Jimi Hautamäki, bubenik z kapely Rockwalli

Jimi Hautamäki, bubenik z kapely Rockwalli

Tisk

jimi 200Mladá kapela Rockwalli nám v krátkém rozhovoru prozradila, o čem ve skutečnosti je album Maa Kutsuu.

 

 

Mohl bys krátce představit všechny členy kapely?

-Valtteri, náš zpěvák je mladá rocková hvězda a moc by chtěl zpátky 80. léta.
-Anton, náš kytarista je fanouškem old-school rocku a temperamentní člověk. Píše většinu našich písní.
-Alex, Mr. Bass (můj bratr), je technické dítě, rád si pohrává s jakýmkoliv elektrickým zařízením.
-Sampsa, mistr účesů a oblečení. Nebojí se nosit legíny, ani těsné džíny. Také velký fanoušek 80. let.
-Jimi, bubeník. Multi-instrumentalista. Umí hrát na různé nástroje a pracuje taky jako divadelní hudebník.

Jak jste se vlastně potkali?

Sampsa, Alex a já (Jimi) jsme byli přátelé už od roku 2002 a naše první kapela byla ,,Busted Rockers´´ (později přejmenovaná na ,,Riffraction´´) roku 2005. Pak jsme se potkali s Valtterim, který začal zpívat v kapele. Valtteri znal dalšího kytaristu a pozval ho, aby s námi začal zkoušet.

Kapela Rockwalli začala v prosinci 2009, ale v tu dobu měla kapela jméno Riffraction. Proč jste se rozhodli změnit jméno?

Finská kultura je velmi jednoduchá, Finové chtějí finské věci, takže to je důvod, proč. Je to také snadnější pro marketing.

Má nové jméno nějaký význam?

Ani moc ne!

jimi 1

 

Na počátku jste dělali skladby v angličtině, proč jste se rozhodli přejít na finštinu?

Texty ve finštině zjednoduší šanci uspět na Finském trhu.

V lednu 2013 byl vydán singl ,, Sulle kirjoitan,, který je z debutového alba,, Maa Kutsuu,,. Mohl bys krátce říci, o čem je text?

V podstatě je to příběh o chlapci, který chce napsat milostný dopis dívce, ale nemůže najít ta správná slova.

Odkud čerpáte inspiraci pro vaši hudbu / texty?

No, v podstatě čerpáme inspiraci z různých věcí, od jahodových keřů, až k počítačům. Používáme témata, jako je to, co je nyní populární na hudebním poli. Jestliže několik rapperů použije tu samou myšlenku či nějakou věc v písních, jako je tomu nyní, třeba lední hokej nebo posilovna. Cokoliv.

Rockwalli má mladé členy. Jak se vám podařilo spojit hudební kariéru a další věci, jako je škola nebo povinná vojenská služba, které je zde ve Finsku?

Každý z nás má v případě potřeby náhradníka. Takže pokud někdo má plné ruce práce s doučováním nebo vojnou, zaskočí někdo jiný. Kromě Valtteriho, ten náhradníka nemá.

Ovlivnila vás nějak popularita?

Já jsem musel zablokovat své telefonní číslo kvůli telefonátům od fanoušků, a taky zpráv. Nechci, aby můj osobní život byl smíchaný s mou kariérou.

Jimi, tvůj otec je kytarista ze slavné finské kapely Popeda (Costello Hautamäki). Jaký je to pocit, mít slavného otce?

Není to nic výjimečného. Znám i jiné lidi, jejichž otec / máma vlastní obrovské společnosti, a jsou jednou týdně v novinách, ale vůbec je to nijak neovlivňuje.

Cítíš nějakou zodpovědnost, být stejně tak dobrý v hudbě, jako je tvůj otec?

No, ani ne, protože nejsem kytarista jako on, ale taky umím hrát na kytaru. Já mám talent na bubny, jazz piano, baskytaru a na saxofon, takže až tak velký tlak necítím.

Jaké má Rockwalli plány na příští rok 2015?

Bude vydávat několik singlů a doufám, že se uchytí v rádiích! Také budeme dělat spoustu koncertů .....
 
http://www.rockwalli.com/ 
https://www.facebook.com/rockwalli
 
Zdroj foto: Facebook kapely

( 3 hlasů )


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Kultura je červená sametová opona a otevřené piano

Tana krockovaVymyslela jsem si fiktivního redaktora, který mi položil pár otázek, jejichž cílem je prozradit o mně pár informací. Jmenuje se Alfréd Lebeda a je to děsný pohodář. Během našeho rozhovoru kouří doutník, popíjí fair...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Fotograf bez talentu: „Lidé umí být svině i hrdinové. Je jen na každém z nás, co si vybereme.“

bez talentu 200Fotograf bez talentu má na Facebooku po necelých dvou letech od založení stránky téměř 14 000 členů. Iedntita pro něj není důležitá, má svůj osobitý přístup i styl. Radí jak fotit a jeho posledním projektem je ten s názvem Hrdinové. Nejen o...


Literatura

Jak získat vysněnou realitu pomocí metody dvou bodů

WOW 200Každý z nás o něčem sní, ale ne každý pak svůj sen uskuteční. Někteří skeptici dokonce tvrdí, že splněná přání jsou ve skutečnosti naší zhoubou. Něco na tom tvrzení může být samozřejmě pravdivé. Ale přiznejme si: ulehčit si cestu ke splnění svých snů, to b...

Divadlo

Peter Gábor režíruje v Česku i Slovensku, ale představil se i na scéně Théâtre Moliére v Paříži

peter gabor perexKrásných sedmapadesát let oslavil koncem října renomovaný režisér Peter Gábor. Řadu let sklízí úspěchy na divadelních scénách v Česku i Slovensku, ale objevil se také jako herec se objevil v několika filmech a seriálech. Působil j...

Film

Godzilla zasahuje

godzilla perexPravěký veleještěr pojmenovaný Godzilla se v japonských kinech poprvé objevil přesně před šedesáti léty (film v tuzemské distribuci nazvaný Probuzená zkáza mohli čeští diváci spatřit až o tři...