Vánoční KARTOSKOP pod stromeček S Kartami světla

Vánoční KARTOSKOP pod stromeček S Kartami světla

Tisk

Kartoskop perexKarty krásně barevné, růžovomodroučké. Jen těžko budete k míse vánočního cukroví a světýlkům n stromečku hledat něco sladšího. Co vás čeká pod stromečkem? Zkusíme si tipnout, ano? Zkusíme se poptat těchto sladkých karet a navodit si atmosféru očekávání, protože pod stromečkem pro jednotlivá znamení bude čekat….

BERAN: Netlum své světlo (Jak se přizpůsobuješ, abys zapadl mezi ostatní?) Vy můžete pod stromečkem zažívat tlak na to, abyste byli sví, tlačení do kouta nebo přizpůsobování požadavkům ostatních vás může více tížit. Na druhou stranu netlumte své světlo. Když letošní Vánoce budete vy těmi, kdo budou zářit, organizovat, vezmou náladu do svých rukou – vydělají na tom úplně všichni. Letos nechme prosím otěže Vánoc v rukou Beranům!

BÝK: Sesterstvo růže (Krása, oddanost, mystička, učitelka). Vánoce vám zahrají na nervy i na hebké smysly, říkají karty. Zaměřte se na pokoru, snažte se je prožít v klidu, bez stresu a zaměřeni na to, že budete víc vnímat, co vám druzí říkají, co chtějí, co cítíte – co jim můžete předat ze své moudrosti a klidu v tento čas? A naopak – sami vyhledávejte klidné situace, protože z nich letos na Vánoce můžete neskutečně těžit.

BLÍŽENCI: Starseed (Co tě rozsvěcuje?) Pro vás bude nejvíce kouzelné to vyhlížení první hvězdy na Štědrý den. Nalaďte se přes celé Vánoce na to, abyste se těšili, abyste rozvíjeli své zájmy, svou radost, pěstujte drobnosti, hledejte smysl života, plánujte, dívejte se do budoucnosti optimisticky. Takové hledání toho, co vás rozsvěcuje, vám během tohoto kouzelného času přinese nejen radostněji prožité Vánoce, ale i skutečnou vlnu příležitostí a možnost své sny uskutečnit.

RAK: Transformace (Věci se mění na buněčné úrovni. Hluboké léčení). Máte-li možnost, věnujte tento čas meditaci, samotě, odloučení a tiché práci na sobě samých. Budete možná procházet proměnou, která je niterná a zdánlivě neviditelná. Něco se ve vás bude měnit v každém případě, nechte ze sebe spadnout slupky minulosti a otevřete se novoroční energii!

LEV: Hrej si (Bav se. Oslavuj. Zahoď svoji vážnost). Vánoce podle svého gusta, ano, vy tu máte vlastně požehnání i pro bezuzdný konzum. Oslavujte. Vezměte celý svůj rok a oceňte se za všechno, co jste dokázali a ustáli. Čas krásných lidských setkání a vlastně všeho, pro co hoří vaše lví srdce. Buďte sví a mějte se rádi!

PANNA: Hluboké obnovení (Stáhni se. Odpočívej. Nech se podržet.) Pro vás jsou svátky časem klidu, hlubokého spočinutí v sobě samých a v potřebě být sám, načerpat síly. Možná více uvidíte, kdo při vás v tento čas stojí, či co vás drží na nohou. Dary, které pochopíte a o svátcích dostanete, vás hluboce dojmou a možná naznačí řešení i dlouho v sobě držených problematických témat.

VÁHY: Velké shromáždění (Všechno se spojuje. Inutitivní informace. Kmen vaší duše). Vám tu mohou přicházet během Vánoc do života lidé a informace a takový ten lidský shon s velmi dobrými drobnostmi, zprávami, na které jste možná celý rok čekali. Osud spojí nespojitelné. Přijdou úlevná prozření. Přijdou překvapivě dobré zprávy od známých a příbuzných…

Kartoskop 2

ŠTÍR: Vylaď svůj život (Co není v souladu nebo potřebuje změnu?) Zdá se, že vám svátky přinesou čistku a tlak na to, aby věci byly jak mají být. Bez kompromisů. Více možná uvidíte, co nefunguje a co bude tím prvním, co budete muset po novém roce pořádně vycídit. Ale na druhou stranu – o to víc si prosím važte toho, co funguje. V tomto světle to je něco, co má skutečně silný kořínek.

STŘELEC: Zhroucení (Na čem lpíš?) Vám svátky mohou přinést situace, kdy se od vás bude chtít, abyste se vzdali něčeho, co je možná vaší součástí, ale už to nefunguje. Rozděluje vás to. Drtí, trhá – a takové situace tu mohou nastávat. Ale zkuste se podívat za oponu a uvědomit si, že když černou zeď návyku zbortíte, je tam krásná zelená louka a nové květy. Čas to může být vhodný pro plánování nového životního nastavení, jež bude mít své výsledky příští léto.

KOZOROH: Vnitřní chrám (Oddanost. Nalaď se na portál svého srdce). Sladké, sladké a ještě jednou sladké Vánoce budete mít. Čím víc si vlezete do své bubliny klidu, míru a žití svátků podle svého, tichého přesvědčení, tím krásnější ty svátky budou. Tak moc tu máte potřebu ticha nebo „něčeho bytostně svého“. Potřebujete se vydat na cestu a tohle je jako tiché rozmýšlení, co si vezmete do kufru s sebou.

VODNÁŘ: Hranice (Kde potřebuješ stanovit lepší hranice?) Vám mohou na svátky ostatní šlapat po hranicích. Moc požadavků, moc všeho… Je čas ty natažené ruce utnout, plácnout, zahnat. Můžete nyní více než kdy jindy vidět, kde si škodíte na úkor druhých. A také vidíte svou vlastní sílu, okruh svých tvořivých možností. Ty rozvíjejte a oprašujte ty hranice, budou letos ohrožené.

RYBY: Zrození nového věku (Zrození nových stvoření. Vytváření nového světa) Vám přes svátky může přijít tolik dobrých nápadů, tolik životních vyřešení a dobré nálady s chutí žít dál… že vám lze jen závidět. Možná také dostanete takový dárek, který ve vás zažehne nový koníček, novou vášeň, nový život. Postavte se do energie nového tvoření svého života a osud vám půjde v tento čas na ruku.

Kartoskop 3

Tak krásné Vánoce! Růžové a sladké!

Děkuji Kartám světla od Rebeccy Campellové (Synergie, 2019) a snad i osudu, že nám dal takhle nahlédnout do silných i slabších stránek letošních vánočních svátků…

www.synergiepublishing.com/cs/shop/andele-tarot-vesteni/vykladaci-karty/000479_karty-svetla.php


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Lucie Pernetová: „Dokud jsem se nepotkala s režisérem Michalem Burešem, netušila jsem, jak moc bude třeba se sžívat.“

pernet perexPět vydavatelů uvede na trh současně jedenáct nových titulů v rámci nového projektu Audioknihy NAHLAS! Historicky první česko-slovenský AUDIOKNIŽNÍ VÍKEND nabídne to nejslibnější z podzimních novinek: Nesbø, Verne, Vondruška, Hawkinsová, Christi...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Naše fotoreportáž: V Zrcadlové kapli pražského Klementina

kaple klementinum 200Kaple vděčí za svůj současný název neobvykle velkému využití zrcadel při výzdobě stěn i klenby. Byla postavena v letech 1722-1726; její autorství dosud není spolehlivě určeno, připisuje se Kiliánu Ignáci Dientzenhoferovi. 

...

Z archivu...


Literatura

Vraždy, romance a hory: Uteč, dokud můžeš

utec dokud muzes200V lednu nám nakladatelství Metafora nadělilo knihu Uteč, dokud můžeš od americké autorky Rebeccy Zanetti, která, ač má na kontě slušnou řádku knih, v češtině s touto knihou debutuje. Mělo by se jednat o thriller či krimi, ale příb...

Divadlo

Nabarvené ptáče představilo první díl s názvem Bastard
ImagePalissimo Company uvedlo 7. a 8. února v divadle Archa reprízu kontroverzního tanečního představení z trilogie Nabarvené ptáče jeho první část s názvem Bastard. Že se jedná o skrze neotřelé a velmi poeticky zaměřené...

Film

Mise: mistrovství Norska v patchworku

nazapadZ letošní Severské filmové zimy jsme vám představili film Heavy trip o víceméně úspěšné finské kapele, která nakonec putuje za svým snem. Jako druhý vybíráme norské drama, ve kterém otec a syn podnikají misi - dopravit se společně na norské mistrovství v ...