Po dvou měsících jsme nažhavení na další hraní před publikem, říká Bára Havelková, zpěvačky skupiny GAIA

Po dvou měsících jsme nažhavení na další hraní před publikem, říká Bára Havelková, zpěvačky skupiny GAIA

Tisk

GAIA200Už v sobotu 10. září zahraje otrokovická skupina GAIA poprvé v Kroměříži. Bude to v rámci Svatováclavských slavností, které se konají tradičně na Výstavišti. Tentokrát rozhovor poskytla zpěvačka skupiny Bára Havelková, která je podepsána pod několika písněmi i jako textařka. Ale nejen o nejbližším vystoupení v Kroměříži je řeč, také o tom, co kapela chystá nového a co je v plánu v nejbližší době.

Budete hrát snad prvně v Kroměříži, na co se můžou návštěvníci těšit?

Přesně tak, v Kroměříži bude naše kapela vystupovat poprvé, a to v sobotu 10. září na Svatováclavských slavnostech, které se budou konat na Výstavišti. Náš koncert začne v 15.40 hod na druhém pódiu, které je zastřešené, takže se návštěvníci nemusí obávat ani nepříznivého počasí. Jsme rádi, že naše kroměřížská premiéra se uskuteční právě na tak velkém open-air hudebním festivalu, kde vystoupí i spousta známých hvězd české hudební scény. Repertoár jsme pečlivě vybírali a zařadili jsme do něj naše nejlepší současné songy, zazní písničky z alba Druhá Múza a samozřejmě i ty nejnovější. Bude to našlapaných 45 minut naší pohodové muziky, která se vyznačuje žánrovou rozmanitostí.

GAIA1

Zahráli jste si během léta?

V červenci jsme stihli odehrát jen jedno vystoupení, a to v nádherném prostředí parku Komenského ve Zlíně. Koncert pořádala kulturní agentura Živý Zlín v rámci oblíbené akce Hudební neděle. Jinak se všichni většinou přes prázdniny v různých termínech rozjedeme s rodinami na dovolené, takže bývá problém dopředu zorganizovat další koncerty, a i zkoušky máme v tuto dobu omezené. Proto už jsme teď po dvou měsících nažhavení na další hraní před publikem.

Obsazení kapely se nezměnilo?

Vše je při starém, stálí členové jsou kytarista a kapelník Vladan Vavruša, basista Milan Koplík, bubnuje a zároveň zpívá Libor Školný, kytary a rytmické nástroje má na starost Pavel Martinka a na klávesy hraje Filip Doležal. Zapomněla jsem na někoho? Ano, vlastně na zpěvačku, to jsem já (smích). A taky nás těší, že s námi pořád jako host vystupuje i Radek „Fufal“ Bednařík, který naše skladby zpestřuje svým saxofonem.

GAIA2

Co vás čeká v nové sezóně a co máte v plánu? Kde byste si měli zahrát?

Když nepočítám to nejbližší vystoupení v Kroměříži, tak do konce roku máme zatím naplánované ještě tři koncerty, vlastně tak na každý měsíc vychází jeden. V říjnu (22. 10.) to bude dokonce dvojkoncert s kapelou Jitunk Kampeny v Otrokovicích v Music clubu U Bubáka, kde pro publikum chystáme příjemné překvapení. V listopadu (4. 11.) se znovu vrátíme do Kroměříže, tentokrát na pódium klubu Stará Masna. A na závěr roku (17. 12.) zavítáme na naši „základnu“ do Dolly v Otrokovicích, kde pro fanoušky odehrajeme tradiční adventní koncert.

Máte v plánu i nové album, co nové nahrávky či klipy?

V podstatě vše, co jsi vyjmenoval, jsou naše plány a moc se těšíme, až se zrealizují (smích). Právě dokončujeme další zbrusu novou autorskou písničku, natrénovali jsme i dva nové covery, pilujeme naše nejnovější skladby. Pochopitelně bychom je chtěli nahrát ve studiu, takže už pomalu začínáme uvažovat o novém albu. Ze všeho nejdřív ale budeme finalizovat scénář videoklipu k písničce LeukoCity, který jsme chvíli nechávali uzrát. Rádi bysme do konce roku klip k této naší asi nejpopulárnější písničce natočili.

A kdo by se o nás chtěl dozvědět další informace, najde je na www.gaiaotrokovice.cz

GAIA3

Zdroj foto: archiv GAIA


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Pomoc druhým mě naplňuje radostí. To co dělám, má opravdu smysl!“ Nemoc je řeč naší duše

hana 200Statenice – O alternativních metodách léčení toho zaznělo již mnoho. Jedni je zavrhují a jiní na ně nedají dopustit, protože jim pomohly vyřešit problém, který je dlouhodobě trápil. V malebné obci nedaleko hlavního města žije Ing. Hana Mesiereurová, ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Brazilská capoeira v sobě skrývá boj, tanec, akrobacii i hudbu

capoeira 200Capoeira… už jste to slovíčko někdy slyšeli že? Ale co to jen mohlo být… hora v Asii? Mexický dezert? Nebo možná španělská vesnice…kdepak, samá voda. Capoeira je brazilské bojové umění. A kdo by vám o něm mohl říct více, než graduado Girafa, olo...


Literatura

Agatha Raisinová a otrávený koláč

agata raisinova otraveny kolacPrvní případ z nové řady anglických detektivek může na první pohled asociovat britskou sérii filmů na motity knih Agathy Christie o dámě s detektivními sklony. Hlavní hrdinka této knihy je...

Divadlo

„Ale, proboha, já nejsem můj milovaný Sartre, Wilde, Williams, Albee, Shakespeare…“ rdí se Petr Nýdrle

Jméno Petr Nýdrle je zlínským kulturním nadšencům jistě dobře známo, ale tento herec, učitel, scenárista a umělecký šéf zanikajícího divadla Malá scéna má co říct i ostatním. V rozhovoru se dozvíte věci o Malé scéně, ale budete svědky i osobního zamyšlení nad vážnějšími tématy.

Film

Všechno, úplně všechno
vsechno perMadeline ráda čte. Nic jiné ani dělat nemůže, protože její imunita nedokáže bojovat s venkovním světem. A tak je stále zavřená doma, ve svém sterilním pokoji. Všechno se ale změní, když se do sousedního domu nastěhuje nová rodina a s ní i klu...