Autorské čtení s Kulturou21 - hlasování o nejlepší audio ukázku

Autorské čtení s Kulturou21 - hlasování o nejlepší audio ukázku

Tisk

AC K21V uplynulých týdnech jsme oslovili knižní autory a poskytli jim prostor, aby představili svou tvorbu veřejnosti prostřednictvím autorského čtení. Sešla se nám pěkná řádka nahrávek zahrnující prózu, poezii, detektivky, milostné romány i naučnou literaturu. Audio ukázky jsme zveřejnili na našem YouTube kanálu Kultura21 a rozdělili je do několika kategorií. Nyní nastal čas, kdy se mohou do akce Autorské čtení s Kulturou21 zapojit čtenáři.

 

Samotní autoři šli do projektu s velkým nasazením a načetli pro vás ukázky ze své tvorby. Někteří do konce několik. Nesmírně nás těší, že vám můžeme nabídnout poslech celkem 91 titulů v následujících 5 kategorích:
- beletrie pro dospělé (35)
- beletrie pro děti (33)
- poezie pro dospělé (12)
- poezie pro děti (6)
- naučná literatura pro dospělé (5)

Do našeho projektu Autorské čtení s Kulturou21 v kategorii "beletrie pro dospělé" se zapojili Markéta Harasimová, Eva Šranková, Martin Hušák, Martin Koláček, Martina Bittnerová, Hana Militká, Petr Bobek, Ladislav Klimeš, Jiří Halberštát, Milada Šedivá a Vladimír Blažek. V "beletrii pro děti" uslyšíte Zuzanu Pospíšilovou, Petru Martiškovou, Markétu Harasimovou, Martinu D. Moriscoovou, Sandru Dražilovou - Zlámalovou, Hanu Militkou a Petru Štarkovou. Verše v kategorii dospělých načetli Jitka Osička, Maja Kadlečíková, Hana Militká a dětskou poezii zastupují autoři Zuzana Pospíšilová a Maja Kadlečíková. Jedinou zástupkyní kategorie "naučná literatura pro dospělé" je Renáta Šťastná.

Pokud máte rádi audioknihy, zveme vás k poslechu pestré směsice, ze které si vybere téměř každý. Ať už si ukázky pustíte sami, nebo se svými dětmi či celou rodinou, přejeme vám pohodové chvíle strávené s Autorským čtením Kultury21.


Až do 31. března můžete hlasovat o nejhezčí/nejoblíbenější ukázku v každé kategorii v těchto variantách (i v obou současně):

- u příspěvků na YT Kultura21 zde:
www.youtube.com/channel/UCHWL4sgWcdy3NdNvdgu4UMA/featured
Hlasujete tak, že dáte "to se mi líbí"
- mailem na
Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript
Do předmětu mailu napište Autorské čtení a v textu mailu uveďte kategorii a název ukázky, které dáváte svůj hlas. Nezapomeňte připojit celé jméno a adresu. Hlasovat můžete v jedné i více kategoriích.


Výsledky potom zveřejníme v samostatném článku a s autory vítězných nahrávek bychom rádi udělali rozhovor, který opět vyjde u nás.


Z čtenářů hlasujících mailem vylosujeme jednoho, který získá knižní odměnu.

AC K21 3

Autorské čtení s Kulturou21
Hlasování čtenářů od 8. do 31. března 2019
Zveřejnění výsledků 4. dubna 2019


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Seriál k měsíci čtenářů: Knihovny pro K21, Vědecká knihovna Olomouc

brezen-mesic-ctenaru 200Regály plné knih, u počítače dáma či pán, který obřadně přebírá vracené knížky a zapisuje nově vypůjčené. Místnost specificky vonící – tak voní jenom tištěné publikace, stojící jako vojáci v řadách. V sále tichý šum, jak...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Narozeninový koncert Heleny Vondráčkové neměl chybu, taková show se v tuzemské televizi jen tak nevidí

HV perexVelké hity, nečekané předělávky i nosné novinky, což prozrazuje důmyslnou dramaturgii, zajímaví a překvapiví hosté, živá kapela i živé zpívání, báječné prostředí i pro oko televizního diváka, vtipné a přitom účelné spojovací texty, což padá na vrub sce...


Literatura

Kniha dvou cest. Kterou z nich se vydat?

big kniha-dvou-cest-K0A-462265

Zkuste si představit, že máte svůj život zcela pod kontrolou. Máte životního partnera, dítě a práci. Najednou někam letíte v letadle, to letadlo se zřítí a vidíte přitom umír...

Divadlo

KoresponDance 2012

KoresponDance 2012V Praze a Brně se letos uskuteční již 4. ročník Mezinárodního festivalu současného tance KoresponDance 2012. Zahajovací večer se koná dnes 27. listopadu v pražském Divadle Archa a...

Film

Od nového Spider-Mana nečekejte nic moc převratného

altJaksi jsme si již zvykli, že se, čas od času, dostane do kin snímek, jenž byl natočen v letech minulých technologií, která již nevyhovuje požadavkům náročného diváka. Tak se vesele do kin vrací remaky úspěšných snímků ve 3D. Je to i případ...