Markéta Hrubešová: „Zatím se držím svého kopyta.“

Markéta Hrubešová: „Zatím se držím svého kopyta.“

Tisk

marketa hrubesovaMarkéta Hrubešová je známá herečka, ale v poslední době ji můžete stále více zastihnout kolem vaření a kulinářských pořadů. Naposledy jste ji mohli vidět v primáckém VIP Prostřeno, které suverénně vyhrála. Co všechno chystá se dočtete v rozhovoru, který nám poskytla.

 


 

Je o Vás všeobecně známo, že se ráda věnujete vaření. V kolika letech jste naplno propadla tomuto koníčku? Vaříte ráda jen pro rodinu, nebo i pro větší společnost?

Aktivně vařit jsem začala ve chvíli, kdy jsem se osamostatnila a odstěhovala od rodičů. Nejdříve jsem chodila do restaurací. Ale to nejde denně. Tak jsem začala zkoušet vařit a ono to nějak začalo jít.

Diváci Vás mohli vidět ve VIP Prostřeno. Byla jste během připravování pokrmů před kamerami nervózní? Dají se popsat pocity, které máte z účasti v tomto pořadu?

Byla to obrovská zkušenost. A také výzva. A taky jsem si odnesla mnoho poučení do budoucnosti.

Prozradila jste na sebe, že byste ráda měla vlastní restauraci. Plánujete tento svůj sen brzy uskutečnit? Máte představy o tom, jaký druh restaurace chcete provozovat?

Na vlastní restauraci jsou potřeba nejen peníze, ale hlavně čas. Nedovedu si představit, jak bych skloubila své povolání s běžným provozem. Myslím, že zůstane jen u nevyplněného snu.


Napsala jste také knihu Tak vařím já. Jaké druhy jídel v ní čtenáři najdou? Co Vás vedlo k tomu vydat vlastní kuchařku?

V kuchařce najdete všechny druhy jídel. Ale všechna mají společné časovou nenáročnost. Mým heslem je mít jídlo do půlhodiny na stole. Ne nadarmo má kniha podtitul - „Pro vytížené ženy“. Ale je samozřejmě i pro muže :-)

marketa hrubesova
 
Chystáte se do budoucna vydat i další sbírku svých receptů? Jestli ano, bude pokračovatelem té předchozí, nebo se zaměříte na úplně odlišné pokrmy?

V hlavě nosím jisté nápady na novou knihu. Uvidíme, zda se podaří zrealizovat.
 
V Čechách i v zahraničí se najde mnoho výborných a známých kuchařů. Najde se mezi nimi nějaký Váš oblíbenec?

Zůstala bych doma. Skvělými kuchaři jsou třeba Jiří Štift, Roman Paulus, Oldřich Sahajdák, Emanuele Ridi nebo Zdeněk Pohlreich.  
 
Vzpomenete si na nějakou vtipnou historku, která se Vám při vaření stala?

Ráda dávám k dobru tu, jak jsem myslela, že listový špenát, který jsem dala do těstovin, je vymytý. Nebyl… Na výraz mého muže po prvním zaskřípění zubů jen tak nezapomenu.:-))  
 
Odbočím i k Vašim ostatním aktivitám. Kde Vás mohou v současné době fanoušci zahlédnout? Na čem zrovna pracujete?

Momentálně mám divadelní prázdniny. Od září začínáme zase hrát s Divadelní společností Josefa Dvořáka. Máme dvě krásná představení – S Pydlou v zádech a Chudák Harpagon. Jezdíme s nimi i po republice, takže určitě přijďte.  
 
Přemýšlela byste o ukončení herecké kariéry, kdybyste se chtěla věnovat profesionálně gastronomii? Co je pro Vás do budoucna prioritou?

Zatím se držím svého kopyta a snažím se v oboru gastronomie neustále vzdělávat.

marketa hrubesova

Zdroj foto: archiv Markéty Hrubešové


 
Banner

Přihlášení



Kdo zabil Malého prince?

Autor policejních detektivek Michel Bussi se nechal inspirovat záhadnou smrtí Saint-Exupéryho a napsal napínavý příběh, který je hrou nejrůznějších náznaků a stop a zároveň je výjimečnou poctou Saint-Exupérymu a jeho malému hrdinovi.


JOTA

Dobrodružství mývala Gianlucy začínají na půdě malířské dílny mistra Leonarda da Vinciho

Fantasy plná napětí, záhad a humoru, odehrávající se v renesanční Itálii, se sice tváří jako četba pro děti a mládež, ale vůbec tomu tak nemusí být. Autor knihy Adam Folta totiž stvořil hrdinu – mývala Gianlucu, šibala, pohádkáře, dobrosrdečného naivku – který je sympatický jak svými kladnými vlastnostmi, tak svými nedokonalostmi.


65. pole
Banner

Rozhovor

Juraj Herz mi dal spousty cenných rad, říká mladý režisér Jakub Krumpoch

JAKUB krumpoch perexI když je Jakub Krumpoch teprve na samém začátku, něco už má přece jenom za sebou. Třeba ceněný dokument Unhappy Happy Life, který měl premiéru před třemi lety, anebo několik kli...

Hledat

Epocha nároků: Christopher Caldwell o soumraku demokracie

Epocha nároků s podtitulem Zákon o občanských právech a soumrak americké demokracie popisuje na příkladu Ameriky od šedesátých let do současnosti, jak se může dobře míněný zákon zvrhnout ve svůj protiklad. Dílo v překladu Aleše Valenty vychází v edici Agora, ve které nakladatelství Leda představuje nekonformní knihy zaměřené na politiku a společnost.


LEDA

Čtěte také...

Elly: „Motiv písně „Flower“ je inspirovaný i mým osobním životem a myslím, že si tím projde téměř každý člověk.“

elly 200Elly, vlastním jménem Eliška Tunková je novým objevem české popové scény. Momentálně ji čekají zkoušky na konzervatoři a před pár dní jí vyšla anglicky zpívaná píseň Flower. Zjistěte o písni i Elišce více díky našemu rozhovoru.

...

Literatura

Nechte se pohladit po duši krátkými povídkami

Kdysi davno v budoucnu 200Jaroslav Konvička napsal před několika lety povídkovou knihu Kdysi dávno v budoucnu. Jedná se o jeho prvotinu a jak nám prozradil, tak také srdcovku. Krátké povídky si určitě získají i vás.

...

Divadlo

O klucích aneb Jsem kuchta

jsem kuchta 3perexO klucích aneb Jsem kuchta se jmenuje komedie německého dramatika Davida Gieselmanna, kterou připravil pro podzimní sezónu režisér, někdy i autor, a vlastně spíš muž mnoha rolí, také třeba ředitel Domu dětí a mládeže v Praze 10, R...

Film

Opět se koná přehlídka francouzského filmu

fff perexUž po dvacáté  - v Praze ve dnech 22.-29.11.2017 a poté v dalších městech České republiky (Brno, České Budějovice, Hradec Králové, Ostrava) - se k publiku obrací přehlídka trochu domýšlivě nazvaná Festival francouzského filmu.