Satya Singh: Kundaliní jóga

Satya Singh: Kundaliní jóga

Tisk

kundalini joga 200Páteř se stane vaším milovaným místem. Jak živá a pohyblivá je, jak moc nám dokáže změnit život, když ucítíme a budeme kultivovat, vyživovat energii, která v ní je schovaná? Kniha je prvotně věnována psychosomatice páteře, takže tu najdete povídání o tom, kde jsou v ní uložené emoce, jaké emoce a jak to ovlivňuje náš život, jak my můžeme ovlivnit dění v páteři. A to nejen psychicky, ale i tělesně… jógou.


A tady se už mění životní styl

Nacházíme tu podrobnou a praktickou mapu našich pohybových schopností ovlivnit páteř zdravým způsobem. A pochopit díky tomu i to nezdravé působení. Autor velmi dobře zpracoval obrázky, tabulky, které slouží nejen k jednoduché orientaci, ale jsou také tím prvním, co vás zaujme a zažehne chuť se do knihy pustit.

A ty budou nejspíše také tím, k čemu se budete vracet i později.

Pro čtenáře je většinou hlavním motivem již existující problém s páteří, případně s emocemi a životním zaseknutím se na jednom místě, ale dokážu si představit, že kniha je i dobrou prevencí nebo příjemným rozšířením vědomostí pro milovníky jógy rekreační.

A především, což na první pohled není vidět, je úžasnou publikací vonící starými dobrými osmdesátými, devadesátými léty a hledáním duchovním pravd a jógového umění od samého kořene. A kdo plánuje propadnout novému životnímu stylu, již chová k józe náklonnost s celou její filozofií, tak ten si na Kundaliní józe vyloženě pochutná, tím více, že nabízí práci na celé tři roky!

Vlastně je to publikace velmi pestrá.

Našla jsem s v ní psychosomatiku páteře. Děkuji za tabulky a obrázky!

Našla jsem způsob, jak se dostat ke svému středu, jak posílit emoce, jak uvolnit křeč v těle, kterou jasně způsobuje křeč ducha. Děkuji za ty jasně mířené texty!

Našla jsem cviky, které pomáhají. Děkuji za fotografie a přesné popisky!

Hluboký životní příběh vonící historií

Ale můžete tu najít i něco hlubšího, celou tříletou cestu duše k sobě samým, ke zdravější páteři, která funguje bez omezení. Můžete najít příjemná vyprávění ze života autora, ke kterým by se slušelo dát si v čajovně čaj a zapálit kadidlo. Přenést se do ašrámu a na chvíli zapomenout na svět kolem, abyste se poté probudili s čistým pocitem – s pocitem, že svět kolem je ten nejzářivější a nejúžasnější svět, jakýs i lze představit.

Odnesla jsem si pocit vděčnosti, znovu potvrzený fakt, že největší hybnou silou lidského bytí je vděčnost. Pocit živený trpělivostí a osvícený vědomým vnímáním světa kolem sebe v celé jeho kráse.

Možná něco, co nyní velmi potřebujeme. Zpomalit, zároveň však svůj život zintenzivnit.

A dva nápady:

Deníček s časovou osou štěstí: udělejte si graf, na kterém si každý den zapíšete svůj pocit štěstí… nula, mínus, plus…jaký byl den? Autor tvrdí, že když začal kundaliní jógu praktikovat, dostal se o mnoho víc nad nulu!

Krabička s lístečky: zapište si důležité události na lísteček a dejte do krabičky. I to je hezký způsob, jak se vrátit do přítomnosti a uvědomit si později při pročítání, jaký život JE.

kundalini joga

Vydalo nakladatelství Alferia, 2021, https://www.alferia.cz/kundalini-joga/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Adam Pavlovčin (ADONXS): „Rád si před vystoupením čistím zuby“

Adam Pavlovcin200ADAM PAVLOVČIN alias ADONYX (adonys) zatím poslední ČeskoSlovenská SuperStar roku 2021, přichází s novým unikátním videoklipem a míří na jeden největších evropských festivalů.

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Tomu říkám název! - Každý z mé rodiny někoho zabil

kazdy z me rodiny nekoho zabil200V Edici světový bestseller vyšla v dubnu u nakladatelství Kalibr kniha s poutavým názvem Každý z mé rodiny někoho zabil. Autorem je u nás neznámý Benjamin Stevenson, jehož knihy jsou po světě oceňovány,...


Literatura

Laurell K. Hamiltonová – Danse Macabre: Anita Blakeová a vztahy

anita danceZačtěte se do magického světa Anity Blakeové,  lovkyně upírů, Popravčí, nekromantky, oživovatelky a federálního šerifa v jedné osobě. Setkáte se nejen s nadpřirozenými elementy v podobě upírů a kožoměnců, ale na přetřes přijdou hlavně záležitos...

Divadlo

Mladá krev a staré kosti divadelní tradice v příští sezóně HaDivadla

hadivadlo200Brněnské HaDivadlo se ve své 39. sezóně 2013/2014 chystá obrátit svoji pozornost k protipólu dvou postav hrdina – monstrum v klasických dramatických textech. Divadlo se navrátí k ikonám české i světové divadelní tradice, jako j...

Film

Navždy spolu pro romantické duše?
ImageNavždy spolu je až neuvěřitelně klasický romantický film. Člověk by řekl, že už musí být americké publikum takovýmito filmy nasyceno, ale kdyby tomu tak bylo, tvůrci by se nejspíš tvorby dalších a dalších romanti...