerstva kultury České republiky, Nadace Český hudební fond a SAKO Brno a pod záštitou a za finanční podpory náměstka primátorky města Brna JUDr. Roberta Kerndla.

Batch2

Více na batchbrno.cz či facebook.com/batchbrno


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Ale já žiji v radosti, mám kolem sebe skvělé lidi, říká pěvkyně Dagmar Pecková

dagmar 200Moře krásné práce má za sebou i před sebou mezinárodně proslulá mezzosopranistka Dagmar Pecková. Zatímco na hudebním trhu má stále ještě aktuální a zcela unikátní album Hříšnice, jehož dramaturgii si dělala sama, pomalu už připravuje další projekt Wa...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Madona z hor promlouvá nejen k hlavní hrdince

Madona z hor, perexMadonna mia, to bylo ale čtení. Poetické a hutné zároveň. Něžné a přitom drsné. Odpočinkové, ale burcující emoce. Oduševnělé a také drsně reálné. No prostě úžasné. Na Madonu z hor jsem se velmi těšila. A má očekávání byla...

Divadlo

Švandovo divadlo uvede inscenaci Adamova jablka, střetne se v ní Robert Jašków s Jacobem Erftemeijerem

Adamova jablka 200Téměř rok po původně ohlášeném termínu se ve Švandově divadle dočká premiéry hra Adamova jablka. V sugestivním příběhu o dobru a zlu v režii Jiřího Pokorného se sejdou Jacob Erftemeijer jako pastor Ivan a Robert Jašków v roli neo...

Film

V kině se dějí zázraky nejen na velkém plátně. Valentýna tu totiž slaví nejen šťastně zadaní, ale i ti, kteří svou polovičku hledají. Nevěříte?

Rande jako z filmu 200Ať jste single nebo zadaní máme pro vás tip, jak skvěle strávit valentýnský večer a nesedět jen doma na gauči. Cinema City si totiž i letos pro své návštěvníky připravilo oblíbenou valentýnskou soutěž s názvem Rande jako z filmu...