Superskupina Powerflo vystrkuje růžky

Superskupina Powerflo vystrkuje růžky

Tisk

powerflo200S kapelami, kde vystupují známé tváře z více různých kapel, to bývá těžké. Soupeří spolu ega a každý člen chce, aby se nový projekt ubíral tím jeho správným směrem. Občas to ale všechno klapne a dostane se nám k poslechu něco svěžího a mnohovrstevnatého. Nejinak je tomu i v případě rapově laděné metalové bandy Powerflo.

 

 

Kapela Powerflo o sobě dala vědět letos 1. března, když nahrávali debut. O dva měsíce později vydali singl Resistance a dali světu najevo, že tohle uskupení není jen nějaký vrtoch, ale regulérní kapela. Jejich eponymní debutové album spatřilo světlo světa 23. června

Sestava Powerflo je opravdu různorodá: zpěv/kytara Billy Graziadei (Biohazard), basák/kytarista Christian Olde Wolbers (ex Fear Factory), zpěvák Sen Dog (Cypress Hill), kytarista Rogelio Lozano (Downset) a na bicí Fernando Schaefer.

První, co člověka napadne, je srovnávání s nedávno vzniklou kapelou Body Count v čele s legendou Ice-T. Sice se to nabízí, ale je to jako srovnávat jablka s hruškama. Powerflo se v textech nezabývají rasovými otázkami a diskriminací, ale užívají si života a i jejich hudba je hravá, houpavá, skočná a lehká. A díky své jednoduchosti a pozitivnímu přístupu návyková. Pokud bych je měla k někomu připodobnit, tak určitě k americké bandě (hed)P.E

Úvodní písnička mi přišla chaotická, ale jakmile jsem si zvykla a slyšela výrazné riffy, podlehla jsem. Resistance u mě vyvolává alespoň svým začátkem pocit, že slyším ozvěnu kapely American Head Charge – a ta patří k mým oblíbeným. Text písně má hlavu a patu a celkově je burácivá a předvádí správný odpor. Where I Stay je rozvláčnější a vypadá to, že každý z členů přispěl svou troškou do mlýna. Zpomalení mě nebere, ale třeba někomu přijde vhod. Můžete juknout na klip:

Crushing That má punkový kabátek a hlavně jiné tempo zpěvu či spíše frázování a mně to vůbec nesedlo. Zato u další skladby, Less Than a Human, došlo ke zrychlení a přitvrzení, což chválím. The Grind není tak výrazná, zato velmi pohodová skladba, která přináší změnu nálady. Přecházíme k nejkratší (2:43) písničce a zároveň největší pecce na desce, Victim of Circumstance. Uchu lahodící tóny s úžasným frázováním si musí podmanit každého posluchače, který holduje rap/hip hop prvkům v metalové hudbě.  

 

Úderně působí s ničím se nemazlící Made It This Way, kde trochu rušivě působí refrén. Další kraťas (2:43) Finish the Game opět přitvrzuje, ale nedokáže posluchače oslovit tak, jako jiné skladby. Předposlední píseň zpomalila až do tíživého valivého tempa a závěrečný song Start a War je prostě pořádně nadupaná rozlučka!

Nejste-li konzerva, co si jede jen v té své hudební škatulce, ale naopak rádi nacházíte nové nápadité kapely a projekty, Powerflo jsou pro vás jasnou volbou. Pokud máte otevřenou mysl a nebráníte se nemetalovým prvkům, vřele vám debutové album doporučuji!

powerflo1

Název nosiče: Powerflo
Interpret: Powerflo
Žánr: rap, hip hop, punk
Skladby:  01. My M.O., 02. Resistance, 03. Where I Stay, 04. Crushing That, 05. Less Than a  Human, 06. Grind, 07. Victim of Circumstance, 08. Made This Way, 09. Finisg the Game, 10. Up And Out Of Me, 11. Start a War
Stopáž: 34:43
Vydavatelství: New Damage
Hodnocení: 80 %
Zdroj foto: internet


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor inspirovaný knihou: Naším cílem je obnovit ideologický spor. To je demokracie!

Petr Drulak 200Podle profesora Petra Druláka, jednoho ze čtyř editorů knihy Budoucnost levice bez liberalismu, kterou letos vydala Masarykova demokratická akademie, sice jdete k volbám, ale je celkem jedno, koho budete volit. „Rozhodnou nějací soukromí...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Nahlédněte do života Jana Krause

jan kraus 200Nakladatelství BizBooks ve společnosti Albatros Media vydalo příběh Jana Krause s názvem Můj soukromý buzynes. Jedná se o první knížku, kterou o sobě napsal sám Jan Kraus, známý herec a moderátor.

...

Divadlo

Prague Shakespeare festival: ohromná událost!

Rutherford CravensPrague Shakespeare festival uvede od 21. září do 3. listopadu na scéně Národního divadla v divadle Kolowrat v originální angličtin...

Film

Hobit – neočekávaná cesta aneb Kdy už s ním konečně skončíme?

hobit neocekavaa cesta jackson tolkienDo našich kin přichází americký film, „Hobit: Neočekávaná cesta“. Je prvním dílem trilogie režiséra Petera Jacksona, natočené podle fantasy románu britského spisovatel...