Tábor polokrevných si osvojí novou partu hrdinů

Tábor polokrevných si osvojí novou partu hrdinů

Tisk

200filmKdyž Percy Jackson zabrání Kronosovi ovládnout Olymp a nastolit konec světa, všichni bohové i polobohové si konečně oddechnou. Nové Orákulum ale předpoví další záhadné proroctví, které nenechá žádného hrdinu klidným. Probouzí se mocnější a hrůznější zlo, jež svou silou předčí veškeré temné síly uvězněné v Tartaru.

 

 

Po velkém úspěchu série Percy Jackson se Rick Riordan rozhodl zabodovat u čtenářů s další pentalogií, která volně navazuje na příběh o synovi boha moře Percym Jacksonovi. V nové řadě nechybí vtipné ani napínavé momenty a vedle řecké mytologie se čtenář seznámí i s opomíjeným římským bájeslovím.

Jason Grace se probudí ve školním autobuse směřujícím na exkurzi do Grand Canyonu a nemůže se zbavit pocitu, že se ocitl ve zlém snu. Nepoznává žádného svého spolužáka z nevadské školy Wilderness pro nezvladatelné pubescenty a nejhorší je, že si nemůže vybavit ani vlastní jméno. Jeho nejlepší přátelé Leo Valdez a Piper McLeanová berou Jasonovou amnézii jako hodně špatný vtip. Ztráta paměti se ale stane tou nejmenší strastí, která postihne Iásonova jmenovce. Nad údolím Grand Canyonu se totiž začínají stahovat mračna a mýtické bytosti na sebe berou pravou podobu. Spolužák Dylan se promění ve venta ohrožujícího život trojice přátel, které chce ochránit Satyr v masce nerudného trenéra Hedge.

film

Po bitvě s duchem bouře, při níž Hedge zmizí, už na trojlístek polobohů čeká doprovodný tým v čele s Annabeth, který je dopraví do Tábora polokrevných. Tam se dozvídají o svých božských rodičích, kteří se k nim přihlásí, a hrdinovi Percym Jacksonovi, který se pohřešuje už třetím dnem. Orákulum po příchodu nových polobůžků připomene obávané proroctví: „Sedm jich odpoví volání tomu, svět musí padnout, ať v ohni či hromu. S posledním výdechem přísaha drtí, nepřítel ve zbrani před branou smrti,“ a táborníci nepochybují, že se nově příchozí polobůžci Piper, Jason a Leo stanou součástí věštby.

Ještě předtím, než se tak stane, je Jason předurčen vést výpravu, nad kterou Rachel vyřkne další záhadné proroctví: „Potomek blesku ať střeží se země, k odplatě povstane Gigantů plémě. Výheň a holoubek vězení zprostí Héru, jež rozpoutá smrt ve své zlosti.“ Mise, na kterou se vydá spolu s Piper ovládající čaromluvu a ohňonošem Leem, spočívá v záchraně bohyně Héry do čtyř dnů, tedy do doby, než započne zimní slunovrat a mocnosti zla získají převahu nad dobrem. Účastnici výpravy se potýkají s nelehkým úkolem, protože jsou jim pod nohy kladeny mnohé překážky od méně významných bohů i jejich dětí, zatímco probouzející se protivnice Gaia využije i toho nejcitlivějšího místa v rodině Piper, aby dosáhla svého a Jasonova výprava tak nedošla do zdárného konce.

Pokud se chcete dozvědět, proč a kam zmizel Percy Jackson a jak dopadla první výprava Diova syna, rozhodně si nenechte ujít první díl s názvem Proroctví ze série Bohové Olympu.

Název: Bohové Olympu: Proroctví (The Heroes of Olympus 1 The Lost Hero)
Autor: Rick Riordan
Překlad: Dana Chodilová
Žánr: Dobrodružný fantasy román
Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2012
Počet stran: 528
Hodnocení: 95 %

Zdroj foto: fragment.cz

 


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Tomáš Savka: Vždy jsem zpíval víc s holkama

savkaMaybe perexTomáš Savka navazuje na sérii tématických koncertů a tak ve středu 28. května navodí v Divadle v Rytířské pravou májovou atmosféru pomocí živé hudby a zamilovaných swingových melodií. V s...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Vždycky je to manžel… nebo nejlepší kamarádka

Vzdycky manzel perexKate, Jenny a Aubrey neměly nic společného. Kate byla bohatá a divoká kráska, pro kterou neplatila žádná pravidla. Aubrey pocházela z chudé a neúplné rodiny a snažila se utéct před svou minulostí. Jenny byla bystrá, hezká a...


Literatura

Džusy nám mohou pomoci zhubnout

dzusy 200Zdravý životní styl včetně zdravého stravování je nejen hitem, ale i nutností, pokud si chceme dlouhodobě udržet své zdraví. Je to aktivní děj a věc osobního rozhodnutí, které za nás (pokud nejsme děti) nikdo jiný neudělá. Dnešní strava je mnohdy na ...

Divadlo

Záchranná mise Ferdy Mravence

ferda mravenec mala scena zlinZlínské divadlo Malá scéna uvedlo poslední zářijový den pohádku z pera Ondřeje Sekory Ferda Mravenec aneb Škola jízdy na kolečkových bruslích. Tu si otevřel Ferda Mravenec, sympatick...

Film

Svou kariéru, která měla na začátku mezinárodní lesk, bral herec Ivan Palúch s nadhledem

ivan paluch perexByl jen jeden slovenský herec, který v roce 1969 kráčel na festivalu v Cannes po červeném koberci a který tam byl tehdy zastoupen hned třemi filmy - českým snímkem Markéta Lazarová, kde měl roli A...