Ženy v běhu pobaví i dojmou

Ženy v běhu pobaví i dojmou

Tisk

ženy v běhu 1

Komedie mají v našich končinách dlouhou tradici. Bohužel v poslední době vychází celá řada špatných zástupců tohoto žánru, které se nebojím nazvat až za trapné. Naštěstí se čas od času objeví i snímek, který má naději stát se populárním. Jedním z nich by mohly být i Ženy v běhu.  

Jedná se o první režisérkou zkušenost Martina Horského, který má na svém kontě scénáře k filmům Láska je láska nebo Bezva ženská na krku. Tentokrát si sednul na židličku režiséra a vytvořil komedii, která se nebojí pobavit, ale i dojmout.

Věře (Zlata Adamovská) umírá její milovaný manžel, aniž by si splnil svůj poslední sen – uběhnout maraton. Naštěstí se jeho emancipovaná manželka rozhodne uběhnout tento závod s manželem v batohu (nebo alespoň jeho popelem). Zapojí i své tři dcery, které z toho nemají příliš velkou radost. Nejstarší Marcela (Tereza Kostková) má tři děti a manžela, který nechává všechno na ní. Prostřední Bára (Veronika Khek Kubařová) touží po dítěti, ale stále nepotkala toho pravého. A nejmladší Kačka (Jenovéfa Boková) má ženatého chlapa, který jí pořád slibuje, že se rozvede. Tahle trojice společně s maminkou začne trénovat na maraton, což jim navždy změní jejich životy.

Vedle čtveřice velice zajímavých žen se můžete těšit i na mužské obsazení v podobě oblíbených herců Ondřeje Vetchého (Karel, manžel Marcely), Vladimíra Polívky (trenér Vojta) nebo hlavního představitele seriálu Most Martina Hoffmana. Film přináší celou řadu vtipných situací, které vám rozhodně polechtají bránici. Zejména v rodině Terezy Kostkové a Ondřeje Vetchého dochází k řadě zábavných momentů, které jsou spojené s jejich dětmi. Dva ze tří synů jsou navíc skutečnými potomky hlavních představitelů, kteří vyhráli konkurz a se svými rodiči vytvořili dokonalý tým. Hledání slova hovno v písmenkové polévce vás bude bavit ještě dlouho po odchodu z kina.

Ženy v běhu 2

Hlavním motivem je účast na maratonu a tréninky, kterými si herci museli nadšeně projít. Někdy je možná stáli hodně sil, zejména Jenovéfa Boková sama přiznala, že běhání zrovna nemusí. Naštěstí ve skutečnosti nemuseli celý maraton uběhnout, takže jim i po natáčení zbylo spoustu sil.

Vedle řady komediálních scén se dočkáte i několika dojemných momentů a samozřejmě i emocionálních happyendů. Tento film se rozhodně dá nazvat romantickou komedií a přináší na pole české kinematografie velice zajímavý snímek, který pobaví celou rodinu.

Velice důležitou roli sehrála zejména Zlata Adamovská, která v podstatě stmeluje celou rodinu a nebojí se přitom být i vtipná. Tato zkušená herečka je v podstatě základním kamenem snímku, od kterého se odvíjejí všechny ostatní momenty.

Ženy v běhu 3

Hlavní představitelky se nebály ukázat ani svou lidskou tvář a řada scén je zachycuje uřícené a zničené po náročném tréninku a samotném závodu. Přináší do filmu realistické prvky, kterou jsou opravdu na vysoké úrovni. Budete si užívat jejich příběh plný emocí, zmaru a vítězství, které jsou běžné i v našich každodenních životech.

Ženy v běhu jsou velice příjemnou komedií se sympatickým obsazením a určitě vás chytnou za srdce. Chvíli se budete smát, posléze plakat a následně se zamračíte nad neschopností mužů. Všechno nakonec ovšem dobře skončí, což už tak nějak tušíte od začátku. Na tenhle film určitě můžete vyrazit s celou rodinou, protože pobaví všechny věkové kategorii. Od začátku si vás získá svou upřímností, nehranou autenticitou a humorem.

Ženy v běhu

ženy v běhu 4

Česko, 2019

Režie: Martin Horský

Žánr: Komedie

Scénář: Martin Horský

Kamera: Jan Drnek

Producent: Tomáš Hoffman

Hrají: Zlata Adamovská, Tereza Kostková, Veronika Kubařová, Jenovéfa Boková, Ondřej Vetchý, Vladimír Polívka, Martin Hofmann, David Kraus, Petr Vondráček

Stopáž: 93 min

Hodnocení: 80%


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jaroslava Mačková: „Pocit bývá tím základním. Ovšem vedou k němu různé cesty.“

jarka mackova 200Jaroslava Mačková (* 1966) pochází z Černčic na Náchodsku, kde stále bydlí. Vystudovala speciální pedagogii v Hradci Králové. Básnické tvorbě se věnuje již od gymnaziálních studií v Jaroměři. Ale nejen to, psaní ji baví natolik, že do...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Dovolená v protektorátu (TV pořad)

Protektorat 200Ve středu 6. května  se konala v pražské kavárně Campus novinářská projekce k novému typu Cross žánru Situační drama s názvem Dovolená v protektorátu od tvůrců České televize. Přítomní byli nejen autorka projektu, scénáristka Zora Cejnkov...


Literatura

Na vlnách zvukomalebné knihy

Na vlnach s Petrem Voldanem 200V nakladatelství Jota vyšla kniha Na vlnách s Petrem Voldánem s podtitulem Ušima, očima i srdcem kolem světa. Budete překvapeni, jak řádky dokážou promlouvat…

 

...

Divadlo

Peter Gábor režíruje v Česku i Slovensku, ale představil se i na scéně Théâtre Moliére v Paříži

peter gabor perexKrásných sedmapadesát let oslavil koncem října renomovaný režisér Peter Gábor. Řadu let sklízí úspěchy na divadelních scénách v Česku i Slovensku, ale objevil se také jako herec se objevil v několika filmech a seriálech. Působil j...

Film

Jak se připravit na dokumenty o zvířátkách

planeta cesko perexUž jsme si zvykli, že z filmových pláten i  televizní obrazovky na nás čas od času vyjukne přírodopisný pořad, který dokáže uchvátit svou technickou dokonalostí – autoři se dopracovali k unikátním obrázkům zvířat, která běhají ...