Nenechte si ujít Prague Bike Fest

Nenechte si ujít Prague Bike Fest

Tisk

prague bike fest200Pokud fandíte cyklistice a elektrocyklistice, nesmí vás minout akce Prague Bike Fest na pražském Výstavišti o víkendu 27. – 28. dubna.

 

 

Čekají vás testy kol, diskuse, workshopy, exhibice a pořádná porce adrenalinových show. A také prezentace renomovaných i novorozených značek, které představí to nejlepší ze světa cyklistiky v interiérech Křižíkových pavilonů.

Nezapomeňte vzít děti, rozhodně se jedná pro akci vhodnou pro rodiny. Zvláště doporučujeme stavit se na stánku Bosch eBike Systems věnovaném elektrocyklistice: můžete vyzkoušet nejnovější technologie Bosch eBike Systems, na vlastní kůži otestovat různé druhy pohonů, vyzkoušet brzdového asistenta ABS nebo nákladní kola.

prague bike fest

Více informací: https://praguebikefest.cz/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Elize Ryd (Amaranthe) nejen o Masters of Rock: „Opravdu si užívám open air festivaly, protože to je tak obrovské a je tam tolik lidí!“

amaranthe elize 200Festival Masters of Rock se nezadržitelně blíží, tak jsme u této příležitosti vyzpovídali půvabnou děvu s čistým hlasem – Elize Ryd ze švédské skupiny Amaranthe. Můžete si přečí...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Vychází velká kniha věnovaná Tinnitu

Tinnitus200Nakladatelství Kazda vydalo knihu Tinnitu Řešení existuje! s podtitulem Jak úspěšně vytěsnit ušní šelest a znovu nalézt klid. Jejím autorem je diplomovaný psycholog Markus Schwabbaur a rozhodně se v ní spoustu zajímavostí doz...


Literatura

Milenka mého muže: Promyšlený návod, jak se zbavit té druhé…

MilenkaMehoMuze perexOstravské nakladatelství Domino v těchto dnech svým příznivcům naservírovalo další příběh z edice Inteligentní romány pro inteligentní ženy. Na svědomí ho má britská spisovatelka Lucy Dawson, které v České republice kniha vychá...

Divadlo

Štyrský/Toyen/Heisler. Švandovo divadlo uvede komorní hru Martiny Kinské o nevšední umělecké trojici

Styrsky Toyen Heisler 200Novou autorskou inscenaci oceňované dramatičky a režisérky Martiny Kinské s názvem Štyrský/Toyen/Heisler uvede 27. března v premiéře Švandovo divadlo na studiové scéně.

...

Film

Animovaný film ve virtuální realitě TMÁNÍ režiséra Ondřeje Moravce, producentky Hany Blaha Šilarové a výtvarnice Báry Anny Stejskalové získal nominaci na cenu Český lev za rok 2022

tmani 200Do nového roku vkročil tým projektu Tmání velmi šťastně. Snímek získal 16. 1. nominaci na cenu Český lev v kategorii nejlepší animovaný film.

...