Helena Vondráčková a Ondřej Brzobohatý - nová dvojice na naší pop scéně?

Helena Vondráčková a Ondřej Brzobohatý - nová dvojice na naší pop scéně?

Tisk

helena a ondra 200Když měla Helena Vondráčková před minulými Vánocemi v beznadějně vyprodané pražské Lucerně vánoční koncert, jako host na něm vystoupil zpívající hitmaker Ondřej Brzobohatý. Kromě bloku tří písniček si se stálicí české pop music zazpíval vánočně laděný duet.  Že jim to spolu slušelo a  zpívalo, potvrdil frenetický potlesk, rozhodně to  však nebyla  jejich první spolupráce.

 

Oba umělci se setkávají v poslední době poměrně často. Tak jako tak ale jejich spolupráce začala už předloni, kdy se na Helenině albu Touhy objevily dvě jeho písničky Smíš spánek mi krást a Krásný ztráty, obě s texty Václava Kopty.  Za album, které bylo ceněno kritiky i posluchači,  zpěvačka získala Zlatou desku. Obě písně přitom  už Helena Vondráčková zpívá na svých koncertech, což také o něčem vypovídá. Znamená to, že našla svého nového dvorního skladatele?
Další setkání proběhlo loni v září, kdy Helena Vondráčková křtila retrospektivní dvojalbum Best Of The Best a Ondřej Brzobohatý byl jedním z jeho kmotrů . I tentokrát to dvojici slušelo, o čem svědčí spousta fotek, která během  slavnostního křtu vznikla.  Oba umělci si očividně padli do noty, což do třetice doložili i duetem Vánoční, který se objevil na zpěvaččině albu Kouzlo Vánoc. Deska, kterou otevírá právě tento půvabný dvojzpěv, vyšla loni v listopadu.  

helena a ondra 2


"Jde o písničku, která je velmi elegantní už jenom tím, jak ji oba interpreti nazpívali. Je vidět, že si s ní pohráli, je to vlastně takový bonbónek v repertoáru jak Vondráčkové, tak Brzobohatého.  Výsledek je fakticky luxusní a vůbec nevadí, kolik je každému z nich let. Tady se prostě sešli talentovaní lidi a je to znát,"nechala se slyšet publicistka Dana Ehlová.
Prozatím naposledy se oba umělci setkali loni v prosinci v pražské Lucerně, kam si zpěvačka mladého hitmakera pozvala.  Samozřejmě si spolu na jevišti nejslavnějšího pražského sálu zazpívali duet Vánoční, který vyvolal vlnu nadšení, ale především oba přesvědčili, jak jim to spolu ladí. Že se spolu potkali dva skvělí muzikanti a dneska už i parťáci, není pochyb.  

helena a ondra 3


Avšak nejen Helenu Vondráčkovou okouzlil Ondřej Brzobohatý. Jako autor zaujal rovněž Karla Gotta, kterému na jeho poslední novinkové album S pomocí přátel napsal písničku. I v tomto případě je zřejmé, že se zpívající skladatel umí strefit a že pro něj není problém - navzdory tomu, že začal vystupovat jako zpěvák - nabídnout jasný hit někomu jinému. Jeho přátelská spolupráce se špičkovými zpěváky to jen potvrzuje.

Autor foto Michal Pražák, VIPosobnosti.eu


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor s odvolaným ředitelem kroměřížského Domu kultury Jiřím Králíkem

Kralik perexNa webu Kultura21.cz se snažíme věnovat aktuálním tématům a rádi dáváme prostor lidem, aby se mohli vyjádřit. Proto jsme k rozhovoru vyzvali pana Jiřího Králíka, který byl Radou města Kroměříž odvolán z postu řed...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Kdo je pachatelem aljašského masakru?

Devátá oběť, perexJako milovnici sněhu a všeho zimního mne kniha Devátá oběť upoutala svojí dokonalou obálkou z dílny Jana Matošky. Mrazivá atmosféra sněhové vánice a osamělého srubu kdesi v divočině napovídá, že půjde o napínavé čtení. Na pulty knihkupectví právě dorazil...

Divadlo

Mirotické setkání loutek a hudby

altDevátý ročník výjimečné události pro všechny milovníky malých hudebních a divadelních skupin se už blíží. Druhý srpnový víkend v Miroticích bude patřit loutkám, performerům, alternativní hudbě a především příjemné atmosféře. Na co všechno se návšt...

Film

Začíná nová filmová přehlídka

3 kino 200V říjnu se obrazně řečeno roztrhnul pytel s nejrůznějšími filmovými přehlídkami pořádanými v Praze. Skončila přehlídka věnovaná střední Evropě, seznamující s (některými) novými filmy z Česka, Slovenska, Maďarska  a Polska, přičemž ...