Parník na suchu „vyplul“ a nezklamal

Parník na suchu „vyplul“ a nezklamal

Tisk

parnik 200Parníková sezóna už je dávno minulostí a ta další zatím poměrně daleko. Proto se pořadatelé rozhodli uspořádat tzv. Parník na suchu (možná lepší je hovorový název suchý dok). Ten se konal v sobotu 28. listopadu v nově otevřeném klubu Granatina v pražské ulici Ve Smečkách.

Začátek celé akce byl oficiálně naplánován na 21. hodinu, otevřeno bylo nicméně už dříve, takže návštěvníci se nemuseli bát nějakých front u vstupu. Na akci jsem dorazil někdy po čtvrt na devět, kdy už „potichu“ hrál mladý DJ Thomas Verden, jemuž připadla čest vše zahajovat. Do prvních posluchačů se tak linuly tóny melodického trancu až upliftu, který začínal pomalu „přitvrzovat“. Od 21. hodiny se Thomas pustil povětšinou do vod psytrancu, který je pro něj v tuto chvíli charakteristický. Ve svém energickém setu (v němž mimo jiné zazněl i k nepoznání umixovaný track od Heleny Vondráčkové - Hádej!) jen potvrdil zápal pro tento styl hudby, a pokud v budoucnu začne produkovat, bude velkou nadějí takřka mrtvé tuzemské trancové scény.

parnik text1

O zhruba dvě hodiny později pak žezlo přebral ten, který k parníkům neodmyslitelně patří – Luboš Novák. Ten nemohl své příznivce zklamat a nabídl jim to, co je pro něj typické, čili melodický trance až uplift a vesměs vyváženou směs tracků novějších (nechyběly ani žhavé novinky) a osvědčené klasiky. Parket už byl slušně zaplněn, takže publikum bylo ve varu a je pořád moc fajn vidět, že stále existují ti, kteří jsou na dost upozaďovanou a „nepopulární“ hudbu ochotni přijít a pořádně si ji užít.

Akci pak po jedné hodině ráno dohrával ostravský DJ BluEye, který mimo své produkce nabídl jak tracky známější a stále oblíbené, tak i ty neznámé. Vzhledem k tomu, že dostal prostor až do rána, projel opravdu širokou škálu trance music a každý si v jeho setu našel to, co ho v tu chvíli potěšilo a rozproudilo. Na posledních čtyřicet pět minut pak dal šanci znovu Thomasi Verdenovi, s nímž si střihl B2B, kde se jen ukázalo, že tihle dva si náramně rozumí a společně jim to báječně funguje. Je logické, že takhle nad ránem už někteří utíkali na první metro, ti, co vydrželi, si ovšem nemohli stěžovat a naopak se mohli nechat unášet na příjemných melodiích, energii obou mladíků a vychutnat si kvalitní závěr velmi zdařilé akce v příjemném prostředí.

parnik text2

Nezbývá než doufat, že si pořadatel celou akci vyhodnotí pozitivně a ještě nějaký ten „suchý dok“ budeme moci navštívit – aktuálně to tak totiž opravdu vypadá, takže se (snad) můžeme těšit.

Zdroj foto: Tomáš Kopecký, Míra Brabec


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Turistický seriál: Zámek Vizovice

Vizovice 200Milí čtenáři, s prázdninami jsme se u nás rozhodli podívat se pod pokličku různých turistických cílů. Seznámíme vás s životy kastelánů několika hradů a zámků, podíváme se na zoubek strašidlům a představíme pár muzeí. Nebudou ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Vláda teroru Hillary Clintonové

Vlada teroru perexV nakladatelství Euromedia Group vychází politický thriller Vláda teroru (State of Terror) hvězdných spoluautorek Hillary Rodham Clintonové a Louise Pennyové v překladu Libuše a Luboše Trávníčkových.

...

Divadlo

Pražská divadla v březnu: emoce, napětí i dojetí

divadlobrezen1 perexNabídka v početných pražských divadlech je při plné sezóně skutečně rozmanitá. Přinášíme tipy, kam se vypravit za nejblizším zážitkem. Divadlo Disk láká na své absolventské Letovisko plné ironické drásavosti, Divadlo Rokoko zve ...

Film

Sacha Baron Cohen stvořil nejroztomilejšího Diktátora v dějinách

altWadíja je malá zemička v subsaharské oblasti, která ke své existenci potřebuje pevnou ruku diktátora. Alespoň je o tom pevně přesvědčen Aladín (Sacha Baron Cohen) – po smrti Kim Čong Ila je posledním mohykánem mezi diktátory a ...