Brontík – Kamarád z pravěku

Brontík – Kamarád z pravěku

Tisk

brontik perexVydejte se společně se svými dětmi na dobrodružství malého Brontíka – dinosaura, který přečkal v ledu několik milionů let. A možná by tam zůstal dalších mnoho let, pokud by ho neobjevily a neodnesly dvě neobyčejně zvídavé děti!

 

Kniha Thomase Breziny doplněna úžasnými ilustracemi Pabla Tambruscia vypráví příběh Tomíka a jeho sestry Týny, kteří spolu se svým strýčkem Norbertem objeví zmrzlého tvora nápadně připomínajícího dinosaura. Ale jak by něco takového bylo možné, když dinosauři vyhynuli před desítkami milionů let? Jak určitě čekáte, odnesou si ho domů, kde roztaje. A uteče. A když vám uteče dinosaurus, který vlastně ani neexistuje, nevěstí to nic dobrého!

brontik 2


Nudit se nebudete vy, ani vaše děti. Knížka je opravdu napínavá, vtipná a psaná jazykem, který jistě osloví každého. Oceňuji rozdělení příběhu na celkem 19 kapitol, díky kterým se děti lépe zorientují. Každá strana je doplněna ilustracemi, které děj doplňují a vystihují přesně jeho podstatu. Navíc kombinuje pravěk, potažmo dobu, ve které dinosauři žili s dobou moderní, což je mnohdy velmi zajímavé, a když je Brontík objeven ambiciózním novinářem, kdo ví, jak to dopadne!


Věřím, že najde zalíbení u každého malého příznivce dinosaurů a napínavých příběhů. Celkově nás knížka opravdu nadchla a doufám, že se brzy budeme těšit dalším podobným příběhem.

brontik 1


Název: Brontík – Kamarád z pravěku
Autor: Thomas Brezina
Ilustrace: Pablo Tambuscio
Překlad: Blanka Mizerová
Redakční úprava: Marie Kejvalová
Odpovědná redaktorka: Ilona Sedláčková
Technická redaktorka: Lucie Mikešová
Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2017
Počet stran: 77

Hodnocení: 100 %


Zdroj foto: www.fragment.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Patron naší literární soutěže „Tak už mě nakousni" Milan Hrabal v rozhovoru o tom, jak začínal s poezií

Milan Hrabal-foto-Jitka N. Srbová - ořezMagazín Kultura 21 vyhlásil letní básnickou soutěž. Nebojte se si zaveršovat a své příspěvky nám ještě stále můžete zasílat na adresu

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Wendy Kennedy, Tom Kenyon: Velký experiment

 

veČerví díry existují? Jak je doopravdy silná naše vůle? Jsme opravdu šlechtitelským pokusem mimozemských civilizací? No, připravte si k této knize velkou zvědavost a sem tam ochotu něco odložit stranou, abyste se k tomu možná po přečtení dalších stránek za...


Literatura

Mrtví prezidenti = Deadpool na hrad!

deadpool200Ztřeštěný Deadpool vtrhl v únoru nejen do kin, ale hlavně do našich komiksových končin díky nakladatelství Crew s Drákulovou výzvou. A ukázalo se, že poptávka po hláškujícím ne-tak-docela-hrdinovi je velká a proto nám vykutálený Deadpool přináší sv...

Divadlo

Z malého brouka v hlavě velké divadlo

brouk v hlave 200Městské divadlo Zlín se derniérou rozloučilo s hrou Brouk v hlavě, ve které v dvojroli exceluje Pavel Vacek, a nejen on.

...

Film

Febiofest zakončilo dojemné drama Pořád jsem to já

febio plakat 200V pátek 17. dubna byly slavnostně ukončeny Regionální ozvěny mezinárodního filmového festivalu Praha – Febiofest a tím i celý 22. ročník této oslavy filmu. U této příležitosti byl promítán také Oscarem ověnčený film s názvem Pořád jsem j...