Recitál Marta se pro velký úspěch bude na Letní scéně Musea Kampa hrát také v září!

Recitál Marta se pro velký úspěch bude na Letní scéně Musea Kampa hrát také v září!

Tisk

marta 200Zájem diváků o divadelní recitál k 80. narozeninám Marty Kubišové s přibývajícími reprízami neklesá, všechna červencová a srpnová představení jsou vyprodaná. Pořadatelé proto zareagovali na intenzivní poptávku po vstupenkách přidáním dalších termínů v září. Novinka Marta měla na Letní scéně Musea Kampa premiéru 9. června.

 

Nová inscenace osvědčeného tvůrčího týmu v čele se scenáristkou a producentkou Danielou Sodomovou a režisérkou Adélou Laštovkovou Stodolovou zaznamenala velmi příznivé ohlasy, představení zpravidla končí nadšeným standing ovation. Marta láká do hlediště bezpočet diváků, včetně známých osobností. Na repríze 11. července se sešli dokonce dva z klíčových aktérů – Marta Kubišová a Václav Neckář.

marta 1

V hlavni roli legendární zpěvačky excelují Hana Holišová a Berenika Kohoutová. Výtečné výkony podávají také Sára Sandeva se Zuzanou Stavnou alternující roli Heleny i oba Vaškové – Jan Cina a Denis Šafařík. A stejně tak herci a zároveň skvělí muzikanti, kteří se na jevišti sešli v jedné kapele. Jsou mezi nimi například Václav Kopta, Vojtěch Havelka, Pavel Neškudla, Daniel Šváb, Rozálie Havelková, Anežka Hessová, Jan Meduna či Petr Stach. V inscenaci inspirované životním příběhem Marty Kubišové zazní vedle dalších hitů také ikonická Modlitba pro Martu z roku 1968, která bohužel v těchto dnech opět nabývá na aktuálnosti…

marta3

Letošní Letní scéna Musea Kampa patří nejen novince Marta, ale také úspěšné inscenaci Werich. Diváci si opět po roce mohou vychutnat nekonvenční a v mnohém objevný pohled na život Jana Wericha – herce, komika, klauna, spisovatele, glosátora, ale také rybáře, manžela, otce, dědečka a kamaráda. Hlavní roli alternuje Vojtěch Kotek.

Součástí programu Letní scény Musea Kampa jsou koncerty známých interpretů: Nejprve 4. srpna pod širým nebem zahraje kapela Zrní, která patří ke špičce tuzemské alternativní scény. V pátek 5. srpna letní scénu rozezní narozeninový koncert Václava Neckáře a Bacilů, kteří za doprovodu smyčcového kvarteta oslaví 51. výročí kapely. Symbolicky 21. srpna je na programu Adam Plachetka – Koncert za svobodu. Jeden z nejúspěšnějších českých operních pěvců zazpívá v doprovodu klavíristy Davida Švece – exkluzivně pouze na Letní scéně Musea Kampa. Koncert Igor Orozovič & CO. – Když chlap svléká tmu následuje 28. srpna. Oblíbený herec a také muzikant představí vlastní písňový repertoár, který se nezříká kvalitní poezie s nadhledem, ale přimíchává i temnější tóny, testosteron, elektriku a erotiku.

Sérii tří zářijových koncertů odstartuje 2. září nová koncertní show Ondřeje Havelky a jeho Melody Makers ze skladbami z širokého žánrového spektra. Nejúspěšnější a nejžádanější projekt Pavla Šporcla s cikánskou cimbálovou kapelou Gipsy Way Ensemble nazvaný Pavel Šporcl – GIPSY FIRE nabije 3. září Letní scénu Musea Kampa podmanivou energií. Zamilovaná, Za všechno může čas a další hity v live verzi přinese koncert Lenky Filipové a jejího tria 4. září.

Předprodej vstupenek v síti GoOut a také na webu Letní scény Musea Kampa www.letniscenamuseakampa.cz

Zdroj foto: Jakub Macháček

Více informací: www.letniscenamuseakampa.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Nechte se nalákat na Přehlídku netradičního filmu do Mladé Boleslavi

200fPřehlídka netradičního filmu se bude konat 26. až 28. září v Mladé Boleslavi a nabídne balkánskou kinematografii. Na naše zvídavé otázky nám u této příležitosti odpověděl Jan Černík, supervizor a vedoucí produkce festivalu a hlavní dramaturg Jan Gál.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Představení Smrt v hotelu Alexandria provonělo celé divadlo

alexandria 200Teprve před několika dny měla ve zlínském Městském divadle premiéru lázeňská divadelní komedie Smrt v hotelu Alexandria. Autor hry trochu zavání Cimrmanem, ale hra je to opravdu skvělá a navíc zlínskému publiku velmi blízká.

...

Literatura

Co odkáže Clara v dědictví své rodině?

Clařino dědictví, perexTentokrát mne na čtení knihy Clařino dědictví nalákala hezky zpracovaná obálka z rukou Roberta Imrycha. Je z ní cítit tajemství, nostalgie a do toho všeho voní francouzský venkov. Hned jsem byla zvědavá, co a jaké dědic...

Divadlo

Filmař Marek Dobeš debutuje na divadelních prknech v hudební komedii Sni dál na téma kariéra vs. rodina

sni dal200Co je pro moderní ženu důležitější – kariéra nebo rodinný život? A může se jí vůbec podařit žít plnohodnotně, pokud obě polohy nedokáže skloubit? Odpověď na tyto otázky hledá divadelní hra režiséra a scenáristy Marka Dobeše „Sni dál,“ s podtitulem Neř...

Film

Filmy 30. Českého lva jsou online na dafilms.cz

cesky lev 200Streamovací portál DAFilms nabízí tradiční online přehlídku nominovaných filmů Českého lva. Diváci si až do 31. března mohou na jednom místě vychutnat nejen filmy nominované na 30. Českého lva, ale i speciál k 30leté historii udílení cen. Milovní...