Kultura mezi oblečením

Kultura mezi oblečením

Tisk

kultura mezi oblecenim200Každý kousek tady vynikne. V rámci novinářské snídaně to uvedla jedna z přítomných redaktorek. V butiku mARTina v karlínské Šaldově ulici je příjemná atmosféra, v době adventní obohacená o vkusnou vánoční výzdobu. Kulturní prostředí a takřka co kus, to originál.

 

Martině Kaňkové bylo oděvní návrhářství dáno do vínku. Její maminka byla učitelka výtvarné výchovy a nadání své dcery podporovala. Martina ušila svůj první model už v devíti letech – jednu sukni pro sebe, druhou pro kamarádku. S oděvním návrhářstvím byl spjat její následující studijní i profesní život. Později založila reklamní agenturu, jejíž součástí jsou i návrhy a šití firemních oděvů.

kultura mezi oblecenim1

České a slovenské modely

Snem Martiny bylo mít vlastní butik. Sen si splnila. Vsadila na kreativitu českých a slovenských módních návrhářů, designerů a firem. Její butik nabízí módu pro běžnou, praktickou a zároveň elegantní ženu. Za příznivou cenu tam nakoupíte oblečení dámské i pánské (různých velikostí), a také doplňky, třeba pásky, kabelky nebo originální šperky z dílny jablonecké návrhářky. Vkusně „načančaná“ je nejen prodejna, ale i výloha, o kterou se stará aranžérka a prodavačka Marcela Hybšová.

Většinou se vrací…

V butiku se dočkáte rady, nikoli ale vnucování. „Každý má svou barevnou škálu, každému sluší něco jiného, netřeba otrocky se držet toho, která barva je zrovna letos moderní,“ uvedla Martina Kaňková. „Kdo sem vejde, většinou se vrací,“ dodala. Přítomné novinářky přesto zajímalo, která barva právě „letí“. „Určitě fialová,“ řekla Marcela Hybšová. Třeba v kombinaci se zelenou, nikoli ale s každým odstínem, spíš se světlejší…

kultura mezi oblecenim2

Foto: autorka

Související články:

http://www.kultura21.cz/spolecnost/15366-vecer-mody

http://www.kultura21.cz/ostatni/14467-kultura-ve-verejnem-prostoru-mesta-aneb-vyloha-je-vizitkou-obchodu

http://www.kultura21.cz/ostatni/14695-kultura-v-byte


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Richard Müller: „Jednoznačným hitom je skladba Po schodoch.“

richard mullerJak vznikla právě píseň Po schodoch? Jak to vypadá na olympiádě? To a mnohem více si můžete přečíst v tomto rozhovoru s osobitým zpěvákem Richardem Müllerem.

 

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

V Česku vzniká unikátní e-shop s udržitelnými dárky, které mají skutečně smysl

nakup na dobro 200Není vám lhostejný stav naší planety a rádi své blízké obdarováváte zajímavými věcmi šetrnými k životnímu prostředí? Pak vás zajisté bude zajímat, že se Asociace společenské odpovědnosti rozhodla vytvořit e-shop s udržitelnými dárk...


Literatura

Veselý i strastný Rok v Bullerbynu

rok v bullerbynu 200Pokud jste milovníky Astrid Lingrenové, IKEY a švédské kultury obecně, je pro vás přímo povinnosti sáhnout po této knížečce od Gunnara Hermanna s názvem Rok v Bullerbynu.

...

Divadlo

Příběhy obyčejného šílenství

altNebo příběhy běžných dnů? Jedna z vůbec nejlepších divadelních her posledního dvacetiletí, dostalo se jí pozornosti filmové, ocenění mnoha kritiky a zejména pak ohromné divácké úspěšnosti. Žádá si znova a znova prostor na prknech “co znamenají svět”. A tentokrát...

Film

ČT přichází s novým kanálem Art. Na programu bude hlavně kultura

200 art31. srpna spustí Česká televize nový kanál ČT art, který bude prezentovat kulturu v uceleném a širším kontextu.

...