Hypnóza a metoda přímé komunikace s nevědomím

Hypnóza a metoda přímé komunikace s nevědomím

Tisk

hypnoza perex„Co se musí stát, aby mě toto přestalo bolet?“ ptáte se možná při pohledu na svůj vlastní život. Tato kniha je jen zdánlivě nenápadná, ale je velmi pečlivým průvodcem naším životem. Naše duše má jasné zákonitosti. Často už první otázka, kterou autor pokládá klientovi, nebo i sám sobě, je velmi nepříjemná. Krajně nepříjemná. Protože tne do živého. To byl můj první dojem z celé metody přímo komunikace s nevědomím. Jde se hned k věci.


Děkuji autorovi, že mi osvětlil rozdíly v regresních terapiích a v jejich skutečných významech, což mi dalo pochopit zranění, které jsem si sama z takové neodborně vedené terapie odnesla.

Jinak se na ni budu dívat co nejvíce nezávisle z pohledu obyčejného člověka:

Děkuji za dvě pro mne zásadní informace, na které nezapomenu:

-          Soudy přináší problémy, matou… víc než soudy hledejte fakta, bádejte v sobě, pořád…věci se mění, přelévají, jsou ve vývoji. Dnešní názor nemusí být i ten zítřejší.

-          A nebojte se té první otázky, která je krajně nepříjemná. Ona je ta pravá. Ať se mi to líbí nebo ne, tohle jsem cítila i velmi často ze všech příkladů, kterými autor navozuje terapeutické sezení.

Tato kniha není medem kolem pusy, nečekejte sladkost, která vás polituje a zalepí rány náplastí. Naopak, náplasti jsou strhány, rány nekompromisně vyčištěny, doslova vypáleny, a až teprve potom začíná hojení bez zanícení, horeček a zbytečných jizev.

Pro terapeuty i ty, kteří by k terapeutům jít mohli

Obecně se dá říci, a je to i záměrem autora, aby si jeho kniha našla cestu jak k terapeutům všeho druhu, zopakovat si řečené, nalézt nové souvislosti i inspiraci, ale také k lidem, kteří sami trpí, mají akutní problém, neví, co čekat od jednotlivých terapeutických metod… nebo lidé, kteří jen chtějí sami v sobě bádat a nacházet odpovědi na otázky, které možná nejsou životně důležité, ale… ale vlastně jsou.

Není tu nikdo, kdo by mohl posoudit, která životní oblast nebo otázka, trauma a černý balvan na duši je životně důležitý a který je jen rozmazleností. Vůbec ne. Metoda přímé komunikace by se dala použít na jakýkoliv problém, který si v sobě řešíte. Až když jsem se dostala ke konci knihy, pochopila jsem, že některé otázky a metody zde řečené můžete použít… některé ne. Ale tak trochu si nachytáte tu atmosféru, ten princip a teoreticky bychom měli být schopni si udělat takovou malou terapii sami se sebou.

Ostatně, záleží na našem problému, není na tom nic složitého. Život je většinou jednoduchý. Jen je třeba mít na paměti i to, že někdy nejsme rozbití my, ale naše okolí – a pak se podle toho musí činit změny. Prodrat se touto knihou  není jednoduché, není to odpočinkové čtení.

Ale prodrat se sám sebou je pak ještě těžší - protože víme, jak na to. Neexistuje výmluva.

O autorovi:

Friedbert Becker (*1955) je instruktor a majitel institutu Hypnose Institut Phoenix. Jeho knihy, vzdělávací videa a audia na téma hypnóza, mentální trénink, regresní terapie, práce s energií či vědění a praktiky šamanů jsou výsledkem jeho 40 letých zkušeností na poli tréninku hypnózy a mysli. Autor žije a pracuje od roku 2002 v Brazílii a Uruguayi.

yhpn

Hypnóza a metoda přímé komunikace s nevědomím

Vydalo nakladatelství Anch-Books, 2020, www.anch-books.eu

Překlad:Daniel Kluger

Hodnocení: 88 %


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jonathan Srpen: „Zpočátku jsem si říkal, že jsem se nejspíš minul profesí.“

jonathan srpen200Jonathan Srpen vydal loni knihu Dvě tváře policisty a my jsme ho u té příležitosti vyzpovídali a zjistili jsme, jak se mu kniha psala, co bylo jeho cílem a jak se mu nyní daří. Jonathan Srpen je mladý kluk, který vede dvojí život. Je in...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Sportovní tip: Víkendový workshop s WIM HOF METODOU v Sušici vás naučí vědomě ovládnout pocit chladu

wim hof200Sportoviště města Sušice pořádají v termínu od 25. do 27. listopadu 2022 víkendový workshop s certifikovaným instruktorem Wim Hof metody Filipem Zemanem.

...

Literatura

Nenávist se stupňuje

mrchozrouti 200Po Muži, který si hrál s panenkami je zde druhý díl trilogie Nenávist od Magnuse Jonssona tentokrát s názvem Mrchožrouti.

...

Divadlo

Skromný muž s velkým srdcem a obrovskou pokorou!

velen 200Už jako malá holka jsem registrovala herce s dobráckýma očima a širokým úsměvem, ale nikdy jsem si k němu neuměla přiřadit jméno, někdy se mi to tak stává i dnes. To ovšem vůbec neznamená, že to v mých očích snižuje jeho herecké kvality. Byl celkem...

Film

Přátelský podvod aneb Mystifikace (nejen) v české literatuře 20. století

mys 200Historická sebereflexe českého národa o sobě samém mnohdy vycházela z podvržených podkladů, tvářících se přitom naprosto seriózně a důvěryhodně, ba státotvorně. Tak tomu bylo v případě Hájkovy kroniky, při sporech kolem Rukopisů. A stejná slova lze vztáhno...