Rodí se Váš rádce při psaní první knížky

Rodí se Váš rádce při psaní první knížky

Tisk

TP2 perexVíce než 100 novel, románů a povídkových sbírek. To je bilance, která stojí za autorkou, scenáristkou a v prvé řadě lektorkou tvůrčího psaní, Mgr. Markétou Dočekalovou. Ne, že by tolik knih sama napsala, ale stála u jejich zrodu. Od roku 2001 se totiž věnuje práci s autory a obor tvůrčího psaní vyučuje kromě vlastních kurzů i na vysokých školách a univerzitách. Patří mezi neúspěšnější lektory tvůrčího psaní v ČR a její svěřenci se dlouhodobě umísťují na vítězných příčkách prestižních literárních soutěží. Mezi autory, které měla ve svých kurzech, je dnes již řada etablovaných a úspěšných spisovatelů.

Markéta Dočekalová je autorkou dvou románů, mnoha odborných a populárně naučných publikací z oboru tvůrčího psaní a jako scenáristka realizovala desítky zábavných pořadů nebo se například podepsala pod prvních sedm stovek dílů televizního seriálu Ulice. Před měsícem dokončila svou poslední autorskou práci, a sice druhý díl úspěšné učebnice Tvůrčí psaní pro každého. Kniha má podtitul „Váš rádce při psaní první knížky“ a na celých čtyřech stovkách stran provází začínajícího autora záludnostmi a taji psaní knižní prvotiny. Stejně jako první díl, je i dvojka plánována v krásné, pevné a nití šité vazbě, která vydrží časté používání. V tuto chvíli se autorka pokouší na vydání této ojedinělé knihy sehnat finance.

TP1a2 inzerce spolecna 02a

Rozhodnete-li se projekt podpořit, můžete si vybrat z celé řady odměn a k tomu získat uvedenou knihu. Dle libosti může být i s podpisem autorky, nebo třeba spolu s výukových kurzem a s mnoha dalšími zajímavými odměnami. Kampaň najdete na portálu Hithit na adrese: Napište knihu! S tímto knižním rádcem to dokážete!

Dobrou věc podpoříte i tehdy, budete-li informaci sdílet mezi přátele! Svým příspěvkem podpoříte mimo jiné i vznik nových českých knížek!


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jen dobrá týmová spolupráce je základem úspěchu, říká režisér Petr Soukup

souk 200Režisérem televizního pořadu Zpívá celá rodina je Petr Soukup, který už natočil celou řadů pořadů i videoklipů a léta spolupracuje i se zahraniční scénou. Jako producent získal prestižní ceny jako Anděl nebo Český lev, což jen dokládá jeho um, záběr a ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Řekněte drogám NE!

stop perexSprávným směrem. To je název výstavy, kterou nyní můžete vidět, vydáte-li se do Podřipského muzea v Roudnici nad Labem. Plakáty s protidrogovou tématikou vytvářeli studenti středních škol. Výstava má upozornit na to, jak jsou drogy nebezpečné a o...


Literatura

Příběh plný lásky v temné době

tater200Ještě stále máme co objevovat v příbězích přeživších z koncentračních táborů. Kniha Tatér z Osvětimi nás zavede do toho nejznámějšího a snad nejhoršího tábora ze všech. Tatér z Osvětimi nepřibližuje pouze každodenní realitu pekla na zemi, ukazuje, ž...

Divadlo

Cupito, dupito... aneb po čertech dobrá podívaná
ImageV neděli 15. ledna zavítalo do zlínské Zelenáčovy šopy divadlo Povidlo s loutkovou pohádkou Kašpárek v pekle. Hadroví herci provedli diváky lesem, hradními komnatami i peklem. Hlavní hrdina kašpárek, hlava pomazan...

Film

27. Dny evropského filmu proběhnou v červnu

def 200Dny evropského filmu (DEF) proběhnou od 16. do 23. června. Jsou tak prvním filmovým festivalem, který se po rozvolnění vládních opatření v našich kinech uskuteční.

...