Markéta Hrubešová: „Zatím se držím svého kopyta.“

Markéta Hrubešová: „Zatím se držím svého kopyta.“

Tisk

marketa hrubesovaMarkéta Hrubešová je známá herečka, ale v poslední době ji můžete stále více zastihnout kolem vaření a kulinářských pořadů. Naposledy jste ji mohli vidět v primáckém VIP Prostřeno, které suverénně vyhrála. Co všechno chystá se dočtete v rozhovoru, který nám poskytla.

 


 

Je o Vás všeobecně známo, že se ráda věnujete vaření. V kolika letech jste naplno propadla tomuto koníčku? Vaříte ráda jen pro rodinu, nebo i pro větší společnost?

Aktivně vařit jsem začala ve chvíli, kdy jsem se osamostatnila a odstěhovala od rodičů. Nejdříve jsem chodila do restaurací. Ale to nejde denně. Tak jsem začala zkoušet vařit a ono to nějak začalo jít.

Diváci Vás mohli vidět ve VIP Prostřeno. Byla jste během připravování pokrmů před kamerami nervózní? Dají se popsat pocity, které máte z účasti v tomto pořadu?

Byla to obrovská zkušenost. A také výzva. A taky jsem si odnesla mnoho poučení do budoucnosti.

Prozradila jste na sebe, že byste ráda měla vlastní restauraci. Plánujete tento svůj sen brzy uskutečnit? Máte představy o tom, jaký druh restaurace chcete provozovat?

Na vlastní restauraci jsou potřeba nejen peníze, ale hlavně čas. Nedovedu si představit, jak bych skloubila své povolání s běžným provozem. Myslím, že zůstane jen u nevyplněného snu.


Napsala jste také knihu Tak vařím já. Jaké druhy jídel v ní čtenáři najdou? Co Vás vedlo k tomu vydat vlastní kuchařku?

V kuchařce najdete všechny druhy jídel. Ale všechna mají společné časovou nenáročnost. Mým heslem je mít jídlo do půlhodiny na stole. Ne nadarmo má kniha podtitul - „Pro vytížené ženy“. Ale je samozřejmě i pro muže :-)

marketa hrubesova
 
Chystáte se do budoucna vydat i další sbírku svých receptů? Jestli ano, bude pokračovatelem té předchozí, nebo se zaměříte na úplně odlišné pokrmy?

V hlavě nosím jisté nápady na novou knihu. Uvidíme, zda se podaří zrealizovat.
 
V Čechách i v zahraničí se najde mnoho výborných a známých kuchařů. Najde se mezi nimi nějaký Váš oblíbenec?

Zůstala bych doma. Skvělými kuchaři jsou třeba Jiří Štift, Roman Paulus, Oldřich Sahajdák, Emanuele Ridi nebo Zdeněk Pohlreich.  
 
Vzpomenete si na nějakou vtipnou historku, která se Vám při vaření stala?

Ráda dávám k dobru tu, jak jsem myslela, že listový špenát, který jsem dala do těstovin, je vymytý. Nebyl… Na výraz mého muže po prvním zaskřípění zubů jen tak nezapomenu.:-))  
 
Odbočím i k Vašim ostatním aktivitám. Kde Vás mohou v současné době fanoušci zahlédnout? Na čem zrovna pracujete?

Momentálně mám divadelní prázdniny. Od září začínáme zase hrát s Divadelní společností Josefa Dvořáka. Máme dvě krásná představení – S Pydlou v zádech a Chudák Harpagon. Jezdíme s nimi i po republice, takže určitě přijďte.  
 
Přemýšlela byste o ukončení herecké kariéry, kdybyste se chtěla věnovat profesionálně gastronomii? Co je pro Vás do budoucna prioritou?

Zatím se držím svého kopyta a snažím se v oboru gastronomie neustále vzdělávat.

marketa hrubesova

Zdroj foto: archiv Markéty Hrubešové


 

Přihlášení



Antarktida. Nejlepší povídky z pera Claire Keeganové

Oceňovaná autorka a královna povídek Claire Keeganová si drží i u našich čtenářů čestné místo a velký zájem, bývá velmi čtená a oblíbená. Její povídky v různých souborech vydává nakladatelství Prostor. Tentokrát nabízí obsáhlejší publikaci nazvanou Antarktida, v níž najdete hned patnáct povídek Claire Keeganové a já si myslím, že by tato knížka rozhodně neměla chybět ve vaší knihovně.

Doba kamenná neskončila kvůli nedostatku kamenů. Ale co doba ropná?

Už více než 150 let používá lidstvo ropu. Už více než 150 let určuje ropa hodnotu půdy a definuje mezinárodní vztahy. A stejnou dobu trvá život May (Marie Anna Myšičková). May je žena, která žije na chudé farmě v Anglii. S rodinou svého manžela moc nevychází a touží po jiném, lepším životě nejen pro sebe, ale i pro dítě, které čeká.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Načítám nejnovější video z playlistu...

Rozhovor

David Svoboda: „Myslím si, že kulturně zdaleka nezaostávám“

200rozOlympijský vítěz v moderním pětiboji z Londýna David Svoboda se věnuje sportu maximálně a volného času si proto moc neužije. Když se však i přes velkou zaneprázdněnost naskytne nějaká volná chvilka, rád si zajde třeba na zajímavý koncert či divadelní př...

Je mi skvěle

Chceš vědět, jak se cítit skvěle? Tahle knížka plná zábavy, básniček, otázek k zamyšlení, pokusů, her, vychytávek a vtipných obrázků ti ukáže, co dělat, když ti není úplně hej. Odpoví na otázky, jak vést zdravé vztahy, mít silné tělo, kterému budeš rozumět, a dobré návyky, jak pěstovat silnou vůli, odolnost, cílevědomost. Pomůže ti hledat smysl života. Zjisti, co všechno se v tobě odehrává.

Čtěte také...

Michal Malátný: „Nejsem od přírody zrovna optimista, ale po narození dcerky jsem si tak nějak srovnal život.“

michal malatny chinaskiSkupina Chinaski si léto užívala plnými doušky, a to především na festivalech. Mají však za sebou i dovolenou, můžeme je slyšet ve znělce k novému seriálu Ententýky a příští rok se snad dočkáme i další...


Divadlo

Drama, detektivka i upírská romance


At vejde ten pravy perexOskar (Oskar Hes) je osamělý chlapec, který žije se svou matkou v paneláku na okraji města. Matka si ho moc nevšímá a ve škole ho šikanují. Jeho život se změní, když se do sousedství přistěhuje dívenka Eli (...

Film

Nový film režiséra Robina Kvapila s názvem More Miko podniká cestu za záchranou sirotků

More Miko 200Časosběrné svědectví režiséra Robina Kvapila More Miko mapuje svědomí českého národa prostřednictvím hlavního hrdiny Jaroslava Mika. Společně s ním, řidičem kamionu, Romem, aktivistou, otcem, manželem a člověkem, který se nebojí pomáhat, se vra...