Patrik Štipák dojel ve formuli až do Baťovy vily

Patrik Štipák dojel ve formuli až do Baťovy vily

Tisk

patrik stipak 200Talkshow Piano se koná v Baťově vile ve Zlíně a jendotlivé díly jsou prezentovány veřejnosti pomocí Youtube kanálu s názvem Fundchaser. Vše je uskutečněno díky Nadaci Tomáše Bati, která nabídla své prostory Baťovy vily, práci stážistů firmy Fundchaser a spojením s moderátorem Jiřím Vedralem. Talkshow s názvem Piano má za úkol ukázat, že i lidé z té nejmenší vesničky mají možnost a schopnost se prosadit a udělat jak sebe tak i svět lepším.


Patrik Štipák je další Zlíňák, který ve svém věku už něco dokázal. Vystudoval Gymnázium Lesní čtvrť ve Zlíně a pokračoval do Brna na Vysoké učení technické. Jeho život změnilo zapojení do projektu Formule student, který právě v talkshow Piano představuje. Jde o mezinárodní univerzitní soutěž, do níž je zapojeno přes 500 týmů z celého světa a vznikla v 80. letech tohoto století. Na jaké je Patrik pozici a co mu to dalo do života, zjistíte ve videu.
¨
Firma, kde je Patrik Štipák ředitelem má název Performance Solutions a netočí se jen kolem formulí, ale věnuje se motorovému sportu jako takovému. Zabývá se například tím, jak zrychlit řidiče nebo auto a také servisem jako takovým. Tyto věci jako celek pak vedou k úspěchům v závodech.

Předchozí videa naleznete na Youtube kanálu Fundchaser a pro veškeré novinky sledujte Facebook Piano: https://www.facebook.com/pianotalks


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Renáta Navrátilová: „Taky jsem si přála přibrat v těhotenství co nejméně. A oproti Alici nemám příšernou tchyni a mámu.“

renata navratilova 200Renátě Navrátilové před několika dny vyšla kniha Malý šikanista aneb Jak mámy přicházejí o iluze, a nejen o ní nám prozradila více v tomto rozhovoru.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Město Sušice přivítá 2.ročník alternativního Festivalu Inspirace

susice festival200Mezi širokou a bohatou nabídkou hudební produkce v letních měsících v Sušici a okolí by neměl zapadnout festival, který svou náplní zcela vybočuje z běžné mainstreamové zábavy.

...

Literatura

Bohumil Hrabal a Josef Král – pábitelé, co létají střemhlav i v kleci

stremhlavylet perexNovinář a historik Josef Král (nar. 1933) je autorem textů, vznikajících mezi léty 1984– 2011. Začal je psát ve svých šestačtyřiceti letech. Hranaté míčky s hřebíčky napřed vyšly samizdatem, neboť...

Divadlo

Na podzim do divadla: Listopad

200divO prázdninách divadla nehrají představení, ale připravují se na další sezonu. Díky nám si můžete vybrat, na co v podzimních měsících vyrazíte. Tentokrát vás zveme hru s příznačným názvem Listopad v podání Šaldova divadla.

...

Film

Putování Středozemí pokračuje

200filmPeter Jackson, režisér všech dílů Pána prstenu a prvního Hobita, po roce přináší do kin druhé pokračování s podtitulem Šmakova dračí pouť. Studio si dalo velice záležet na tom, aby byl film propagován už dlouho před samotným vpuštěním do kinosálů. Tol...