Správná napínavá oddechovka: Vlastní zákon

Správná napínavá oddechovka: Vlastní zákon

Tisk

vlastni zakon200Pod taktovkou nakladatelství Laser vyšla v dubnu dobrodružná kniha Dalibora Boubína Vlastní zákon. Pokud hledáte svižný napínavý a neotřelý příběh z českého prostředí, pak je román Vlastní zákon akorát pro vás!

 


Z českých luhů a hájů představujeme…

Dalibor Boubín (* 1965) žije s rodinou, psem a papouškem v Plzni. Má za sebou stovky knižních recenzí a pravidelnou účast jako porotce literárních soutěží. Nápady často čerpá z každodenního života a dotváří je během pobíhání po lesích. Je autorem titulní povídky antologie Pokřivenej svět. Jeho příběhy se objevily i ve sbírkách Krajina háďat, Bůh černého lesa. Živí se tvorbou programů pro virtuální realitu a výukou češtiny na lyceu.

Není zákon jako zákon

I na malých městech a v klidném sousedství dochází ke krutým zločinům. Ne vždy je vidíme a ne vždy je odhalí policie. Přesto je tu někdo, kdo může dát věci do pořádku. I když to bude bolet. Ideálně ty špatné, ale není to podmínkou.

Kdo by byť jen tušil, že zrovna tahle drobná blondýna s averzí k vulgaritám má tajný život? Je andělem pomsty, výkonným a nemilosrdným. Dokud nenastane čas zaplatit všechny dluhy a vyrovnat se s vlastní minulostí…

Česká akční jednohubka

Kam až je člověk ochoten zajít při ochraně vlastní rodiny? Drobounká blondýnka s modrýma očima je hlavně mámou od rodiny, zároveň učitelkou na základní škole a co dál? No, k tomu vlastně ještě melouchaří jako samozvaná ochránkyně spravedlnosti. Uvěřitelné? Těžko. Zábavné? Určitě.

Tipla bych, ale samozřejmě se můžu mýlit, že knihu spíše uvítají čtenářky, hlavně kvůli protagonistce a jejímu morálnímu kompasu a zároveň obyčejným trablům ze života. Rozhodně doporučuji přečíst a podpořit českého autora, a zase trochu jiný typ dobrodružné literatury z našich reálií.

vlastni zakon

Název: Vlastní zákon
Autor: Dalibor Boubín
Žánr: dobrodružný román
Nakladatelství: Laser
Rok vydání: 2023, brožovaná vazba
Počet stran: 256
Hodnocení: 65 %

Odkaz: https://www.euromedia.cz/vlastni-zakon/kniha/14664/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Práce mě naplňuje sledováním příběhů lidí v čase

archiv Jan VojáčekV dětství se hodně věnoval sportu a na medicínu šel tak nějak automaticky, jelikož sám pochází z lékařské rodiny. Nějakou dobu se po promoci profesionálně věnoval fotbalu, pak to zkusil jako ortoped, aby zjistil, že t...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Čas odejít – poutavý román nejen o slonech

cas odejit 200V nakladatelství Ikar vyšel další titul v Edici světový bestseller – kniha Čas odejít od populární spisovatelky Jodi Picoultové. Loni jí vyšla ve stejné edici kniha Vypravěčka a tak byli čtenáři zvědaví, co přijde nyní. Od tématu holocaustu ...


Literatura

Anders de la Motte výrazně ubral

smrt prichazi na prohlidku 200Smrt přichází na prohlídku je název nové knihy oblíbeného švédského spisovatele Anderse de la Motta, který spojil síly s komikem Månsem Nilssonem.

 

...

Divadlo

Ne/normální: unikátní titul na poli hudebního divadla

NENORMALNI 200Spletitý příběh rodiny Goodmanových se v hlavách autorů Briana Yorkeyho a Toma Kitta začal odvíjet postupně. Zároveň lze jeho prostřednictvím mírně nahlédnout do zákulisí vzniku současného amerického muzikálu.

Film

SVĚTY NA POKRAČOVÁNÍ

svety na pokrac 200Pětatřicetiletý badatel v audiovizi Radomír D. Kokeš, spjatý s brněnskou univerzitou, se čtenáři komunikuje už déle než celé desetiletí (hlavně skrze časopis Cinepur).  Nedávno se představil knihou Rozbor filmu, shrnující výsledky p...