Mobil a jeho tajemství: Film ZNÁMÍ NEZNÁMÍ odkryje pravou tvář každého z nás

Mobil a jeho tajemství: Film ZNÁMÍ NEZNÁMÍ odkryje pravou tvář každého z nás

Tisk

Znami neznami 200Filmová komedie, která se zapsala do Guinnesovy knihy rekordů, míří do českých kin. Příběh party přátel odkrývá tajemství, která mezi sebou skrývají. Snímek ZNÁMÍ NEZNÁMÍ přichází do kin 31. března 2022.

 

 

Komedie ZNÁMÍ NEZNÁMÍ vypráví o partě českých a slovenských přátel, kteří se sejdou v pražském bytě, aby oslavili příchod Nového roku. Slavnostní večer by se nesl v poklidném duchu, kdyby se nezrodil zdánlivě nevinný nápad - položit všechny mobilní telefony na stůl a nahlas sdílet každou doručenou zprávu a dát na hlasitý odposlech každý příchozí hovor. V tuto chvíli se rozběhne něco nečekaného a všichni do jednoho pochopí, že se vlastně neznají, jak si mysleli.

Jejich mobilní telefony totiž skrývají tajemství, se kterými se žádný z nich nechce příliš chlubit. Co je malá a co velká lež? Jaké zprávy či fotky máte v mobilním telefonu jako poslední? Ustojí pravda jejich lásku, přátelství či manželství?

"Každý z nás má nějaké tajemství a žije tři životy - veřejný, soukromí a tajemný. Nechtěla bych vědět všechna tajemství, ani svého muže, přestože ho miluji," říká Hrycová. Stejně tak se ke lžím staví i koproducentka filmu a zároveň jedna z hlavních představitelek hrdinek filmu Známí neznámí, Petra Polnišová. "Každý z nás má své tajemství, které ukrývá i ve svém telefonu, jelikož jde o naši tzv. černou skříňku." "Poslední dva roky se snažím nelhat, ani používat takové ty malé lži. Ono se nic nestane, když člověk řekne pravdu, proč přišel pozdě domů," říká o svých vlastních tajemstvích Tomáš Měcháček, který ve filmu hraje novomanžela Táni Pauhofové. I ona si prý raději tajnosti odpustí. "Podle mě i malá lež může napáchat hodně bolesti," míní Táňa.

Znami neznami 1

A jak to má s tajemstvími herečka Klára Issová, která ve filmu hraje podezíravou manželku Tomáše Maštalíra a přísnou matku Anny Kadeřávkové? "Ono záleží, o jakou lež vlastně jde. Pokud tu lež někdo mírně upraví tak, aby neublížil, a jeho záměr i svědomí je čisté, tak to pak asi dokážu pochopit," dodává.

Už dvě verze hořkosladkého komediálního hitu Naprostí cizinci se objevily v minulých letech na filmovém plátně. Původní italská verze Paola Genovesy se dočkala zapsání i do Guinnesovy knihy rekordů, jelikož podle původního scénáře vznikl největší počet lokálních remaků v historii kinematografie. Do českých kin vstoupí 31. března po úspěšné německé verzi také ta česká zvaná ZNÁMÍ NEZNÁMÍ.

„Jsem šťastná, že jsme to byli právě my, kdo vyhrál bitvu o práva na tento film pro území Česka a Slovenska. Zájemců totiž bylo více, ale italský producent se rozhodl právě pro nás, což je nesmírně velký závazek,“ prozradila producentka Wanda Adamík Hrycová. Pro ni je téma filmu nejen aktuální, ale především nadčasové a není divu, že o příběh plný tajemství byl takový zájem.

Znami neznami 2

Adaptace originálního scénáře se ujal Petr Jarchovský s režisérkou filmu Zuzanou Mariankovou. V hlavních rolích se představí Martin Hoffman, Tomáš Měcháček, Táňa Pauhofová, Klára Issová, Tomáš Maštalír, Petra Polnišová, Anna Kadeřávková a Sväťo Malachovský.

ZNÁMÍ NEZNÁMÍ
Režie: Zuzana Marianková
Scénář: Paolo Genovese, Paolo Costella, Rolando Ravello, Filippo Bologna, Paola Mammini
Adaptace scénáře: Petr Jarchovský, Zuzana Marianková
Kamera: Peter Bencsík
Střih: Matej Beneš
Kostýmy: Alexandra Grusková
Masky: Martin Jankovič
Výprava: Viera Dandová
Hudba: Slavo Solovic
Hrají: Táňa Pauhofová, Klára Issová, Martin Hoffman, Tomáš Měcháček, Tomáš Maštalír, Peťa Polnišová, Anna Kadeřávková, Sväťo Malachovský
Producentka: Wanda Adamík Hrycová, WANDAL PRODUCTION, ALLUVIUM PRODUCTION
Koproducenti: Peťa Polnišová, Juraj Brocko – ANGRY TIGER
Finanční koproducenti: Marietta Suchá, Martin Suchý - EN LIBRE
Distributor: CinemArt
Premiéra: 31. března 2022
Žánr: komedie
Stopáž: 95 min
Formát: 2D DCP, zvuk 5.1, formát 1:2,35
Jazyková verze: česká a slovenská
Přístupnost: nevhodné pro děti do 12 let

Znami neznami plakat

Více informací: https://znamineznami.sk/cz/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Hitmaker Hellmut Sickel, ex manžel Heleny Vondráčkové, se vrací na českou pop scénu

hellmut200Zatímco v osmdesátých letech komponoval především pro svou tehdejší manželku Helenu Vondráčkovou a po jejich rozvodu se na dlouhá léta z české pop scény vytratil, letos se Hellmut Sickel vrací. Pro debutové album zpívajícího textaře Vladyho Gryce zk...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Publicistický thriller ze současnosti: Čtvrtá mocnost

ctvrta mocnost200Do českých kin vstupuje německý koprodukční snímek Čtvrtá mocnost. Jeho autor Dennis Gansel, režisér mezinárodně oceněného filmu Náš vůdce (Die Welle, 2008), se opět vrací k tematice p...


Literatura

Rubik´s hlavolamy – 101 hlavolamů pro Vaše mozkové závity

rubiks-hlavolamy 200Rubikova kostka je nejprodávanější hračkou všech dob. Kniha hlavolamů, o jejíž koupi přemýšlíte, spojuje pestré zkušenosti s jejím skládáním a hádanky různé úrovně složitosti. Nabízí tím velmi originální, trošku intelektuální úr...

Divadlo

Štyrský/Toyen/Heisler. Švandovo divadlo uvede komorní hru Martiny Kinské o nevšední umělecké trojici

Styrsky Toyen Heisler 200Novou autorskou inscenaci oceňované dramatičky a režisérky Martiny Kinské s názvem Štyrský/Toyen/Heisler uvede 27. března v premiéře Švandovo divadlo na studiové scéně.

...

Film

Woody Allen a jeho filmy

Woody perexKdybychom chtěli zjistit, o kterém americkém filmaři vyšlo u nás nejvíce knížek, asi bychom byli překvapeni: nebyli to Charlie Chaplin ani Steven Spielberg či Quentin Tarantino, nýbrž komik Woody Allen. Kdo jiný se může pochlubit zhruba desítkou ...