Herec Lukáš Vaculík se představí v rodinné komedii „Tady hlídáme my“

Herec Lukáš Vaculík se představí v rodinné komedii „Tady hlídáme my“

Tisk

tady hlidame my 200Nová rodinná komedie režiséra a scénáristy Juraje Šajmoviče, TADY HLÍDÁME MY (2021), byla slavnostně uvedena v předpremiéře na 53. Filmovém a televizním festivalu OTY HOFMANA. V hlavních rolích se představí Lukáš Vaculík, Jitka Ježková, Veronika Divišová a Pavel Nový.

 

 

Režisér a scénárista Juraj Šajmovič natočil nedaleko Kašperských Hor rodinnou komedii Tady hlídáme my (2021). Po devíti letech tak navázal na vítězný film Festivalu Oty Hofmana Tady hlídám já (2012).

Ve filmu Tady hlídám já jsme děj opustili v první školní den malé Kačenky, kdy se s maminkou, s tatínkem a věrným kamarádem, jezevčíkem Hugem, přestěhovali na Šumavu. Hlavní hrdinové tohoto filmu se vrací ve volném pokračování k příběhům, které bude prožívat, dnes již šestnáctiletá studentka veterinární školy Kačka se svým milovaným jezevčíkem. Její láska ke zvířatům trvá a neztratila ani schopnost rozumět tomu, co říká a na co myslí její pes Hugo.

A na co se ve volném pokračování diváci mohou těšit? Maminka s tatínkem se na Šumavě rozhodnou provozovat penzion, ale bohužel se jim nedaří. Pes Hugo naočkuje Kačku, aby se z penzionu stalo „výcvikové a oddechové ubytovací zařízení pro psy a jejich páníčky“. Neuplyne ani pár dní a penzion je maximálně zaplněn. Co se však stane po příjezdu prvních hostů? Jak dopadne Hugova láska? A podaří se rodičům Kačky splnit si svůj sen v podobě dalšího potomka?

tady hlidame my2

Nádherné lokace Šumavy nám dají nahlédnout do přírodních scenérií ve všech ročních obdobích. Ve filmu si zahrají původní postavy, jako je Lukáš Vaculík, Jitka Ježková, Pavel Nový, Klára Jandová a tehdejší představitelka malé školačky Veronika Divišová.

Filmovou psí smečku doplní kromě dalšího jezevčíka i baset, irský setr, zlatý retrívr, foxteriér i jorkšír. K hlavním hereckým postavám přibude Nela Boudová, Štěpán Tuček, Milan Šteindler, Martina Hudečková, Vlasta Žehrová, Václav Vydra, Roman Skamene a další.

tady hlidame my3

Projekt vzniká ve společnosti Road Movies, odkud vedle snímku Tady hlídám já (2012) vzešly filmy Andílek na nervy (2015) a Komici s.r.o. The Tour (2016), řada dokumentů a sérií jako např. 13. komnata a další.

tady hlidame my plakat

Zdroj foto: Veronika Pavlíková pro Road Movies


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Pořád zpíváme a pořád zažíváme zaplněné koncerty, říká o současnosti sesterského dua Martha Elefteriadu

martha a tena perexI když se Martha a Tena Elefteriadu těší z retrospektivního trojalba Zlatá kolekce, které koncem října vydal Supraphon, zdaleka nežijí jen minulostí. Dokládá to spousta jiných aktivit obou zpívajících sester řeckého původu...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Nebezpečné pokušení může přepadnout každého


nebezpecnepok0Film Nebezpečné pokušení (2015) je spíš taková tradiční inscenace o tom, co se může stát, když venku prší a všude je spousta rozdělané práce. Povinnosti, starosti o rodinu a majetek, šťastné manželství, ale jakoby tady něco chybělo.


Literatura

Žena ve stínu slavného muže

ella200V knize Vařila jsem pro Picassa, kterou vydalo nakladatelství Metafora, jsme se mohli ponořit do fantazie autorky, která do svého příběhu zakomponovala samotného kubistického mága Picassa. Tentokrát znovu půjde o románovou podobu, ale založenou na reálné...

Divadlo

Rákosníček Divadla Scéna pobaví

Rakosnicek200Asi v polovině odpoledne tříkrálového se v blízkosti Divadla Scéna ve Zlíně zvýšil výskyt těšících se dětí a jejich rodičů, kteří mířili na zlínskou premiéru pohádky Rákosníček a jeho rybník. Těch dětí a jejic...

Film

Nejočekávanější animovaný film posledních let Chlapec a volavka právě vlétl do kin

chlapec-a-volavka0Můj soused Totoro, Princezna Mononoke nebo Cesta do fantazie se řadí mezi nejpopulárnější animované snímky na celém světě a jejich režisér Hajao Mijazaki se může pyšnit miliony fanoušků. Po deseti letech se mistr animace vrací s nejnovějším snímkem, úc...