Zlín Film Festival poprvé ONLINE! Jaký bude?

Zlín Film Festival poprvé ONLINE! Jaký bude?

Tisk

zlinfest 200I když nic nemůže nahradit společné sdílení filmových zážitků v plných kinosálech, rozhodli jsme se letos čekání na klasickou podobu festivalu zkrátit online verzí Zlín Film Festival – část 1, který bude nejen ochutnávkou filmového a doprovodného programu 61. ročníku, ohlédnutím za tím nejlepším z loňského jubilejního ročníku, ale také virtuální procházka festivalovými zónami. Ale bude toho mnohem víc.

Zlín Film Festival – část 1 se uskuteční se od 28. května – 1. června 2021 a z jeho nabídky si vybere opravdu každý – od nejmenších dětí, přes školáky, mládež, celou rodinu i dospělé z řad laické i odborné veřejnosti. Sledovat jej bude možné tentokrát po celé České republice. Zkrátka nepřijdou ani zahraniční diváci z Japonska, Jižní Koreji a Indie a dalších zemí, kterým nabídneme speciální projekt „České animace letí do světa“.

Většina z programu je ke zhlédnutí zcela zdarma, vybrané tituly a pořady budou zpoplatněny symbolickou částkou 61 Kč.

Na co se tedy můžete těšit?

Prostřednictvím našeho webového rozhraní, které bude již brzy spuštěno, můžete v pohodlí svého domova, školní lavice nebo jiného oblíbeného místa sledovat nejen filmy, ale také další online program spojený s tématem letošního 61. ročníku Zlín Film Festivalu, kterým je „Literatura ve filmu“. 

zlin fest1

FILMOVÝ PROGRAM


FILMY

  • filmové projekce úspěšných festivalových snímků z loňského 60. ročníku (některé z nich budou doplněné doprovodnými metodickými materiály pro vyučující)
  • pásma animovaných filmů pro nejmenší diváky
  • ochutnávka studentských filmů různých žánrů z nabídky nadcházejícího 61. ZFF s úvodem

LITERÁRNÍ OKÉNKO ČT:D

  • pořady z produkce ČT:D s literární tématikou

ANIMÁG 2021

  • Projekce nejlepších oceněných animovaných snímků od dětí a mládeže z celé ČR i ze Slovenska

TAČR

  • Představení vítězných projektů letošního ročníku filmové ceny TAČR

zlinfest3

DOPROVODNÝ PROGRAM

WORKSHOPY

  • filmové a tvůrčí workshopy nejen pro školáky vhodné jako zpestření školní výuky i smysluplná volnočasová aktivita pro rodiče s dětmi (včetně pracovních listů)

BESEDY

  • Moderované živé besedy přenášené online s hosty 61. ZFF z festivalového studia. Prostřednictvím chatu je možné pokládat osobnostem v reálném čase dotazy

FILMOVÍ PROFESIONÁLOVÉ

  • Živý online přenos z ceremoniálu k udílení cen ECFA, Evropské filmové asociace pro dětský film
  • Semináře, masterclass a talkshow pro filmové profesionály

KONCERTY

  • Záznam koncertní talk show s Ondřejem Gregorem Brzobohatým a Filipem Tellerem
  • Záznam koncertní talk show s Pavlem Šporclem a Filipem Tellerem
  • Koncert kapely Spolektiv vítěze Soutěže kapel 59.ZFF



Pokud to situace dovolí, chystáme během „Zlín Film Festivalu – 1. část“ navíc také:

  • Filmové projekce v letním kině (Gahurův prospekt)
  • Malování na chodníku (parkoviště před Velkým kinem)
  • Virtuální galerii (náměstí Míru)
  • Výstavu 24. Salonu filmových klapek (OZC Zlaté jablko)

A protože během jarní části nemůžeme přivítat mimozlínské hosty přímo u nás, připravili jsme pro ně a všechny další fanoušky Zlín Film Festivalu interaktivní VIRTUÁLNÍ PROHLÍDKY jednotlivých festivalových zón plnou nečekaných překvapení a zábavy. 

zlinfest2

Program jarní části Zlín Film Festivalu průběžně aktualizují a doplňují.

Více informací:
https://www.zlinfest.cz/
https://www.facebook.com/ZLINFILMFESTIVAL


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Radek Šubrt: „Důležité je, že jíst se bude vždycky!“

radek subrtS šéfkuchařem luxusních restaurací Radkem Šubrtem se v těchto dnech můžete potkávat na televizních obrazovkách, kde vystupuje jako jeden z porotců kulinářské show Masterchef. Co si o ní myslí? Jaké je jeho oblíbe...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Případ Laurel a Hardy

Nejprve vyšlo několik DVD hrdě oznamujících, že obsahují grotesky s Laurelem a Hardym, poté lákala Nova na tutéž osvědčenou značku a nyní rovněž Česká televize hlásá, že nachystala cyklus Laurela a Hardyho. Potíž je v tom, že oba komici v nich sice ...


Literatura

Road movie příběh Poprava

poprava200V únoru vydalo nakladatelství Kalibr debutovou knihu Matta Wittena Poprava, která pojednává o cestě matky přes celou Ameriku na popravu vraha své dcery. Nebo je to všechno jinak?

...

Divadlo

Pražská konzervatoř zve na letošní Absolventské představení

tcp absolventske predstaveni 200Taneční centrum Praha, konzervatoř – gymnázium ve spolupráci s Mezinárodním centrem tance, z.s. pořádá 3. a 4. června ve Stavovském divadle Absolventské představení 2021. Zatančí zde studenti konzervatoř...

Film

Ledové Království je o dvou princeznách

Frozen perexLedové Království (2013) je zvláštní směs nejoblíbenějších a nejpozitivnějších žánrů. Animovaná pohádka je zároveň muzikál, komedie i dobrodružná akce, plná nebezpečí a nečekaných zvratů. Předlohu pro pohádku napsal Hans Christ...