Vyšlo druhé album disco-ego-punku

Vyšlo druhé album disco-ego-punku

Tisk

ctib200Disco-ego-punk. Žánr, který vymyslel a provozuje jediný člověk na světě. Daniel Stibor alias CTIB, který je oblíbeným rožnovským punkáčem a učitelem. Ten u brněnského labelu Kabinet Records vydává druhé album Smrad v síni tradic. Nahrávka vyšla 21. 12. 2022 na streamovacích platformách i CD a v lednu 2023 dorazí také na vinylu. Křtít se bude 11.1.2023 v Kabinetu MÚZ.

 

Deska obsahuje čtrnáct podvratných disco-ego-punkových vypalovaček plných divných a znervózňujících zvuků. Na rozdíl od předchozího alba Kampak?! dominují na nové desce elektronické zvuky. Ano, zazní i kytary, ovšem pouze ve dvou písních. Podobně jako na první desce se tu objeví písně vzniklé nedávno i skladby starší, které ovšem dostaly nové aranže. Nahrávalo se na jaře 2022 ve studiu Ziki records ve Zdětíně u Prostějova a to pod dozorem Petra Ziki Zikmunda, který vše taky míchal.

Na desce převládají společensko-politická témata, v některých písních se objevují přímé ozvěny aktuálních nebo nepříliš vzdálených tuzemských kauz, ze kterých je člověku úzko, environmentální téma i reflexe současné mezinárodní situace. Objeví se ale i jiná poloha, například v podobě zamyšlení nad toxickými mezilidskými vztahy a nad tím, jak složité je uniknout z nich. Autorem všech textů a hudby je samotný CTIB, který taky nahrál nebo naprogramoval všechny nástroje, které na nahrávce znějí.

Obal je autorským dílem polské grafičky a výtvarnice Małgorzaty Gurowské. V létě 2022 objevil CTIB u spřáteleného distra s komiksy knihu Ideolo, jejíž spoluautorkou je právě Małgorzata Gurowská. Muzikanta zaujal jak výtvarný projev, tak přesah a sdělení komiksu – mimo jiné to, že rezonuje s poselstvím chystané desky. A když grafička navrhla, že vytvoří obal přímo pro Smrad v síni tradic, nebylo nad čím váhat.

ctib1

CTIB - SMRAD V SÍNI TRADIC
Kabinet Records
Datum vydání: 21.12.2022 digitálně a na CD, v lednu 2023 dorazí také na vinylu

Křest 11.01.2023 v Kabinetu MÚZ

Více informací:

FACEBOOK: https://www.facebook.com/profile.php?id=100042750142407
BANDCAMP: https://ctib.bandcamp.com/
YOUTUBE: https://www.youtube.com/@ctib3682


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Ladislav Plecitý: Divadlo je živé, ale iluze filmu je dokonalá!

Plecity perexRežisér a scénárista Ladislav Plecitý, pod jehož taktovou vznikl absolventský film Poslední odměna, adaptace stejnojmenné povídky slavného spisovatele Terryho Pratchetta, se podí...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Rose pod palbou bojuje za svobodu

rose200Nakladatelství CooBoo přináší především náctiletým čtenářkám další román americké spisovatelky Elizabeth Weinové Rose pod palbou, který se opět odehrává v období druhé světové války.

...

Divadlo

Mistrovská lekce bude majstrštyk Heleny Čermákové

Mistrovska-lekce plakat200Diváci, kteří zavítají do Městského divadla Zlín na hru Terrence McNallyho o věhlasné operní superstar Marii Callas pod názvem Mistrovská lekce, zažijí doslova masterclass, hodinu zpěvu a života. Hořká komedie v režii o...

Film

Sammyho dobrodružství 2: vězeň v podmořském akváriu

sammyho dobrodruzstvi 2Přežijeme-li v našem rodinném kruhu letošní vánoční svátky ve zdraví, můžeme se jít s dětmi podívat na nový animák, tentokrát, jak je patrno z názvu, na pokračování Sammyho dobrodružství s názvem „Sammyho dobro...