S láskou Pamela

S láskou Pamela

Tisk

S láskou PamelaMožná jste v 90. letech byli mladí, sledovali Pobřežní hlídku a dobře věděli, kdo je to Pamela Anderson. Sex symbol, obdobně jako byly Marilyn Monroe či Madonna. Pamela, tato prsatá blondýnka se sexy rty, ale není jen sexuální symbol a žena proslulá aférkami a pikantnostmi. Je to bytost se silnými emocemi, bohatým intelektem, určitým nadáním a sny. O svém životě sama napsala knihu nazvanou S láskou Pamela a u nás ji vydalo nakladatelství Grada.

Asi by mě nikdy nenapadlo, že zrovna já budu někdy číst o Pamele Anderson, jejíž plakáty jsem si nad postel nikdy nelepila. Ano, je hezká. A co dál? Tato herečka měla a možná ještě stále má velmi bouřlivý vztahový život, přitom možná vlastně chtěla „jen" jediné, a to lásku. Ale láska není „jen". Proslavila se velmi rychle. Byla krásná a sexy, což bylo dost patrné už i v jejím dětství. Přišly fotografie pro Playboy a pak řada různých rolí. Kontakty se slavnými lidmi, muzikanty, do nichž se zamilovávala. Opravdu mnohokrát se unáhleně v životě vdala, pak stejně rychle rozvedla. S muzikantem Tommym Lee, který byl pro svou agresivitu odsouzen, má dva syny, Brandona a Dylana. Ve své knize ale Pamela píše, že na něho nikdy nezapomněla a všechny její další vztahy už byly jen slabý odvar. Dnes je jí 56 let a je stále krásná. Je i moudrá?

Vše zjistíte, když si přečtete její knihu o životě od dětství až do současnosti. Sděluje v ní to, co sdělit světu chtěla. Odhaluje závoje svého soukromí a přemýšlí sama nad sebou a nad tím, co je v životě opravdu důležité. Je to skvělá introspekce, autoterapie. Kniha je plná dojmů a emocí, dobře napsaná a čtivá. Bude vás zajímat, jak se cítila v klíčových okamžicích svého života a nad čím přemýšlela. Žena, která už od dětství milovala zvířata a toužila po tom poznat smysl života a využít svůj potenciál.

Oceňuji to, že kniha není povrchní. Nepůsobí lacině a není plná Pameliných sexy fotek. Těch bylo už všude dost. Je plná textu a také jejích básniček, myšlenek. To se mi líbí…pochopila jsem tuto ženu o něco více a skrze ní si mohla obdobně zavzpomínat na vlastní minulost, vášeň, vztahy a další…

Pamela dnes pracuje na zahradě, bosýma nohama se brodí v trávě…a sklízí to, co zasela…

Pamela Anderson

Anotace:

Blond sexy image Pamely Anderson je jedním ze symbolů devadesátých let. Objevili ji na tribuně kanadského stadionu během fotbalového zápasu a do showbyznysu vletěla jako kometa. Její hvězda rychle stoupala a brzy se ocitla na vrcholu, kde se musela poprat s tlakem médií a všudypřítomných paparazzi.

Pamela Anderson ztratila kontrolu nad vlastním příběhem, média ji nepředstavitelně šikanovala a ona měla strach z toho, jak ji veřejnost vnímá, kým je, a kým naopak není. Snášela to všechno s grácií, útočiště našla ve své lásce k umění a literatuře a stala se z ní oddaná matka a aktivistka. Pamela se poprvé dělí o svůj skutečný životní příběh: příběh děvčátka z malého města, které se zamotá do vlastních snů.

Název: S láskou Pamela
Autor: Pamela Anderson
Překlad: Ivana Skenderija
Nakladatelství: Grada
Rok vydání: 2023
Počet stran: 256
Hodnocení: 90 %

https://www.grada.cz/s-laskou-pamela-(1)-13773/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Matej Mináč: Impulzem bylo zaznamenat maminčiny vzpomínky na tragické časy přes úsměvné příběhy

ocima fotografky 200Filmy uznávaného režiséra Mateje Mináče proslavily příběh záchrany 669 dětí sirem Nicholasem Wintonem během 2. světové války. Jeho nejnovější film má název Očima fotografky a je o osudu dítěte, které nemělo to štěstí dostat se vča...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Celé Česko čte dětem

Cesko cte  detem 200Udělejte radost svým nejbližším a přispějte dobré věci. Navštivte stránky společnosti Celé Česko čte dětem a vyberte si z nabídky vánočních balíčků. Ale pospěšte si, objednávky se přijímají jen do 5.12.2014.


Literatura

Tajemství umění

Tajemstvi umeni 200Tahle zvoleným rozměrem překvapivě malá knížka vzhledem k tomu, co slibuje na své zadní straně, tj. výběr 80 výjimečných obrazů a soch z celého světa napříč staletími, se snaží určit, proč a čím tato díla tolik uchvacují.

<...

Divadlo

Novinky Švandova divadla v sezóně 2022/2023: Den otevřených dveří, šest premiér, nová talk-show i otevření komunitního centra

svandovo divadlo200Den otevřených dveří pojatý jako sousedská slavnost, šest nových inscenací i dva noví mladí členové hereckého souboru – Anežka Šťastná a Jan Mansfeld. To jsou ve stručnosti hlavní novinky sezóny 2022/2023 Švandova divadla v Praze. Pat...

Film

Komedie Po čem muži touží 2 představuje titulní píseň

po cem muzi touzi 200Nová česká komedie Po čem muži touží 2 představuje ústřední píseň a videoklip. Film je volným pokračováním úspěšné komedie, která se stala divácky nejúspěšnějším českým snímkem roku 2018. Píseň Chci, abys věděla, kdo opravdu jsem ...