Dobrodružné setkání s duchem Japonska

Dobrodružné setkání s duchem Japonska

Tisk

S Japonskem v srdci perexJaponsko je bezpochyby zajímavá země. Jaká ale je ve skutečnosti? To vám prozradí Martin Vačkář, japanolog, překladatel a tlumočník z japonštiny a publicista, který je autorem knihy S Japonskem v srdci.

 

Do Japonska se dostal na konci šedesátých let minulého století, kdy byla japonská společnost zakořeněná ve své tradiční minulosti a zároveň už začínala s modernizací, která je pro současné Japonsko typická. Studoval na japonsko-americké univerzitě ICU (Mezinárodní křesťanská univerzita) v Tokiu, která vznikla po válce a zaměřovala se na vzájemné poznávání Japonců s cizinci a naopak. Vzpomíná na život v japonské rodině v tradičním dřevěném domku.

Sbírka krátkých příběhů

Kniha je tvořená krátkými příběhy, které vypráví nejen o tom, co autor zažil, ale především o japonské mentalitě, tradicích a milých lidech, kteří v Japonsku žijí. Každý příběh nabízí spoustu zajímavostí, které častokrát překvapí. Nechybí ani dobrodružství, které zažil. Najdete je hned v prvním příběhu, kdy se autor poprvé plaví do Japonska.

Kniha skvělého vypravěče

Martin Vačkář je skvělý vypravěč, a tak se jeho kniha čte jako napínavý román. Je jen málo cestopisů, které jsou napsané tak poutavě jako tento. Autor nevypráví jen o tom, co v minulosti v Japonsku zažil, ale přidává i informace a poznatky z pozdějších zkušeností z práce s Japonci a z cest do Japonska. Vyprávění doplňuje spousta černobílých i barevných fotografií, a tak si všechno, o čem autor píše, dokážete snadno představit.

Pokud vás zajímá Japonsko a jeho kultura, určitě po knize sáhněte. Nejenže se dozvíte spoustu nových informací, ale se při čtení i pobavíte.

S Japonskem v srdci

S JAPONSKEM V SRDCI
Autor: Martin Vačkář
Žánr: psychologický thriller
Vydáno: Universum, 2022
Počet stran: 320

Hodnocení: 95 %

www.knizniklub.cz/knihy/457818-s-japonskem-v-srdci-dobrodruzne-setkani-s-duchem-japonska.html


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Můj repertoár je široký a rád odbočuji i do jiných stylů, říká houslista Pavel Šporcl

sporcl 200Fůru zajímavé a krásné práce má před sebou špičkový houslista Pavel Šporcl. Výjimkou není ani tato sezóna stejně jako ta příští. A pracovat bude, jak tvrdí v následujícím rozhovoru, i přes léto. Ještě před prázdninami - 11. června od 19 hodin - bude mít v nádherných prostorách...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Romantika s erotikou, natvrdo a bez zábran

Be zabran perexRomán Bez zábran je třetí knihou T. L. Swanové ze série Milesův klub. Prostor zde dostává další z bratrů Milesových, Elliot. Je nechutné bohatý, nesmírně pohledný a neskutečně protivný. Alespoň jeho zaměstnankyně Kahryn Landonová tuhle je...


Literatura

Fantazii se meze nekladou – a v Zaklínačovi to platí dvojnásob

lisk200Rok 2015 by se klidně dal nazvat rokem Zaklínače – nejenomže hra na PC byla vyhlášena nejlepší hrou roku, ale nakladatelství Crew vydalo první grafický román o Geraltovi, Skleněný dům. Nesmím zapomenout ani na nabušené a skvostně vypracované kompendium Z...

Divadlo

Zlín kráčí Za kulturou krok za krokem

krok 200Za kulturou krok za krokem je název unikátní losovací akce, která sdružuje podnikatele s podobným zájmem a hlavně dělá radost. Firmy si navzájem přeposílají své klienty a dělají radost těm stávajícím. My vám v tomto článku představíme, co nabízí Městsk...

Film

Jupiter vychází do problémů

jupiter 200Film Jupiter vychází (2015) je velmi povedený mix ze světa sci-fi. Kromě toho, že se zde pořád něco děje a divák se nenudí ani na chvíli, je v hlavní roli navíc ženská hrdinka (Mila Kunis), která tenhle svět chápe po svém.