Markéta Hrubešová: „Zatím se držím svého kopyta.“
Kultura21.cz

Markéta Hrubešová: „Zatím se držím svého kopyta.“

marketa hrubesovaMarkéta Hrubešová je známá herečka, ale v poslední době ji můžete stále více zastihnout kolem vaření a kulinářských pořadů. Naposledy jste ji mohli vidět v primáckém VIP Prostřeno, které suverénně vyhrála. Co všechno chystá se dočtete v rozhovoru, který nám poskytla.

 


 

Je o Vás všeobecně známo, že se ráda věnujete vaření. V kolika letech jste naplno propadla tomuto koníčku? Vaříte ráda jen pro rodinu, nebo i pro větší společnost?

Aktivně vařit jsem začala ve chvíli, kdy jsem se osamostatnila a odstěhovala od rodičů. Nejdříve jsem chodila do restaurací. Ale to nejde denně. Tak jsem začala zkoušet vařit a ono to nějak začalo jít.

Diváci Vás mohli vidět ve VIP Prostřeno. Byla jste během připravování pokrmů před kamerami nervózní? Dají se popsat pocity, které máte z účasti v tomto pořadu?

Byla to obrovská zkušenost. A také výzva. A taky jsem si odnesla mnoho poučení do budoucnosti.

Prozradila jste na sebe, že byste ráda měla vlastní restauraci. Plánujete tento svůj sen brzy uskutečnit? Máte představy o tom, jaký druh restaurace chcete provozovat?

Na vlastní restauraci jsou potřeba nejen peníze, ale hlavně čas. Nedovedu si představit, jak bych skloubila své povolání s běžným provozem. Myslím, že zůstane jen u nevyplněného snu.


Napsala jste také knihu Tak vařím já. Jaké druhy jídel v ní čtenáři najdou? Co Vás vedlo k tomu vydat vlastní kuchařku?

V kuchařce najdete všechny druhy jídel. Ale všechna mají společné časovou nenáročnost. Mým heslem je mít jídlo do půlhodiny na stole. Ne nadarmo má kniha podtitul - „Pro vytížené ženy“. Ale je samozřejmě i pro muže :-)

marketa hrubesova
 
Chystáte se do budoucna vydat i další sbírku svých receptů? Jestli ano, bude pokračovatelem té předchozí, nebo se zaměříte na úplně odlišné pokrmy?

V hlavě nosím jisté nápady na novou knihu. Uvidíme, zda se podaří zrealizovat.
 
V Čechách i v zahraničí se najde mnoho výborných a známých kuchařů. Najde se mezi nimi nějaký Váš oblíbenec?

Zůstala bych doma. Skvělými kuchaři jsou třeba Jiří Štift, Roman Paulus, Oldřich Sahajdák, Emanuele Ridi nebo Zdeněk Pohlreich.  
 
Vzpomenete si na nějakou vtipnou historku, která se Vám při vaření stala?

Ráda dávám k dobru tu, jak jsem myslela, že listový špenát, který jsem dala do těstovin, je vymytý. Nebyl… Na výraz mého muže po prvním zaskřípění zubů jen tak nezapomenu.:-))  
 
Odbočím i k Vašim ostatním aktivitám. Kde Vás mohou v současné době fanoušci zahlédnout? Na čem zrovna pracujete?

Momentálně mám divadelní prázdniny. Od září začínáme zase hrát s Divadelní společností Josefa Dvořáka. Máme dvě krásná představení – S Pydlou v zádech a Chudák Harpagon. Jezdíme s nimi i po republice, takže určitě přijďte.  
 
Přemýšlela byste o ukončení herecké kariéry, kdybyste se chtěla věnovat profesionálně gastronomii? Co je pro Vás do budoucna prioritou?

Zatím se držím svého kopyta a snažím se v oboru gastronomie neustále vzdělávat.

marketa hrubesova

Zdroj foto: archiv Markéty Hrubešové


 

Pro dobrou náladu...

Přihlášení



Soutěže

Bílá voda si zaslouží být knihou roku

Na jaře vyšla v nakladatelství HOST dlouho očekávaná kniha Kateřiny Tučkové s názvem Bílá Voda, která rozhodně stojí za to!
HOST

Pohádky z Kouzelného palouku si děti přečtou i samy

V nakladatelství Fragment vyšel unikátní Čtenářský systém, který má za cíl usnadnit orientaci v knižní nabídce pro začínající čtenáře. Soustředili se nejen na prvňáčky a druháčky, ale i na předškoláky a spolupracovali se zkušenou pedagožkou Kamilou Balharovou.
Fragment (Albatros Media)

Videorecenze knih

Rozhovor

Jiří Holub: Lenošení jsem dovedl k dokonalosti!

proste200Přinášíme rozhovor se spisovatelem na žánrovém pomezí - Jiřím Holubem.

...

Hledat

Anketa

Jak se vám líbil film Po čem muži touží 2?
 

Rozhovor s Ondřejem Neffem. Jak se mu vyhodnocovaly soutěžní povídky?

Ondřej Neff se stal patronem naší literární soutěže sci-fi a fantasy povídka, jejíž výsledky jsme nedávno vyhlásili. Osobně měl tu čest vybrat tři nejlepší povídky a my jsme měli tu čest s ním spolupracovat. Jak se mu povídky hodnotily, kterou svou knihu má nejraději a co pro své čtenáře chystá do budoucna?
Sledovat články Ondřeje Neffa můžete zde.

Čtěte také...

David Háva: Bez lásky k dobrému jídlu se tato práce dělat nedá

culi perexU čtení tohoto rozhovoru by se vám měly sbíhat sliny – točí se totiž kolem fotografování jídla. V čem spočívá ten trik, aby výsledný pokrm vypadal k nakousnutí? Dekoruje jídla David Háva ze společnosti Culinairephoto...


Literatura

Přežije poslední skupinka lidí upírský Hon?

Nakladatelství Fragment přináší mladým čtenářům dystopii Hon, jejímž autorem je mladý americký spisovatel Andrew Fukuda. Jedná se o nový příběh z řady young adults, který se tentokrát odehrává ve světě, v němž vládnou upíři, kteří sami sebe nazývají lidmi, a  hrstka přeživších glupanů (lidí) pro ně představuje luxus...

Divadlo

Rychlé šípy aneb Kam se poděli gentlemani? … o zábavu a humor není nouze

rychle sipy divadlo radostKdyž jsem šel na představení Rychlé šípy, nevěděl jsem, co od toho mám čekat. Pětici kamarádů zná snad každý. Všichni vědí, kdo to byl Mirek Dušín, Jarka Metelka, Jindra Hojer, Čer...

Film

Baltasar Kormákur zavítá v květnu do Prahy uvést svůj film Hluboko, výjimečný příběh o vůli a síle přežít

Hluboko plakat 200Mezinárodně vyhledávaný režisér, scenárista a příležitostný herec Baltasar Kormákur je v českém prostředí patrně nejvíce známý díky krimi snímku Severní blata (2006), který na ka...