Když věci nejdou tak, jak chcete

Když věci nejdou tak, jak chcete

Tisk

Když věci nejdouTuhle knížku s milou obálkou, kterou zdobí trefná ilustrace, zkrátka musíte mít! Proč? Zenová moudrost pro těžké časy se hodí každý den. Autorem je buddhistický učitel Haemin Sunim, autor bestsellerů Věci, které uvidíte, jen když zpomalíte a Láska k nedokonalým věcem. Vydalo ji nakladatelství Jota.

 

Když jsem knížku uviděla, zaujal mě už její název, který jako první připoutal mou pozornost. V tu chvíli jsem věděla, že už proto stojí za to tuto knihu mít u sebe. Protože právě Když věci nejdou tak, jak chcete, potřebujete průvodce na své cestě životem a občas nějaké nakopnutí ve formě motivačního citátu, který vám umožní si zvědomit či uvědomit jisté skutečnosti a okolnosti svého života, své pocity a myšlenky vedoucí k tomu, že něco na svém životě změníte. Už samotné pochopení přítomného okamžiku z něj udělá něco jedinečného, na co nikdy nezapomenete, ať už vám z očí zrovna tečou slzy od smíchu či od pláče.

Jednotlivé kapitolky příjemně ilustrované knížečky, kterou si můžete snadno vzít s sebou takřka do kapsy, jsou rozděleny do několika okruhů, které můžeme klidně vyjmenovat:

  • Když věci nejsou tak, jak chcete
  • Když vás bolí srdce
  • Když se cítíte vyhořelí a smutní
  • Když vás navštíví osamělost
  • Když čelíte nejistotě
  • Když má osvícení teprve přijít

Autor popisuje i krátké a poučné příhody ze svého života, většinu části knížky ale tvoří odstavečky různých moudrostí a citátů druhých lidí či známých osobností. Knížku vnímám jako laskavého průvodce pro chvíle, kdy Věci nejsou tak, jak bychom chtěli… Doporučuji!

*Nemodlete se z pozice nedostatku, ale z pozice hojnosti a vděčnosti, protože vesmír odpoví spíše na to, co jste, nikoli na to, co chcete.

*Nenuťte lidi, aby dosahovali vašich cílů, protože nejlepší výsledky se vždycky dostaví, když nastanou přirozeně s pocitem lehkosti a proudění.

Když věci nejdou

Autor: Haemin Sunim
Překlad: Alena Švomová
Nakladatelství: Jota
Rok vydání: 2024
Počet stran: 256
Hodnocení: 85%

https://www.jota.cz/kdyz-veci-nejdou-tak-jak-chcete.html


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Příroda je krásná v každém časovém okamžiku a počasí

Miroslav SanigaVědec, popularizátor vědy, velký milovník přírody, vysokoškolský pedagog a publicista, Miroslav Saniga, svůj život zasvětil přírodě a právě přírodě věnuje také své knihy. Píše jak pro malé čtenáře, ta...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Karty bohyně Isis. Nechte přicházet odpovědi na své otázky

karty Isis perexChcete odpovědi na své otázky? Pokud milujete tajemství, opravdové hloubky, velmi poetické povídání a hlubokou moudrost egyptských bohů a pyramid, pak jsou tyto karty pro vás to pravé. Doslova si je dovedu představit ozářené sluncem ve...

Z archivu...


Literatura

Na pomoc hormonálním potížím

Prirodni hormonalni lecba 200Kniha Přírodní hormonální léčba je určena všem čtenářům, kteří se zajímají o své zdraví a o ověřené postupy, jak je udržet nebo zlepšit. Zabývá se léčbou bioidentickými přírodními hormony, kt...

Divadlo

Orwellovo proroctví "1984" nyní ve Švandově divadle

Orwell perexŠvandovo divadlo v Praze přichází s divadelní adaptací kultovního románu George Orwella 1984. Premiéra byla v sobotu 28. ledna 2023, nejbližší reprízy jsou naplánovány na 17. února a dále na 3., 16. a 23. března 2023.

Film

„I já jsem vyrostl, ale na Malého Prince jsem nikdy nezapoměl“

maly princHovorí starček z minuloročnej animovanej rozprávky Malý princ, ktorá je veľmi podarenou adaptáciou knihy s rozšíreným príbehom. O tejto knihe sa na strednej škole učilo stále jedno a to isté. Je to kniha, ktorá sa dá interpretovať detskými očami ako...