Prestižní soutěž Jameson Done in 60 Seconds v režii Jameson whiskey je zpět!

Prestižní soutěž Jameson Done in 60 Seconds v režii Jameson whiskey je zpět!

Tisk

altV letošním roce proběhne již druhý ročník soutěže Jameson Done In 60 Seconds v rámci Jameson Empire Awards, která je určena pro všechny fanoušky filmu.

 

 

 

Irská whiskey Jameson v letošním roce opět vyzývá všechny talentované filmové fanoušky a nadějné budoucí režiséry k účasti v každoroční soutěži amatérských filmařů Done in 60 Seconds. Na účastníky i výherce soutěže čekají lákavé ceny. Vítěz získává zájezd do Londýna a možnost utkat se v mezinárodním kole soutěže o celkové vítězství a účast na prestižních Jameson Empire Awards 2013. Součástí celosvětového finálového klání jsou také zajímavé filmové workshopy.

Projekt Jameson Done in 60 Seconds je soutěží probíhající již několik let ve světě, od roku 2011 také v České republice. Nadšení filmaři na sebe berou nelehký úkol zpracovat svůj oblíbený film do pouhých 60 vteřin. Vtipně, poutavě, umělecky a jak jinak než... s nadhledem!

Stačí si vybrat svůj oblíbený film, nezáleží na jeho známosti nebo žánru, je pouze jen jedno omezení. Vtěsnat Tvůj remake do pouhých 60 vteřin...

alt

Do prvního ročníku Jameson Done in 60 Seconds se v České republice v loňském roce přihlásilo nečekané množství velmi kvalitních prací. Do boje vstoupilo 39 klipů, přičemž v červnu se výběr zúžil na finálovou desítku. Nechyběl loňský oscarový titul The Social Network, dvakrát byl zastoupen Stanley Kubrick (Mechanický pomeranč, The Shining) a také Steven Spielberg (Jurský park a Zachraňte vojína Ryana).  Čtyřčlenné porotě se nejvíce líbilo originální ztvárnění kultovního snímku Forrest Gump od Petra Brunnera.

Vyhlášení proběhlo přímo v Karlových Varech v rámci Mezinárodního filmového festivalu a odehrálo se v unikátním prostoru Jameson Festival Lounge, hlavním stanovišti milovníků filmu, irské whisky Jameson, skvělé hudby a zábavy.

Vítěz prvního českého ročníku Jameson Done In 60 Seconds, Petr Brunner se se svým snímkem utkal v mezinárodním kole soutěže v konkurenci vítězných snímků z 19 zemí celého světa. Z celkového počtu 29 videí postoupili do užšího výběru finalisté z Velké Británie, Chile, Kazachstánu, Irska a Bulharska.

alt

Při předávání prestižních Jameson Empire Awards 2012 byla porotou zvolena jako absolutní vítězka soutěžící z Kazachstánu Indira Suleimenová se svým snímkem Černá labuť.

Se soutěžními snímky mohou filmoví tvůrci do soutěže Jameson Done in 60 Seconds přihlásit od 18.4. 2012 na stránkách www.jameson.cz. Uzávěrka přihlášek je 14.6. 2012.

O nejlepších tvůrcích rozhodne tříčlenná porota v tříkolovém výběru. Dne 22.6. 2012 bude vyhlášeno  TOP 10 soutěžních videí, které budou zveřejněny na www.jameson.cz. Z těchto soutěžních videí bude veřejností zvolen snímek, který získá Cenu diváků. Hlasování proběhne na kanále youtube a zvítězí snímek s největším počtem like. Porotou budou zároveň zvolena TOP 3 videa, jejichž autoři budou pozvání na slavnostní vyhlášení, které proběhne 5.7. 2011 na Mezinárodním festivalu v Karlových Varech. Slavností vyhlášení se bude i v letošním roce konat v Jameson Festival Lounge.  Zde proběhne vyhlášení pořadí nejlepších tří videí a celkového vítěze soutěže. Vítězné video postupuje do mezinárodního kola Jameson Empire Awards 2013.

Pro více informací o Done in 60 Seconds a přihlášení do soutěže jděte na www.jameson.cz, kde naleznete také pravidla soutěže.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Vidět rozzářené oči je velmi dojemné!

ducho200Pečovatelskou službu Kvalitní podzim života není třeba dlouze představovat. Již přes dva roky se tým paní ředitelky Lenky Klestilové s obrovskou láskou a péčí stará o seniory v přilehlém okolí Vestce. Stejně jako v předešlých letech, tak i konec loňskéh...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Kouzlo osobnosti aneb love story po Řecku

altDny evropského filmu je úspěšný festivalový projekt plný snímků s označením 100% made in EU. Kinosály se plní nejen v Praze, ale i v dalších šesti českých městech. Ve čtvrtek 19. dubna se ty pražské v rámci filmového maratonu naplnily naposled. A jedním z těch posledních sní...


Literatura

Kristus jako výtržník, co napravuje svět

VYTRZNIK 200Píše se rok 2010 a někde nad Švýcarskem, zavěšena na nanovláknech a kryta nejmodernější vojenskou technologií, se vznáší základna samotného Boha.

 

...

Divadlo

Filozof k smíchu, filozof k zamyšlení

200divV pražském Divadle Palace uvedli v říjnu komedii hru E. E. Schmitta Heslo morálka. Komedie současného francouzského dramatika a spisovatele, narozeného ve Francii a žijícího v Belgii, je popisem událostí jednoho dne v životě známého francouzského encyklope...

Film

Navždy tvá. Začalo natáčení třetí řady minisérie Iveta

ivet perexV budově Městského soudu v Praze tento víkend odstartovalo natáčení závěrečné řady životopisné minisérie a Voyo Originálu Iveta. Jako první se tvůrci, v čele s režisérem a scenáristou Michalem Samirem, zaměřili na probíhající soudní spor právních z...